1-16.6.2018

Viime aikoina ristikoiden ratkonnan ohella on tullut enemmän piirreltyä. Totesin, että ostamani läpyskäpääkynä soveltuu vain intensiiviseen piirtämiseen tai kuvankäsittelyyn. Jos tekee välillä jotain muuta, läpyskä saattaa tökätä johonkin ja irrota. Käytän ristikoiden ratkontaan yleensä luomaani yhdistelmäkynää. Tässä nykyisin käyttämäni kynät:

Käyttämäni kynät
Yllä ristikonratkontakynä ja alla vain piirtelyyn käyttämäni kynä

Kerron yllä olevassa kuvassa ylempänä olevasta kynästä sivulla Kynä halvalle Android-tabletille.

17-18.2018

Tein sivulle Piirtäminen, maalaaminen ja animaatiot taustakuvademon:

Koiran ääriviivat

Lopullinen kuva näyttää tältä. Yllä olevasta kuvasta pehmensin ääriviivat.

Koira matolla

Ääriviivakerroksen ylä- ja alapuolella oli tekovaiheessa omat kerroksensa. Täytekerroksen tarkoituksena oli erottaa kerrokset toisistaan ja antaa koiralle pohjaväri. Alla kuvan kerrokset:

Koirakuvan kerrokset
Koirakuvan kerrokset

Vesivärimaalausten tyylisen lopputuloksen aikaansaanti on digitaalisena paljon helpompaa kuin maalaamalla vesiväreillä, koska voi käyttää kerroksia. Värit eivät sotkeudu vahingossa!

19-20.6.2018

Oma tablet-laitteeni riittää kohtuullisen hyvin piirtelyyn. Yhtenäistä viivaa piirrettäessä viiva tulee hieman viiveellä. Laitteen teho puute haittaa valokuvankäsittelyssä ja piirtelyssä eniten silloin, kun pitäisi pehmentää kuvaa Blur-toiminnolla. Pehmennys tulee usein pahasti jäljessä ja aina välillä pitää jäädä odottelemaan. Aina silloin tällöin pehmennys menee ylitse, kun yrittää edetä, vaikka laite ei ole edellistäkään vaihetta suorittanut loppuun asti.

Piirtelyssä kyllä välillä kaipaa paineen tunnistusta, ettei tarvitsisi niin usein vaihtaa viivan paksuutta.

Piirtelyä on tullut harrastettua eniten siksi, että tytär ehdotti joskus kirjan tekemistä kuvissa esiintyvästä koirasta (labbis). Olisin kirjan kuvittaja. Saa nähdä, tuleeko siitä kirjasta koskaan mitään.

29-30.6.201

Tässä on melko nopeasti tehty harjoitelma läpyskäpääkynällä. Harjoitelmassa en kertaakaan suurentanut kuvaa, koska halusin testata, miten piirtäminen onnistuu kuvaa suurentamatta.

Kasvokuvaharjoitelma
Kasvokuvaharjoitelma

En ole ihan tyytyväinen kuvaan, mutta tarkoitus oli tehdä se 29.6.2018 tv-katselun lomassa, jotta voisin sen julkaista ennen 1.7.2018. Piirsin ääriviivat liian terävinä ja jouduin pehmentämään niitä. Huomaa korvakoru – varsin pieniäkin yksityiskohtia voi piirtää.

Rohkaisen kokeilemaan tablettia myös piirrostyökaluna läpyskäpääkynää käyttäen, mikäli tablet-laitteen mukana ei tule varta vasten laitteelle suunniteltua kynää tai sellaista ei ole erikseen ostettavissa.

___________________

Sivuun liittyvät keskustelut foorumisivustolla: