2-3.7.2018

Sain tämän kommentin apuhaastesivulta 2.7.2017 (sivua ei enää ole, sillä sen tilalla on toinen sivu):

Ketä kiinnostaa halpistabletilla tapahtuva itseriittoinen epätoivoinen räpeltely milloin minkäkin triviaalin asian kanssa? Herää nyt jo!

Olen kertonut, miten olen kokenut asian, joten tuntuu pahalta, jos sitä pidetään itseriittoisena. Räpeltelyä on matkan varrella riittänyt, mutta epätoivoista räpeltelyni ei ole ollut. Olen päässyt siihen, mihin on tällä hetkellä mahdollista. Tilanne ei ole hyvä, mutta sen kanssa voi elää – en jaksa enää harmitella kuten tein eräässä toisessa blogikirjoituksessa.

Kyllä sitä vieläkin moni halpislaitteen ostaa, vaikka useimmat toki hankkivat paljon paremman laitteen. Itse asiassa ainakin itselleni on ollut mielenkiintoista testata, mitkä ovat missäkin käyttötarkoituksessa halpislaitteen rajat.

Muutama muukin vähän saman tapainen kommentti on tullut, mutta en ole niitä julkaissut. Loppulaskentaa sivuilleni joku ehdotti ja olen sitä itsekin harkinnut.

En nyt pysty seuraajille juuri nyt tarjoamaan mitään uutta, mikä tietenkin aiheuttaa tuonkaltaisen reaktion. Kyllähän minä toki tuon ongelman alusta lähtien tiedostin. Ajattelin, että sivuston löytäisi enemmän uusia kävijöitä. Uudet kävijät voisivat löytää hyödyllistä asiaa sivuiltani.
____________________

Ongelmana ja pettymyksenä on ollut se, että sivujani ei Googlella ole juuri löydetty. Yllättävän vähän on tultu tälle sivustolle Google-hakujen kautta. Olen yrittänyt huomioida nimeämiskäytännöissä hakukoneet, mutta siitä ei tunnu olevan juurikaan apua. Kaiketi Googlen suhteen on muna-kana-ongelma. Kun on vähän kävijöitä, Google ei nosta sivuja korkealle. Kun se ei nosta näkyvyyttä, vaikea saada sitä kautta enemmän kävijöitä.
____________________

Twitter-tilin voisi melkein poistaa, sillä sivujeni suhteen siitä  on ollut yllättävän vähän hyötyä. Vain muutama henkilö on vieraillut sivustolla sen kautta.
____________________

Yhden erittäin kannustavan kommentin olen saanut:

”Aivan loistavat sivut sinulla! Käsittelet asioita tosi perin juurin ja mikään aspekti ei jää käsittelemättä. Harva on löytänyt esim. Applen tuotteista niin valideja kehityskohteita kuin sinä.”

Sekään nyt ei auta sivujen kehittelyssä. Ajattelin, että olisi enemmän vuorovaikutusta sivulla vierailevien kanssa, jolloin saisin käsittelyaukkoihini sivulla vierailevilta täydennystä. Sekään ei ole toteutunut. Kun heitin haasteen avun saamiseksi, ei siitäkään ole ollut ainakaan toistaiseksi hyötyä.

4.7.2018

Tämän päivän blogikirjoittelu on osittain luonteeltaan vastaus Jorma Kylläseltä saamaani kommenttiin.

Onhan minä tiedostanut joiltakin osin marginaaliuden. Ratkontatapani on harvinainen, enkä ole saanut siihen ihmisiä houkuteltua, vaikka ihan rehellisesti pidän sitä hyvänä. Huvittava yksityiskohta kommentissa oli äänimaailmakysymys. Olen keskustellut Apple Pencil -kynästä erinäisissä keskustelufoorumeissa ja vain minulle tuntuu äänimaailma olevan ongelma. Jotkut eivät edes usko, että se on minulle oikea ongelma. Tämä näkökulma on kyllä maksimaalisen marginaalinen kysymys!
____________________

Laajentaakseni kävijäkuntaa, lisäsin melko alussa sivun Piirtäminen, maalaaminen ja animaatiot. Minulla on jonkin verran aiempaa kokemusta tietokonepiirtämisestä. Minulla oli joskus Wacom Pen Partner -niminen pieni ja suhteellisen halpa piirtopöytä. Se meni kierrätykseen, sillä sille ei saanut ajureita uudempiin Windows-käyttöjärjestelmiin. Viimeksi taisi toimia Windows XP -käyttöjärjestelmässä.

Verrattuna moniin tablet-laitteisiin, sen tarkkuus ei ollut häävi. iPad & Apple Pencil on esim. paljon tarkempi yhdistelmä. Piirtämisessä en enää koskaan ostaisi erillistä piirtopöytää, sillä se sitoo tietokoneen ääreen ja käden ja katseen välinen luonnollinen suhde on poissa.

En ole mikään näiden alojen asiantuntija, mutta mietin, kannattaisiko tätä aihealuetta laajentaa.
____________________

Ristikoiden ratkonta yleisellä tasolla on aika yleinen harrastus, joten viimeiseksi lisäsin siihen liittyviä sivuja – joku tosin kritisoi tätäkin lisäystä kirjoittaen, että kiinnostavien tietoteknisten asioiden sijaan uudet sivut käsittelevät tylsiä ristikkoasioita.

Tähän liittyviä käyntejä on ollut hieman, mutta vähemmän kuin oletin. Ainakin löydettävyys tällä aihealueella on suhteellisen hyvä. Kokeilin esim. hakusanaa ”skytismit”, joka ainakin minulla antoi ensimmäiseksi hakutulokseksi linkin tälle sivustolle (ei välttämättä muilla, sillä hakutulokset ovat jossakin määrin käyttäjäriippuvaisia).

Olen tosin huomannut, että ristikoiden ratkonnasta keskusteleminen netissä ei ole kovin yleistä. Jotkut ratkoja eivät halua netistä apuja löytää, joten heille tästä(kään) sivustosta ei ole mitään hyötyä.

5.7.2018

YouTube-videoita ei ole katsottu kertaakaan, joten ne ovat osoittautuneet turhiksi. Tytär niitä ehdotti ja kaksi tein hänen kanssaan ja yhden itse jalustaa käyttäen.
____________________

Tytär muuten ehdotti myös etusivua, jossa ei ole juuri asiaa, vaan joka vain ohjaa eteenpäin. Ehdotus oli hyvä, sillä näin saa paremmin käsitystä, mikä ketäkin kiinnostaa ja ainakin pitää klikata jotain linkkiä, että saa selville, mitä asioita sivustolla käsitellään (alkuperäinen etusivu oli sivu Idea).
____________________

Sivuilla on mainoksia. Niistä pääsisi kyllä suhteellisen halvalla eroon. Kun toisella selaimella kävin sivulla, esillä oli pikavippimainos, mikä on kyllä ikävää. Toivottavasti ei huijauksia.

8-9.7.2018

Jotta nyt saisi jotain uutta teknistä asiaa, ostin hieman erilaisen yhdistelmäkynän, josta mainitsen myös kyniä koskevilla sivuilla kuten sivulla Kynä ja muut apuneuvot. Tarkoitus on testata toisen pään soveltuvuutta ristikoiden ratkontaan ja tietokonepiirrosten/-maalausten tekemiseen. Vertasin sitä näihin yhdistelmäkyniin:

Käyttämäni kynät
Yllä ristikonratkontayhdistelmäkynä ja alla vain piirtelyyn käyttämäni yhdistelmäkynä

Tarkemmin sanottuna vertaisin uutta kynää yllä olevassa kuvassa näkyvien kynien vasemmalla puolella näkyviin kärkiin. Ostamassani kynässä toinen kärki on sama kuin yllä mainitussa kynässä oikealla puolella näkyvät kärjet. Olkoon laite mikä tahansa, käyttäisin oikeanpuoleista kärkityyppiä lomakkeiden täyttämiseen. Koska se on sormea hiljaisempi, vaimokin on sen käyttöön erittäin tyytyväinen. Piirtämiseen se ei kuitenkaan sovellu miellyttävällä tavalla ja kaikenlaisesta piirtämisestä syntyy jonkin verran häiritsevää ääntä.

11.7.2018

Loin viimeksi sivulle Piirtäminen, maalaaminen ja animaatiot alisivun Luonnostelu (kyseessä  on piirrosohjelmalle annettu suomenkielinen nimi). Sivulla on ohjelmasta kuvakaappaus.

Jonkin verran nuo itseäni kiinnostavat, mutta en osaa sanoa, jaksanko testata kovin montaa ohjelmaa.

12.7.2018

Olen kuvannut uutta kynätyyppiä eräällä toisella sivulla nimellä ”pensselikärki”.

pensseli- ja metalliverkkopäät
pensseli- ja metalliverkkopäät

Ehkä tuo hieman kiinnostaisi – harmi, että en voi vielä testata.

14.-15.7.2018

Joskus on tullut pyydettyä apua ihan tyhmästi ja olen syystäkin saanut ärtyneen kommentin (sitä en julkaissut). Mutta kun ihan oikeasti tarvitsisin neuvoja, aika harvoin niitä olen saanut. Viimeksi heitin kysymyksen siitä, mitä eroa on Color Jitter ja Hue Jitter välillä. Tiedän vain, että ne luovat värien käyttöön satunnaisuutta, mutta jotenkin hieman eri lailla.

23-24.7.2018

Pensselipääkynä osoittautui hutiostokseksi ja oli pettymys. Pensseli toimii liian epämääräisesti. Kuten ennen ostamista epäilin, pensselipää on liian pehmeä ollakseen kunnolla toimiva.

Ainoa hyvä puoli siinä on täydellinen hiljaisuus – jos vaimo oikein pahasti valittaa ristikon ratkonnan äänekkyydestä, pitää väliaikaisesti vaihtaa pensselipääkynään! Käytän siten edelleen 8-9.7.2018 mainitsemiani kyniä. Arvioin kynän toimivuuden tarkemmin sivulla Kynä halvalle Android-tabletille.

27.7.2018

Asensin uuden version ibisPaint X:stä. Ilokseni siinä oli selvänä parannuksena nykyhetkeen se, että kuvien tuomisessa ohjelmaan ei tule koko- eikä kerrosrajoitteita. Jos joskus ostan Chrome OS/Android-laitteen ohjelma tukee paineen tunnistusta, joten sen takia ei tarvitse iPadia ostaa. Vähän valoa risukasaankin.

30.7.2018

Sain sentään aikaiseksi sisällöllisesti ihan uuden sivun –  Ehdotukseni laite- ja ohjelmistovalmistajille.

Jälkikommentit. 14.10.2018. Twitteristä on tullut suhteellisen merkittävä tekijä sivustolla. Olen sen kautta saanut paljonkin apua.

___________________

Sivuun liittyvät keskustelut foorumisivustolla:

Yksi kommentti “Pettymyksiä (7/2018)

  1. Jorma Kyllänen

    Oletko koskaan ajatellut, että sivustosi käsittelemät asiat ovat niin marginaalissa, että niille ei kerta kaikkiaan ole yleisöä eikä kiinnostusta? Google löytää ja esittää sivuja, joihin on kiinnostusta – mitäpä, jos sinun käsittelemiisi asioihin ei kerta kaikkiaan ole edes hakuja? Ristikon ratkonta tabletilla taitaa olla liikaa aikaansa edellä ratkontahanskoineen ja kynän äänimaailmaan syvälle uppoutumisineen. Toki tällainen sivusto on harrastajalleen kiva tapa pohdiskella kiinnostuksen kohteitaan mutta suosittua keskusteluaherättävää aihetta siitä ei saa.

Kommentointi ei ole käytössä.