Piirroksia laatijoista ja kuvittajista

Vihjeanalyysit: IS 15.2.2020 Kovis (julkaistaan 23.2.2020), IS 1.2.2020 Kovis, IS 4.1.2020 Kovis.

Laatijat

Yllä olevien kuvien tarkoituksena on esittää Erkki Eki Vuokilaa.

Ajatuksena on, että laittaisin joistakin laatijoista ja kuvittajista lähes realistisen tai lievästi karikatyyrisen piirroksen. Joitakin henkilön kasvonpiirteitä on hieman liioiteltu, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin mitä tehdään tyypillisissä karikatyyreissä (esimerkkejä karikatyyreistä). (Ehkä joskus teen varsinaisia karikatyylejä.)

Pyrkimyksenä on luoda suhteellisin vähin viivoin henkilöä kuvaava piirros. Ajatuksena on, että kuvia voisi joskus käyttää kun käsittelen kyseisen laatijan tai kuvittajan luomia ristikoita. Kuvat olisivat siten persoonallista ilmettä luovaa käyttögrafiikkaa.

Kunkin ison kuvan alla on kuvia myös pienennettyä (133×206 px, 75×116 px ja 32×49 px). Pienoiskuvat antavat mallin siitä, miltä kuvat saattaisivat näyttää eri yhteyksissä.

Tarkoitus ei ole ketään laatijaa tai kuvittajaa pilkata vaan esittää laatija pikemminkin sympaattisessa valossa.

Kuvat on tehty Infinite Design (vektoripiirrosohjelma  – artikkeli ohjelmasta) ja ibisPaintX (bittikarttapiirrosohjelma – artikkeli ohjelmasta) ohjelmilla.

Teemu Pallonen:

Lähtökuva seuraavaan oli niin suttuinen, että tuli todella karkea luonnos Kari Päivärinnasta. Kari tässä taisi kyllä vähän nuorentua, kun tuli piirrettyä hänet niin vähin viivoin.

Antti Parkkinen:

Seuraava kuva ei kuvaa ketään henkilöä vaan se kuvaa tiimiä Ilmo Juhani Liljeroos, joka koostuu kolmesta mieslaatijasta. Missään ei ole kerrottu keitä tiimiin kuuluu.

Mirja Pihlajamäki:

Jari Keränen:

Kuvittajat

En saanut Markku Mäkelän kuvasta oikein hyvää, mutta toivottavasti tätä ei pidetä kovin huonona:

Heli Kärkkäinen:

 

Kuvia voi kommentoida säikeessä Piirroksia laatijoista ja kuvittajista