Netin ilmaisristikoita

Paluu sivulle Artikkelit

Ainakin näiltä sivustoilta saa ilmaisia ristikoita tai olen niitä itse aikoinani saanut näiltä sivustoilta ja yksittäisiltä sivuston sivuilta. Suurin osa ristikoista on mahdollista tulostaa tai ratkoa piirrosohjelmalla. Osa on vain netissä ratkottavia ristikoita.

Lehtiluukun listauksen pitäisi olla kattava 1.7.2018 viimeisimpänä tarkistuspäivämääränä. Palvelussa on mukana lehtiä, joista ei enää nykyisin ole uusia diginumeroita, kuten esim. Ahjo-lehdestä. Lehtiluukku-palvelun kautta haettavista ristikoista täytyy ottaa kuvaruutukopio. Ainakin Vivaldi-selaimella kuvaruutukopion voi rajata niin, että mukaan tulee vain itse ristikko (ohjelma tallentaa tiedoston automaattisesti antaen tallennukselle nimeksi satunnaisen merkkijonon, mistä syystä tallennetun tiedoston nimi kannattaa välittömästi käydä muuttamassa). 

Huomautus: pystysuuntaisista normaalikokoisista ristikoista ei saa tavanomaisilla läppäreillä ja pöytäkoneilla ratkontaan riittävän tarkkaa kuvaa. Normaalikokoisesta ristikosta riittävän hyvätasoisen kuvakaappauksen ottaminen edellyttää vähintään HD-tason näyttöä (1920x1200px).

Aiemmin ilmaisristikoita olivat myös Apu-lehden nettiristikot sekä eräät ilmaiset Kirppuristikot. Tilanne muuttuu koko ajan ja joku yllä olevan luettelon sivuista saattaa poistua ja uusia voi ilmaantua.

Joihinkin ristikoihin pääsisi eräiden www-sivujen “takaoven” kautta, mutta koska ristikoista ei lehdissä erityisemmin tiedoteta ja ne on varsinaisesti tarkoitettu asiakkaille, en sellaisia ristikoita listaa.

Vinkki. Netin ilmaisristikoita voi löytää myös Googlella. Laitoin Googleen ensin tavallisena hakuna ja sitten kuvahakuna “JOKO SANOT? AHAA sanaristikot“. Kokeilin, mitä tietoa löytyy erään ristikon vihjeen ja sen ratkaisusanan avulla. Löysin sattumalta Sanasepot 2/2006 -lehden. Abobe Acrobat Reader DC-ohjelmalla siitä saa laadukkaita ristikkotallenteita (IS Extra-palvelua koskevalla sivulla oleva opaste blogisivustolla).

Ilmaisena yllätysristikkona löytyy netistä Nightwishin Tuomas Holopaisen ja hänen puolisonsa Johanna Kurkelan IS Kovis 17.-18.3.2018 (suora linkki itse ristikkoon). Normaalisti tämä kaksikko tekee Punaiseen Pelikaanin säännöllisesti ristikoita ja satunnaisemmin Ilta-Sanomiin.

__________________

Laitoin kommentoinnin tälle sivulle, jotta siinä voi huomauttaa alla olevaan listaan liittyvistä asioista.

Ongelmat, jotka kaipaavat ratkaisua/lisäselvitystä:

  •  Mikäli joku huomaa poistuneen sivuston tai haluaa lisätä jonkun sivun listaan, ottakoon minun yhteyttä. Koska luetteloni ei ole kattava, otan mielelläni vastaan lisäysehdotuksia.
  • Mikäli jonkun sivun toimivuudessa on ongelmia, niistä voi myös kertoa.

___________________

Sivuun liittyvät keskustelut:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.