Ohjeita selaimen käyttöön

Sivut on läppärillä ja pöytä tietokoneella optimoitu toimimaan parhaiten Google Chrome -selaimella. Sivut on testattu siinä myös Microsoft Internet Explorer 11 -selaimella.

Täysin moitteetonta toimintaa ei taata muilla selaimilla (Vivaldi selaimessa ytimenä on Google Chrome, joten siinä sivut toimivat täysin samoin kuin Google Chromessa).

Sivut on testattu Samsung Galaxy J5 kännykällä. Sivut näkyvät siinä siihen tapaan kuin on kerrottu sivulla  Sivuston mobiiliversio – Mobile version of this site.

Sivut on testattu myös  800×1280 px näytön omaavalla tablet-laitteella.  Mitoitukset toimivat testatulla table-laitteella sekä pysty- että vaakasuunnassa. Kaikki tekstit ovat luettavissa.

Samoin testattu 1900x1200px HD-tablet-laitteella ja sille on toimiva ratkaisu.

Sivun on testattu myös iPad Pro -laitteella ja Safari selaimella. Sivun näkyvät siinä samaan tapaan kuin 800×1280 px näytön omaavalla tablet-laitteellani.

Sivuja ei ole testattu iPad 9,7 ja vastaan näytön resoluution omaavilla laitteilla, esim. Samsung Galaxy Tab S3. Löysin kuitenkin tiedon, miten ne toimivat näissä laitteissa. Tablet-laite pystysuunnassa ne toimivat kännykän tavoin.  Koska mobiiliversio on suunniteltu nimen omaisesti kännykälle, sivujen ulkoasua voi pitää iPadille outona. 

Sivujen toimivuudessa on joitakin ongelmatapauksia, jotka olen selittänyt sivulla Tiedossa olevia ongelmia.