Sivustolla on estetty tietosuojasyistä käyttäjäasetusten muutos liittyen foorumiosiolla näkyvän avattaren tai käyttäjänimen (alla olevassa kuvassa Tapio_x) klikkaukseen.

Se antaa normaalisti kirjautuneille käyttäjille mahdollisuuden muuttaa käyttäjätietojaan. Mutta se antaa kaikille sivustossa vieraileville mahdollisuuden näyttää kirjautuneen käyttäjän kirjoitushistoriaa sekä lisätietoja, jotka käyttäjä on mahdollisesti itsestään antanut (Kotisivu sekä Tietoa itsestäsi). Kaikille näkyvää tietoa voi rekisteröitynyt käyttäjä laittaa vain kommenttien allekirjoitukseen taustahallinnan käyttäjäasetuksista (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Kirjoitteluhistorian katselu on kuitenkin tällä sivustolla estetty yksityisyyden suojan parantamiseksi. Tietosuojasyistä kukaan ei voi selata kenenkään kirjautuneen henkilön kirjoitteluhistoriaa omien seurantalistojen luomiseksi.

Käyttäjän tietoja näyttävälle sivulle tulee teksti ”Tietosuojasyistä sisältöä ei näytetä. – For privacy reasons, the content is not displayed.”

Käyttäjäasetuksia voi muuttaa, mutta se tapahtuu nyt mutkan kautta. Käyttäjäasetuksiin pääsee valikoista, jotka avautuvat alla näkyvästä valikkopainikkeesta.

Siellä pitää valita Pikavalinnat (alla musta taustaväri) ja siitä kohta Muokkaa omaa profiiliasi.

Toiminto avautuu uuteen ikkunaan, joten muutosten jälkeen ikkunan voi sulkea.

Toimintoon pääsee myös kohdasta Näytä/piilota hallintapaneeli. Se tuo esille hallintapalkin, jossa oikeassa reunassa on käyttäjän avatar, jota tulee klikata.

Normaalissa WordPressin asennuksessa palkki on kirjautuneille käyttäjille aina esillä, mutta ulkonäkösyistä olen sen piilottanut ja sen saa siksi esille vain valikon Pikavalinnat kautta.

Laitteesta riippuen klikkaus vie joko suoraan käyttäjäasetuksiin tai se tuo esille valikon joka näkyy laitteesta riippuen seuraavilla tavoilla.

Haittapuolena tässä tavassa on se, että hallinnasta ei pääsen takaisin foorumisivuille muutoin kuin selaimen/laitteen taaksepäin painikkeella.