Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #324 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Blogisivustolla seuraavat aiheet liittyvät suoraan otsikossa mainittuihin asioihin:

  Seuraavat aiheet sivuavat aihetta:

  Tässä säikeessä voi näitä asioita käsitellä. Jos säie muodostuu liian pitkäksi, kuka tahansa voi luoda uuden säikeen.

  Jelpataan toisiamme (viimekädessä yksityisesti).

  #919 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Ostin Huawei MediaPad M5 Lite 10 -tablet-laitteen ja testailin, miten pieniä kuvia pystyy piirtämään. Tein alla olevaan demon henkilöille 4-6mm korkeat kasvot. Kuvan rumpalin korkeus piirrettäessä on n. 1 cm.

  Vastaavan kuvan voisi periaatteessa tehdä puuvärikynillä, mutta jos tekisi paperille, mitään yksityiskohtaa ei pystyisi jälkikäteen korjaamaan ilman, että kuva menee sutuksi.

  Huom. Näin tarkassa piirtämisessä tablet-hanska on välttämättömyys. Kuva ei saa liikkua millin osiakaan missään tilanteessa.

  Kokeilin aiemmin kuvien ja tekstin piirtämistä 1x1cm ruutuun.

  Mielestäni laite soveltuu varsin hyvin piirtelyyn.

  Nopeassa liikkessä jälki tulee pienellä viiveellä näytölle, mutta se ei suuremmin haittaa.

  Kynä ja kynän kärki ovat juuri sopivan kokoisia.

  Tuntuma on paperille piirtämiseen verrattuna hieman liukas. Kivempi pikkutarkkaan piirtelyyn kuitenkin kuin Apple Pencil, joka on liian iso ja kärkikin on liian paksu.

  Huawein kynällä pystyy piirtämään niin tarkasti kuin kärjen paksuus antaa myöten. Kärjen paksuus vastaa n. 4mm paksuista tussia. Jos yrittää pienempää vetoa kuin minkä pystyy näkemään, tarkkuus ei enää riitä. Mutta samalla piirtäminen ei myöskään ole mielekästä. Piirtämisen mielekkyys loppuu siihen, mitä pystyy näkemään.

  Vaikka teoriassa Apple Pencilillä varsinkin iPad Prolla saisi tarkempaa jälkeään paremman näytön resoluution vuoksi, kynä kolhous pilaa mahdollisuuden. Kyse on vähän samasta asiasta kuin piirtää kiekkopääkynällä. Sillä pystyy piirtämään sangen pieniä yksityiskohtia, mutta kynän kärki peittää yksityiskohdat eikä piirrettäessä näe, mitä piirtää. Yksityiskohtia, joita ei näe piirrettäessä, ei ole mielekästä piirtääkään.

  Digikyniä tarkempaa jälkeä saisi käytännössä vain erikoisohuella piirroskynällä. Mutta koska näyttöä voi zoomata, digikynä voittaa käytännössä tarkkuudessa ohuimmatkin piirtokynät.

  Esitin näkemykseni Apple Pencilistä Matkapuhelinfoorumissakin.  Jos tässä ei halua kommentoida, voi kommentoida siellä.

  Minulla oli aiemmin harkinnassa Acer Chrombook Tab 10. Sen ongelma olisi ollut liian pieni ja ohut kynä, joka muistuttaa pikemminkin piirtotikkua kuin kynää. Kokonsa puolesta se olisi ollut huonompi vaihtoehto. Tosin kokoa olisi voinut omilla viritelmillä kasvattaa.

  Monissa kynissä on toiminnallisuuksia, joita ostamassani laitteen mukana tulleessa kynässä ei ole. Hyvällä piirosohjelmalla niitä ei juuri kaipaa.

  Ehkä kokonaisuutena paras piirtotyökalu olisi jokin Samsungin tai Microsoftin kalliimman puolen laite, mutta en halunnut uhrata niihin rahaa. Niissä on oikean kokoiset kynät.

  Jelpataan toisiamme (viimekädessä yksityisesti).

  #942 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Kokeilin vertailun vuoksi piirtämistä ohutkärkisellä piirtoheitintussilla. Sillä saa helpommin 4mm korkean kasvokuvan. Kirjoitustuntuma on miellyttävämpi. Tablet-laiteen kirjoitustuntumaa voi lähinnä verrata piirtoheitin tussilla piirtoheitinkalvolle piirtämiseen.

  Tuntumaa saattaisi pystyä parantamaan laittamalla sopiva pintakalvo. Mutta karhea pintakalvo kuluttaisi kärjen nopeasti pilalle. Kärkiä pitäisi olla varastossa, että niitä voi tarvittaessa vaihtaa.

  Kokeilemallani piirtoheitintussilla ei voi piirtää niin pieniä kuvia kuin tablet-laitteellani, sillä viiva on 4mm pienempien kasvokuvien tekemiseen liian paksu. 3mm kasvokuva vaatiisi erikoistarkan piirroskynän.

  Demokuvan kaltainen piirros ei käytännössä onnistuisi ohutkärkisillä tusseilla, sillä käsi suttaisi värejä. Mitään korjauksia ei voisi myöskään tehdä.

  Vaikka pikkutarkka piirtäminen ei ole yhtä miellyttävää kuin ohutkärkisillä tusseilla, pikkutarkka piirtäminen onnistuu käytännössä paremmin tablet-laitteella kuin millään tussilla. Tämä koskee jo suurentamatonta kuvaa. Koska kuvaa voi piirrettäessä suurentaa, tussipiirros eikä erikoistarkalla piirtokynällä tehty piirros ei voi koskaan olla niin tarkka kuin tietokoneella tehty piirros.

  Jelpataan toisiamme (viimekädessä yksityisesti).

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Tablet-laitteen käyttö piirros- ja valokuvankäsittelyohjelmissa

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:Voit kirjautua myös täysin anonyymisti.
Klikkaa tästä ja lue tarkemmat ohjeet.