Aiheet:

Yleistä

Muilla kuin foorumisivuilla saattaa olla mahdollisuus kommentointiin. Muilla sivuilla  ei ole käytössä kommentointiin editoria. Tällä sivulla opastetaan sellaisten sivujen kommentointia.

Linkittäminen kommentteihin

Jokaisella kommentilla on yksilöity tunniste eli id. Kommentin id:n näkee tietokoneella maalaamalla nimimerkin ja sen tunnuskuvan eli virtuaalihahmon, josta käytetään nimitystä ”avatar” (omasta avataristani voitaisiin käyttää tällä sivustolla myös nimitystä ”gravatar”, sillä käytän sitä kaikkialla).

Alla on kuvakaappaus aikaisemmasta sivustostani, mutta sama periaate on edelleen voimassa.

maalaus-e1538847293723.png

Sen jälkeen hiiren oikeanpuoleisen painikkeen klikkauksen avulla otetaan käyttöön toiminto, jolla näkee valitun alueen lähdekoodin. Periaate toimii ainakin Vivaldi ja Firefox-selaimissa. Eri selaimissa voi olla eri nimi toiminnolla. Vivaldissa se on ”Tarkista”.

li-tagi

Kommentin id löytyy tämäntapaisesta kohdasta (teknisessä mielessä id on HTML-elementin eli tägin ”liattribuutti eli lisätarkenne). Elementti näkyy HTML-lähdekoodissa seuraavasti:

kommentin-id

Edellä mainitun HTML-elementin id-attribuutti löytyy selaamalla tarkastelunäkymää hieman ylöspäin (kuvassa harmaa alue on hiirellä maalattu alue). Laita sivun, jolla kommentti on perään ”#comment-192” seuraavaan tyyliin:

https://https://www.sanaristikkofoorumi.net/sivun-nimi-jossa-on-kommentti/#comment-192

Huomautus. Foorumisivuilla on jokaisen kommentin kohdalla linkki, josta kommentin osoitteen voi helposti kopioda käytettäväksi sisäisenä viitteenä. Siinä välttyy lähdekoodin tutkimiselta ja sisäinen linkitys on todella helppoa.

Korostusten luominen

Kuka tahansa voi korostaa tekstiä kirjoittamalla ns. lähdekoodina korostuksen nimen tai hän voi muuten lisäillä koodia sitaattiin seuraavilla testatuilla tavoilla:

Kursivointi:

Lihavointi :

Lohkositaatti:

Näytä/piilota  apusisältö:
Poisto
 (editoritägi, jonka tarkoituksena on ilmaista, mitä tekstistä on poistettu; pitäisi näkyä yliviivauksena):

Linkit tulevat automaattisesti linkeiksi kun tekstissä on ”http:// ” tai ”https:// ” . Jos haluaa linkkitekstin olevan eri kuin sivun www-osoite, pitää osata kirjoittaa linkki ns. lähdekoodina (kuva esimerkistä alla).

Tämän sivuston moderaattori voi nuo saada valmiina koodeina. Moderaattorin editorissa on seuraavia toimintoja, jotka eivät toimi.

Seuraavia koodeja ei kannata kenenkään yrittää lisätä:

Lisäys  (editoritägi, jonka tarkoituksena on ilmaista, mitä tekstiin on lisätty; näkyy oletuksena alleviivauksena):

Numeroitu lista:

Järjestelemätön lista:

Kuvien lisäys. Tekstin ”img” jälkeen tulee kuvan tarkenteet eli attribuutit, joita tärkein on kuvan lähde (src=”…”):

Todennäköisesti myös muiden upotettujen objektien lisäyksessä on rajoitteita. Jos kuviin haluaa viitata, tulee viitata niiden http(s)-alkuisiin nettiosoitteisiin (ne saa helposti selville hiiren oikealla klikillä tai kosketusnäytöllä pitämällä sormea tai kynää jonkin aikaa kuvan päällä).

Muutkin tägit saattavat toimia, mutta en ole testannut toimivuutta. Saatan testata muiden upotettujen objektien toimivuutta. Moderaattorin editori on saman tapainen kuin bbPresslisäosan editori, jolle on ohjeet foorumisivustolla. bbPressissä vastaava editori toimii paremmin. bbPressissä on myös graafinen editori.

Ajatusviivat

Jos käyttää tavuviiva, monta tavuviivaa yhdistyy ajatusviivaksi. Nimimerkki ”silp puri” testasi tavuviivojen muuttumista ajatusviivaksi. Tässä tulos:

2 tavuviivaa: — (muuttuuko ajatusviivaksi?)
3 tavuviivaa: — (muuttuuko pitkäksi ajatusviivaksi?)
4 tavuviivaa: —-

Roska- tai viruspostiksi luokittelu

WordPress tutkii kommentteja mahdollisen roskaposti tai jopa virusten varalta. Siksi on huomattava kaksi asiaa:

  • Kommenttiin ei saa olla sellainen, että siinä on vain linkki. Ymmärtääkseni WordPress pitää sellaista viestiä mahdollisesti jopa viruspostina.
  • Viestissä ei saa olla kolmea linkkiä enempää. Jos on enemmän, viesti luokitellaan automaattisesti roskapostiksi. Linkkien määrään vaikuttaa määritelty asetus. Nostin asetuksen kahdesta kolmeen.

____________________

Voit kommentoida sivua foorumilla osastolla Muut aiheet