Sivun aiheet:

Perinteinen rekisteröityminen ja kirjautuminen

  1. Rekisteröitymis- ja sisäänkirjautumislinkit löytyvät valikot Pikavalinnat. Siitä pääsee sivulle, jossa on esillä seuraavat toiminnot: 
  2. Seuraavaksi tulee kysely vain käyttäjätunnuksesta ja s-postiosoitteesta. Ohjelma tarkistaa s-postiosoitetta, että kysessä on ihmisen antama s-postiosoite. Lopuksi tulee painaa ”Rekisteröidy”.
    Tästä lähtee tiedote sivuston ylläpitäjän s-postiin.
  3. Käyttäjä saa linkin salasanan vahvistamiseen.
  4. Klikkaamalla linkkiä päästään sivulle, joka näyttää valmiin salasanaehdotuksen, joka kannattaa laittaa ylös eikä yrittää luoda omaa salasanaa. Lopuksi tulee painaa ”Vaihda salasana”.
  5. Sitten voi palata sivustolle ”Kirjaudu sisään”. (Salasanan vaihdosta menee myös tieto sivuston ylläpitäjälle, joten hän saa yhdestä rekisteröinnistä kaksi ilmoitusta.)
  6. Tämän jälkeen tulee tulee kirjautuminen ja käyttäjällä on salasana valmiina ja pitää vain painaa ”Kirjaudu sisään”.  (Muista minut ruksaamalla kirjautuminen säilyy eikä tarvitse joka kerta kirjautua uudestaan.)

Somekirjautumistavat

Sivustolle on mahdollista kirjautua myös ilman varsinaista rekisteröitymistä käyttämällä some-kirjautumisia..

Somekirjautumistavat ovat esillä perinteisen kirjautumisen rinnalla kirjautumissivulla.

Käytettävissä olevat mahdollisuudet kirjautuneilla henkilöillä

Kirjautumisen ehkä suurin hyöty on siinä, että nimeä ja s-postiosoitetta ei tarvitse joka kerta kirjoittaa uudestaan.

Keskustelua helpottamaan on tarkoitettu myös sitaatti- ja muokkauspainikkeet, jotta voi helpommin viitata toisen kirjoitteluun ja omia kirjoitusvirheitä voi korjata jälkikäteen.

Kirjautuneet käyttäjät voivat raportoida epäasiallisista kommenteista.

He voivat myös luoda itselleen allekirjoituksen (ohjeet).

Foorumisivuilla on esillä toimintovalikossa linkki oman profiilin muokkaamiseen. Sen kautta voi muuttaa käyttäjätietoja ja vaihtaa sivustolla käytettävän avattaren (ks. asiasta sivulta Ohjeita avattaren vaihtoon).

Kaikilla sivuilla kirjautunut käyttäjä voi toimintovalikosta avata hallintapaneelin. 

Apua rekisteröitymiseen

Mikäli kirjautuminen epäonnistui, voi ottaa yhteyttä sivuston ylläpitäjään sivun Palaute-/yhteydenottolomake kautta.

Mikäli käyttäjätunnuksen luominen vaikuttaa vaikealta, tarvittaessa ylläpitäjä voi luoda käyttäjätunnuksen, kun asiasta on ensin saatu tieto sivun yhteydenottolomakkeen kautta. Viestissä pitää ilmoittaa haluttu käyttäjänimi ja s-postiosoite. Ylläpitäjä voi lähettää s-postilla tai tekstiviestillä (mikäli on annettu kännykkänumero) käyttäjänimeen ja s-postiin liitetyn salasanan.

Normaalisti käyttäjätunnus on se nimi, joka näkyy julkisesti kommentin yhteydessä. Käyttäjä voi määrittää myös lempinimen. Sen voi määrittää tulevan julkisesti esille käyttäjätunnuksen sijaan. Lempinimi on vaihdettavissa. (Kerran annettua käyttäjätunnusta ei voi vaihtaa.)

Ylläpitäjä voi pyydettäessä myös vaihtaa kommentin yhteydessä näkyvän tunnuskuvan eli avattaren, mikäli sen vaihto tuntuu käyttäjästä hankalalta.

Jos tämän sivun sisällöstä on kommentoitavaa, sivusta voi keskustella foorumioisiossa 3. Moderointi tai 2. Muut aiheet.