Autodesk Sketchbook

Paluu sivulle: Artikkelit |Piirtäminen, maalaaminen ja animaatiot

Ohjelman soveltuvuus piirrosten/maalausten tekemiseen

Ohjelma on ennen kaikkea luotu digitaiteen luomiseen, mihin se soveltuu varsin hyvin – varsinkin paineen tunnistavalla kynällä. Paineentunnistuksen pitäisi toimia myös Android-laitteissa päätellen siitä, että Samsungin huippumalleissa ohjelmasta on erityisversio, joka kulkee vain nimellä Sketchbook. Ohjelma tulee tulee laitteen mukana.

Parasta ohjelmassa on tietokonetaiteen tekemisen suhteen se, että silloin kun käyttöliittymä on esillä, vasemmanpuoleisessa palkissa on joukko piirtämis-/maalaamistyökaluja. Siihen voinee asentaa uusia siveltimiä on ohjelman www-sivuilta. Sivuilla näkee, millaisia uusia siveltimiä on tarjolla. Sivulla on myös ohjeet, kuinka ne voi asentaa. Jos tarvitsee paljon erilaisia siveltimiä, Autodesk Sketchbook on parempi digitaideohjelma kuin esim. ibisPaint X. Mikäli joskus hankin laitteen, jolle saa paineentunnistavan kynän, saatan ottaa uudestaan käyttöön tämän ohjelman puhtaasti piirrosohjelmana.

Muu käyttö

Mielestäni ohjelma ei sovellu lainkaan valokuvankäsittelyyn, koska siihen ei voi suoraan tuoda valokuvia. Mitään muuta kuvankäsittelyyn liittyvää erikoisefektejä ei ole kuin kuvan vääristely. Värejä voi säätää tummia, keskisävyjä ja kirkkaita sävyjä erikseen. Lisäksi on hue, saturation ja lightness -säädöt, mutta niille ei ole erikseen tummia, keskisävyjä ja kirkkaita sävyjä. Valokuvankäsittelyominaisuudet ovat lähinnä piirrosten/maalausten korjailuun.

Ohjelman soveltuvuutta ristikoiden ratkontaan käsittelen omalla sivullaan.

Täysversion hankkiminen

Ohjelman voi ladata ilmaiseksi, mutta ilmaisversiossa on rajoituksia. Ennen kaikkea ilmaisversiossa on rajoitettu maksimi kuvakokoa. Versiossa 4.x ilmaisverskionkin sallittu maksimi kuvakoko riittää useimmille. Täysversion hinta oli muistaakseni 6 €/ vuosi.

Paluu sivulle: Artikkelit |Piirtäminen, maalaaminen ja animaatiot

Ongelmat, jotka kaipaavat ratkaisua/lisäselvitystä:

  • Minulla ei ole juuri nyt mahdollista testata ohjelmaa, mutta jatkossa voin niin tehdä. Nyt joku muu voi kertoa omista kokemuksistaan. Jatkan sivu sitten, kun minulla on käytössä parempi laite.

Sivuun liittyvät keskustelut foorumissa: