Sivun sisältö:

Yleistä

Yksittäisessä säikeessä kommentin yhteydessä on tunnuskuva eli avatar. Sen voi haluttaessa vaihtaa. Kuvakaappaukset ovat aiemman teeman tummasta väripaletista, mutta samat asiat löytyvät vaalealla taustalla nykyisestä teemasta.

Ennen editorin toimintojen tarkempaa läpikäymistä on huomattava, että jokaisen kommentin kohdalle tulee kommenttiin luotava linkki. Alla olevassa kuvassa se näkyy ”#16412”. 

Kun tietokoneella klikkaa hiiren oikeanpuoleista painiketta voi kopioida linkin osoitteen, minkä jälkeen linkkiä voi käyttää toisessa kommentissa luomaan sisäisen viittauksen tähän kommenttiin. Kosketusnäytöllä kopiointi onnistuu pitämällä sormi/kynä jonkin aikaa linkin päällä. (Rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa aimmin samassa säikeessä olevasta kommentista sitaatin).

Jos ei ole kirjautunut, pitää täytää seuraavat tiedot.

Nykyisin on kaksi editorityyppiä, ns. graafinen ja teksti.

Editori muuttaa http(s)-alkuisen kirjoitetun linkin automaattisesti klikattavaksi linkiksi. Tässä on kuitenkin kolme toimintamoodia. 

 1. Jos linkki on samassa kappaleessa kuin muu teksti, linkki vain muuttuu klikattavaksi, mutta edelleen on esillä linkin www-osoite.
 2. Jos foorumiosion linkki laitetaan omaan kappaleeseen, jossa sekä linkin edellä että sen jälkeen on tyhjä rivi, linkki muutetaan käyttämään sivun otsikkotietoa (title) ja se sijoitetaan lohkositaattiin. Linkin mahdollinen ankkuri (#jotain) poistetaan. (Koskee myös muita bbPress-foorumeita.)
 3. Jos tämän sivuston muu sivu laitetaan omaan kappaleeseen, bbPress muokkaa siitää mainoksen. (Myös jokin muu bbPress-sivu saattaa muotoutua mainokseksi.)

Graafinen editori

Graafisessa editorissa  on perustominnot. Vasemmalta oikealle lueteltuna toiminnot ovat:

 • Lihavointi
 • Kursivointi
 • Lohkositaatti
 • Yliviivaus
 • Numeroimaton lista
 • Numeroitu lista
 • Tasaa vasemmalle
 • Keskitä
 • Tasaa oikealle
 • Kumoa muutos
 • Tee uudestaan
 • Tee linkki
 • Hae kuva

Muokkasin koodia niin, että kirjautuneille käyttäjille on laajennettu editori. Siihen laitoin esille valikot LISÄÄ ja OMA TYYLI. Niistä löytyy sellaiset toiminnot, joita ei ole suoraan esillä, esim. kappaletyylin valinta.

 

Tekstieditori

Editorissa tyylit tulevat näkyviin ns. HTML-tägeinä ns. lähdekoodina, esim ”i” näyttää editorissa kursivoitua. Koodit tulevat automaattisesti, mikäli ensin maalaa hiirellä/sormella/kynällä alueen, jolle haluaa kursivoinnin. Mikäli kursivointia ei heti määrittele, pitää päättää kursivointi. Toimintopalkkiin tulee painikkeen ”i” sijaan päättämispainike, jossa lukee ”/i”.

Aloitettu kursivointi
Aloitettu kursivointi

Kun kursivoinnin on päättänyt, painike vaihtuu takaisin muotoon ”i”.

Päätetty kursivointi
Päätetty kursivointi

Jos ei käytä päättämispainiketta loppuun tulee kirjoittaa kursivoinnin päättävä merkintä ””. Jotta painike on varmasti oikeassa tilassa, suosittelen painikkeiden käyttöä.

Vastaavanlainen päättämispainike tulee muillekin korostuksille. b, i, b-quote (kyse on tägin nimen lyhennyt, tägin nimi on ”blockquote”), del ja code tapauksissa tägit ovat yksinkertaisia korostuksia. Listat ”ul” (ei-järjestetty lista) ja ”ol” (numeroitu lista) sisälle tulee aina laittaa vähintään yksi listakohta, joka merkitää li-tägeillä (ne näkyvät allaolevassa kuvassa sanojen ”listakohta yksi” ympärillä). Myös listoihin liittyviin HTML-tägeihin tulee päätösmerkkauspainike.

aloitettu-listojen luominen
Aloitettu listojen luominen

Painikkeen ”Sulje tagit” avulla editori luo päätöstägit sekä yksittäisille listaelementeille että itse listalle.

Päätetty listojen luominen
Päätetty listojen luominen

Listoja voisi luoda monikerroksellisesti, mutta en suosittele monikerroksellisten listojen luomista, sillä päätöstägit voivat mennä sekaisin.

Koodieditorin avulla tekstiin voi lisätä myös muuta HTML-koodia kuin mitä on painikkeissa esillä.

HTML-koodia ei tarkisteta, joten pitää olla huolellinen.  (Virheellinen koodi saattaa aiheuttaa sen, että sivu näkyy väärin.)

Erikoismerkit

Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä, joskin ilman kirjautumista edistyneiden (advanced) koodien käyttöä ei sallita (ne poistetaan tallennettaessa).

Tällä sivustolla kaikki erikoismerkit ovat sallittuja. Erikoismerkit saa seuraavasti:

 1. Kopioimalla erikoismerkin jostakin toiselta sivustolta.
 2. Kirjoittamalla koodin moodissa TEKSTI. Esim. jos kirjoittaa kooditilassa ”Δ”, tilaan GRAAFINEN siirryttäessä koodi muuntuu Δ-kirjaimeksi.

Kirjoitettujen hymiöiden (esim. ”:)” tai ”:-)”) suhteen on niin, että olen estänyt niiden muuntumisen graafisiksi hymiöiksi, sillä poistin graafiset hymiöt käytöstä.

Paluu pääohjesivulle.

Jos tämän sivun sisällöstä on kommentoitavaa, sivusta on kommentointisivu moderaattoriosastolla.