Foorumi

Foorumin tavoitteena tarjota mahdollisimman matala osallistumiskynnys, jolloin eri tavoin vammaiset, kommunikaatio-ongelmista (kuten aspergerin syndrooma, autismi, AD(H)D yms.) kärsivät, suomen kieltä syystä tai toisesta huonostikin osaavat, aloittelevat ristikoiden ratkojat,  älytehtävien ratkojat ja digipelien pelaajat uskaltaisivat esittää kysymyksiään. Kuulun itsekin tähän ryhmään.

Ajatuksena on, että voisi kirjautuakin nimettömänä. Oikeaa nimeä ei tarvitsisi ilmoittaa. Ainoa vaatimus on, että on jatkossakin toimiva s-postiosoite.

Vaikka en saisi merkittävää kävijämäärä, se ei kiusaisi, jos se minun lisäkseni voisi palvella muitakin ihmisiä.

Sivustolle voi esittää kommenttejaan kokeneetkin ristikoiden ratkojat, laatijat tai kuvittajat, kunhan kaikki osallistujat otetaan huomioon ja noudatetaan annettuja keskustelusääntöjä

Itselläni on melko paljon kokemusta vaikeista sanaristikkotehtävistä. Aion esittää itsekin kysymyksiä vaikeista ristikoista eli ns. kovisristikoista.  Ristikkoavut-sivujen tarkoituksena on auttaa keskivaikeita ristikoita ratkoneet pääsemään sisälle vaikeiden ristikoiden vihjeitystapoihin.

Toivon myös ristikkoartikkeleista olevan hyötyä ristikoiden ratkontaan. Niissä ei ohjeisteta itse ristikoiden ratkontaa vaan ne liittyvä muulla tavoin ristikoiden ratkontaan. 

Ideana on auttaa itse kutakin pääsemään eteenpäin ristikkojen ja älytehtävien ratkonnassa sekä digipelien pelaamisessa. Niin noviiseiksi kuin mestariratkojiksi tai -pelaajiksi itsensä kokevat ovat tervetulleita.

Osasto Muut aiheet sallii melko vapaata kirjoittelua. Itse esitän siinä mm. internetsivujen tietoteknologiaan liittyviä kysymyksiä. Olen nimittäin joskus osapäiväisesti tehnyt www-sivujen koodausta ja sivustojen hallintaa.

Olisi hienoa, jos uskallettaisiin kertoa omia tarinoita.

Olisi hienoa, jos sivusto voisi palvella apuna vanhuksilla digilaitteiden käytöön.

Sivustolla on haku joko foorumisivuille tai muille sivuille. Sivuston sivut löytyvät myös sivukartasta.

Olen pyrkinyt opastamaan eri toimintojen käytössä mahdollisimman paljon. Loin tästä  muutamia ohjesivuja. Minua voi pyytää luomaan käyttäjätunnuksen, jos sen luominen tuntuu vaikealta.

Blogi

Sivustoon olen liittänyt myös aiemmin itsenäisenä olevan blogin.  Kerron tässä hieman blogin taustaa.

Olen eläkeläinen ja ylläpidän tätä sivustoa harrastusmielessä. En saa sivuston ylläpidosta mistään rahallista tukea eikä tarkoituksena ole eläkeläisenä hankkia tämän sivuston kautta lisäansioita. Haluan säilyä anonyyminä.

Toivon, ettei yksikään sivuilla vieraillut yritä selvittää henkilöllisyyttäni ja jos joku se jollakin tavalla pystyisi päättelemään, pyydän, että löytäjä pitää tiedon omana tietonaan. Minua ei voi tavoittaa sen paremmin oikealla nimelläni kuin pseudonyyminä Facebookin, Instagramin tai monen muunkaan sosiaalisen median välityksellä. Twitter-tilin loin nimimerkillä Tapio Huuhaa (@Tapio_Huuhaa).

Erikoisharrastus on netin kautta saatavien ristikoiden ratkonta tablet-laitteen avulla. Se on ollut suuri haaste n. 150 € 1280×800 px resoluutioisen halvan Huawei T1-A21L -tabletin kanssa erityisesti IS Extra palvelun kanssa (artikkeli on foorumisivustolla). 

Nykyisin on vähän helpompaa, kun on parempi laite.

Harrastan hieman tablet-laitteellani myös valokuvankäsittelyäpiirtämistä ja maalaamista, joista myös kirjoitan. Koska ratkon ristikoita pääosin piirtämällä, sivustolla esitettyjä näkökulmia voi soveltaa kaikkeen tietokonepiirtämiseen ja siihen tarvittaviin apuneuvoihin. Eniten käyttämäni piirrosohjelma IbisPaint X soveltuu moneen käyttöön. Esittelen myös joitakin muita piirros- ja valokuvankäsittelyohjelmia.

Blogikirjoituksissa kerron omia ratkontakokemuksiani.  Blogikirjoituksissa käsittelen muita aiheita, kuten piirtämistä.

Toivon, että sivuilla käsitellyt asiat olisivat hyödyllisiä niillekin, jotka eivät ratko ristikoita tai piirrä tietokoneella.

Tablet-laitteisiin voi verrata sellaisia enemmän läppäriä muistuttavia tietokoneita, joista näppäimistön saa taitettua näytön taakse ja käytössä on kosketusnäyttö.

Jossakin määrin antamiani ohjeita voi soveltaa älykännyköihinkin. Niillä voi ajatella ratkottavan ristikoita. Olen testannut ristikoiden ratkontaa Android-älykännykällä (320x480px näytön resoluutio).

Laitoin blogin otsikoksi kuitenkin tablet-laitteet, sillä tässä sivustolla on ensisijaisesti kyse niiden käytöstä. Pöytäkoneisiin ja läppäreihin viittaan mobiililaitteen rinnalla käytettävinä laitteina.

Artikkelisivut ovat blogikirjoitusten ympärille nivoutuneita asia-artikkeleita, joissa ei ole mitään kronologiaa ja joita voi tarkastella täysin itsenäisinä artikkeleina. Sivustolla ei ole yhtenäistä teemaa vaan olen nostanut esille asioita, jotka kulloisessakin elämäntilanteessa ovat olleet itselleni kiinnostavimpia.

Yleistä

Päivitän tarpeen tullen kaikkia sivuja ja kerron tärkeimmät päivitykset sivulla, jossa kerron myös mitä uutta sivuilta löytyy. Sivuilta löytyvät YouTube-videot ovat esillä omana sivunaan.

Kehitän sivujani saamani palautteen perusteella. Jos joku huomaan virheellisen tiedon sivustollani, toivon, että minuun otetaan yhteyttä varsinkin tapauksissa, että sivustoon halutaan viitata. Sivua voi kommentoida foorumissa.