Viittaukset yleisesti ristikoihin tai nimenomaisesti ristikon laatijaan:

TÄTÄ SIMPPELIMPIÄ? > SANAKOT (Tuomas Holopainen, IS Kovis). Sanakko on lähinnä lapsille suunnattu ristikkotyyppi, jossa ratkaistaan yksi ylhäältä alaspäin menevä sana vaakasanojen avulla.

MENEE TÄHÄN? > KAUAN (Antti Viitamäki, Punainen Pelikaani). Koviksiin menee useimmilta kauan aikaa.

TÄMÄN TEHTÄVÄN SISÄLLÄ > VARIS (Antti Skyttä, IS Kovis). Sanasta kuVARIStikko löytyy sana VARIS (samalla kyseessä on esimerkki epäsuorasta kätköstä).

TEKIJÄN PÄÄTÖS MERELLÄ > ONAS (Joonas Anttila, Punainen Pelikaani). Onas on saari Suomenlahdella. ONAS on myös loppuosa ristikon tekijän JoONAS Anttilan etunimestä.

SOTKE VERBISI! > OTAKAR (Teemu Pallonen, IS Kovis).  Tämä on oikeastaan oveluusyhdistelmä, sillä tässä ristikkoon viittaus tapahtuu epäsuoran anagrammin kautta. Ristikon ratkomiseen liittyvä verbi on tietenkin RATKOA ja siitä luotu anagrammi on OTAKAR.

TÄMÄN TAKANA? > TAPIO. Tämä on itse luomani kuvitteellinen ristikkovihje, jossa laatija viittaa itseensä. Vähän yksinkertaisempi viittaus ristikon tekijään kuin edellisen esimerkin todellinen ristikkovihje. Kysymysmerkki on tässä kohtaa hämäyksenä.

Viittaus yksittäiseen vihjeeseen:

Vähän saman tapaisia vihjeitä kuin viittaukset itse ristikkoon itseensä, ovat viittaukset yksittäisen vihjeen olemukseen.

JOKO SANOT? > AHAA (Antti Viitamäki, Suomen Kuvalehti). Kun on vaikea ristikko, vaaditaan tavanomaista enemmän hoksaamista. Tässä vihjeessä itse hoksaaminen on vihjeen idea.

Takaisin pääartikkeliin.