Vihjeanalyysilista:

Osittaisia vihjeanalyysejä foorumikeskusteluissa

Seuraaviin kuvaristikoihin tai piilosanoihin on osittainen vihjeanalyysi:

Ristikon vihjeanalyysien sisältö

Ristikon vihjeanalyysi on sivu, jossa analysoidaan yksittäisen ristikon oveluuksia tai muusta syystä vaikeita vihjeitä samaan tapaan kuin tällä sivulla ja tämän sivun alisivuilla on vihjetyypeittäin analysoitu vihjeitä. Laitan esille toisenlaisiksi alisivuiksi joitakin ristikon vihjeanalyysejä.

Teen vihjeanalyysit Antti Skytän Ristikon anatomia -osastoon laittamien analyysien tyyliä muistuttavasti. En voi kuitenkaan näyttää itse ristikkoa, kuten Sanarisin ylläpitämässä ristikon anatomiaosastossa voi tehdä. Suomen Kuvalehden lehden ristikkosivut saa valokuvattua (ratkon yleensä valokuvasta) tai kopioitua kirjastoista, jos lehteä ei tule itselle.

Laitan vaaka- ja pystyvihjeiden analyysiin pääosin koviksille tyypilliset oveluudet sekä muutamia faktavihjeitä ja oivallusvihjeitä. Pyrin ottamaan esille vihjeet, joita keskivaikeisiin ristikoihin tottunut saattaisi pitää hankalina. Mukana on tarkoituksella selityksiä vihjeisiin, joihin vaikeisiin ristikoihin tottunut ei apua tarvitse.

Erot Skytän laatimiin anatomioihin ovat seuraavat:

  • Joihinkin vihjeisiin saattaa olla lisätty ylimääräinen kommentti.
  • Tarkoitus on ”vääntää rautalankaa” joskus enemmän kuin Skytän analyyseissä.
  • Vihjeanalyyseissä on linkityksiä tämän sivuston alasivuille, joten vihjeanalyysit täydentävät tämän sivun ristikon oveluuksien käsittelyä ja antavat eri vihjetyyppien esimerkkejä yhden ristikon osalta.

Minulla on melko paljon IS koviksia, jonkin verran Suomen Kuvalehden ristikoita sekä muutamia Passeli Pelikaanin ja Punaisen perlikaanin ratkottuja ristikoita Google Drivessa. Joissakin IS Kovis -ristikoiden keskusteluissa joistakin ristikoista on toivottu anatomioita. Koska tällaiset ristikot ovat melko vanhoja, suurta kiinnostusta vihjeanalyysien luomisesta niistä tuskin ilmenee. Jos muutama henkilö toivoo jostakin vanhasta ristikosta vihjeanalyysin, saatan sellaisen luoda.

Huomautus 1. Käytän omista analyyseistäni nimitystä ”vihjeanalyysi” ilmaisun ”anatomia” sijaan siksi, että Sanarisin sivustolla kaikki analyysit laatijoiden itsensä tekemiä. Jotta laatimiani analyysejä ei sekoitettaisi laatijoiden itsensä tekemiin analyyseihin, käytän eri nimikettä.

Huomautus 2. Laittamani selitykset eivät välttämättä aivan joka kohdassa ole sellaisia, miten laatija  on ajatellut.