Tyyppi: Yleiskeskustelu
 • Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 9.7.2020 20:48 Tapio_x toimesta.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #19174 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Muutin hieman otsikkoa, jossa aluperin aikana oli 20 minuuttia.  Se on vähän epärealistisen lyhyt aika. Itseltäni viimeksi tekemääni henkilökuvaan meni tasan puoli tuntia + valokuvan haku netistä.

  Olisiko kellään kiinnostusta oppia piirtämään idolistaan valokuvan pohjalta laadukas digipiirros noin puolessa tunnissa?

  Alla kuva, jonka tekemiseen meni ehkä muutaman minuutin alle tai yli puoli tuntia. Kuvan on tarkoitus esittää Johanna Kurkelaa. Tein kuvan hänestä siksi, että hän kuvittaa miehensä Tuomas Holopaisen ristikoita. Kumpikin on esillä sivulla Piirroksia tekijöistä.

  Aina kuvat eivät synny niin helposti kuin yllä olevasta henkilöstä. Hänen miehensä Tuomas Holopaisenkin kuva syntyi melko helposti (klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä sen isompana).

  Kuva toimii miniatyyrinä isoa kuvaa paremmin ja minatyyrikuvaksi se on tarkoitettukin. Isonnettuna viivapaksuus on liian iso.

  Olen huomannut, että toisista henkilöistä saa helposti ja nopeasti näköisen, mutta toisista henkilöistä ei sitten millään. Syytä siihen, miksi joistakin henkilöistä ei saa kuvaa, johon voisi olla tyytyväinen, on vaikea hahmottaa.

  Voisin ajatella myös tehdä kuvia muille heidän idolistaan. Koska aina kuvat eivät synny helposti, en voi antaa kiinteätä hintaa. Anna minimi- ja maksimihinnat sekä tuntihinnan.

  Minimihinta 7 €/kuva (kuvan tekemiseen meni enintään puoli tuntia). Tuntihinta 14 €/tunti. Maksimihinta 28 €/kuva (kuvan tekemiseen meni 2 tuntia tai enemmän).

  Jos kuva ei ole riittävän näköinen kahden tunnin taksan jälkeen, rahat saa takaisin.


  Tässä ja seuraavassa kommentissa olevan kuvan kaltaisten kuvien alkuperäinen käyttötarkoitus on pienoiskuva, jolloin mitä vähemmillä viivoilla selviää, sitä parempi. Mitä enemmän täytyy lisätä varjostuksia ja pehmyttä viivaa, sitä epäonnistuneempi kuva on. Sivulla Piirroksia tekijöistä useimmat henkilökuvat noudattavaa vähäviivaisuuden periaatetta, mutta kaikkien kohdalla en siinä onnistunut.


  Tämän säikeen kuvien kopiointioikeudet. Kuvia ei saa käyttää ilman lupaani. Kahden ensimmäisen kuvan osalta henkilöillä, joita kuvat esittävät, on vapaa käyttöoikeus, mutta sillä varauksella, että myynti eteenpäin maksua vastaan on kielletty.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

  #19178 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Samoin voisin tehdä kuvan kenestä tahansa. Siinä kun edellisen kommentin kuva edustaa idolia, alla oleva kuva satunnaisesta henkilöstä piirrettyä kuvaa. Alkuperäiskuvassa henkilö oli puun takana ja osa päästä oli piilossa. Kuvassa edestäpäin katsoen oikeanpuoleinen leuan osa varmasti hieman väärin, koska se piti vain kuvitella.

  Ylläolevan kuvan saisi omakseen 7-10 €.

  En ottanut aikaa, mutta todennäköisemmin aikaa meni alle kuin yli puoli tuntia. Kuvassa päämääränä on laittaa kasvoihin mahdollisimman vähän viivoja, mutta silti henkilö on tunnistettavissa. Ideana on se, että katsoja itse täydentää mielessään kasvonpiirteitä – kaikkea ei anneta valmiina.

  Voin kyllä pyydettäessä lisätä varjoja mukaan, vaikka katson, että varjot ovat tarpeettomia henkilön tunnistamisen kannalta. Ne lisäävät käytettyä aikaa ja tekevät kuvan kalliimmaksi.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

  #19187 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Laitan tähän pienoiskuvia, keitä voisi tarjota (pienoiskuvista ei aukene iso kuva kuten sivulla Piirroksia tekijöistä).

  Jos ihmellä on kovin pehmeät piirteet, pelkkien kovien viivojen käyttö ei onnistu ainakaan minulta. On pakko laittaa varjoja, kuten Almalle (Alma-Sofia Miettinen).

  Tuure Kilpeläinen Alma Alanis Morissette  
   
  Adele 2017 Adele 2020 Jennifer Lopez Jennifer Lopez 50+

  Mietin, millaisen piirroksen Adelesta, mitähän kuvaa kannattaa katsoa? On tuhdipuoleinen Adele, hyvin tuhti Adele ja sitten laiheliini Adele. Minusta Adele on laihduttanut liikaa.

  Tein ensin piirroksen tutuimman oloisesta Adelesta. Piirroksesta tuli hieman pyöreämmän oloinen kuin valokuvassa vuodelta 2017, mutta ei kuitenkaan niin pyöreäkasvoinen kuin mitä hän oli viime vuosikymmenenä lihavimmillaan vuonna 2013. Edustaneen n. vuoden 2014 pyöreystasoa. Kuvassa oli glitterasu. Lisäsin glitteriä muuallekin. Ei tullut kovin onnistunut. Alla vertailukuvat

  Minusta itse asiassa vuoden 2017 kuva on sellainen, jollaisena haluaisimme hänen mielessämme nähdä. En vuoden 2017 Adelen suhteen täysin onnistunut. Aikaa meni paljon, mutta lopputulos ei ole aivan sitä, mikä  oli tarkoitus. Aika lähelle ehkä pääsin. Olemuksessa on kuitenkin jotain, jota on vaikea tavoittaa.

  Ehkä varjostuksellakin on osansa. Valokuvassa silmät ovat melkein varjojen peitossa. Nenässä ja kaulassa on vahvat varjot, mutta niin vahvaa varjostusta en piirrokseen halunnut vaan halusin hieman keveämmän yleisvaikutelman.

  Laihduttaneesta Adelesta sen sijaan sai kuvan melko helposti, koska terävöityneisiin piirteisiin riittää pelkkä viivapiirros  ilman varjoja kasvonpiirteiden ilmentämiseksi. Siinä kun vanhan kanssa meni päivä eikä lopputulos siltikään tyydyttänyt, uuden kanssa aikaa ei paljoa kulunut vaan ehkä hyvin tyypillinen 30-45 min, joka kuluu silloin, kun kasvonpiirteet saa luotua pelkillä viivoilla.

  Pohjakuva oli terävä, joten kaikki viivat ovat täysin oikein. Huulet ovat tosin kulmikkaat, mutta kun on noin laiha, se sopii kuvaan. Kun kyse on laihasta ihmisestä, pieni kulmikkuus korostaa laihuutta. En lähtenyt korjaamaan huulten pieniä virheitä. Pehmytpiirteisellä ja tuhdimmalla ihmisellä huulten terävyys olisi pitänyt poistaa.

  Vuoden 2017 kuvan suurin ongelma oli siinä, että siitä en riittävän tarkasti erottanut silmien, nenän eikä huulten sisäpinnan rajaa. Jos valokuva ei olennaisten kasvonpiirteiden osalta ole ehdottoman terävä, en näemmä saa riittävän näköistä missään ajassa.

  Adele 2020 tapaista viivapiirrosta ei edes kannata yrittää vähääkään epäselvästä kuvasta, jos tavoite on näköisyys. 2020 kuvassa kuvakulma helpotti. Nenän profiilin sai luotua yhdellä viivalla –  viivan muoto on täydellinen.

  Viivan käyttö on kyllä taitolaji ja siinä on paljon itselläni vielä oppimista. Mitä vielä muutin on viivan paksuus. Huomasin, että olemus jäi vähän hennon oloiseksi kun kasvon viivoissa ei ollut paksuusvaihtelua. Vaihdoin eräät viivat paksumpiin, sillä jos piirroksessa ei ole myös vahvoja viivoja, henkilön olemuksesta tulee liian hento. 

  Korviin saa olla ohuehko viiva. Aiemmin olin käyttänyt joissakin kohdin liian paksua viivaa. Se voi tuoda raskautta. Nyt viivapaksuus on mielestäni kunnossa. Missä tarvitaan vahvaa viivaa, siinä on ja missä kaivataan herkyyttä, siinä on ohuempaa viivaa. 

  Kuvassa jää myös tilaa katsojan mielikuvitukselle. Kun viivat eivät esitä kaikkia kasvonpiirteitä, katsoja joutuu itse täydentämään mielessään kuvaa. Miten paljon pitää viivoja laittaa ja mitä voi jättää pois, on taiteilemista. Jos jättää liikaa pois, katsoja ei pysty prosessoimaan kuvaa loppuun asti. Sinänsä oikea lisäviiva saattaa johtaa aivoissa virheelliseen lopputulokseen, sillä siitä saattaa syntyä epätasapainoa.

  Tällainen toteutus on kuin kiinalaista tai japanilaista galligrafiaa. Viivan käyttö pitää olla hallinnassa. Jos haluaa näköisen, pohjakuvan on oltava hyvin tarkka, sillä virheellistä viivan muotoa ei voi millään paikata. 

  Itse asiassa tällainen kuva ei onnistu paperilla, sillä yhtenäisen viivan muodostaminen edellyttää, että kättä liu’uttaa ruudulla – paperilla kättä ei voi liu’uttaa. Digilaitteella kasvojen ääriviivan voi muodostaa yhdellä vedolla. 

  Edellyttää kyllä että on itse tehty tai ostettu tablet-haska (lue asiasta lisää artikkelista Kynä ja muut apuneuvot). Muuten käden liu’uttaminen ja samalla vakaana pitäminen ei onnistu.

  On myös muita syitä, miksi tämäntyyppisen kuvan voi luoda vain piirrosohjelmalla, mutta kankaalla tai paperilla se ei onnistu.

  Adele 2020 kaltaisia kuvan tekee teoriassa puolessa tunnissa. Mutta jos joutuu tekemään jälkikäteen korjauksia, kuten itse jouduin, aikaa menee todennäköisesti selvästi enemmän.

  Jos onnistuu, voi vähän irroitella. Laitoin päälle asua, vähän meikkiä, koruja ja glitteriä.

  Jennifer Lopezin kuvaa analysoin edempänä.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

  #19211 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Joskus sitä ei vaan tavoita jonkun henkilön olemusta. Henkilökuvissa kaikki on kiinni hyvinkin pienistä detaljeista. Alla olevan kuvan piti esittää Marilyn Monroeta, mutta esittää enemmän tytärtäni:

  Jos kuvasta ei tule näköinen, suurin ongelma yleensä on nenä, sen jälkeen huulet. Vaikka toisin luulisi, pieni heitto silmissä ei  yleensä ole niin merkittävää, mutta se on kolmas merkittävä tekijä. 


  Lisäys 1.7.2020. Yritän analysoida, miksi en saanut Marilynistä Adele 2020 -tyylistä viivapiirrosta. Marilyn kuvassa suurin ongelma ehkä se, että nenä piirteet eivät ole lähtökuvassa riittävän tarkat. Leuan profiili ei erottunut tarkasti. Ne piti yrittää arvioida, missä en onnistunut. Huulet on ehkä liian vahvalla viivalla. Poskiuurteet on lähtökuvassa epäselvät.

  Kun sitten yritin luoda selkeiden viivojen sijaan piirteet pehmeillä viivoilla, en siinä kovin hyvin onnistunut.


  Tein pieniä muutoksia kaikkialle, mm. pienensin silmiä, mutta en tavoittanut, mitä piti. Jostakin syystä edelleen kuva näyttää enemmän tyttäreltäni kuin Marilyniltä.

  En onnistunut tekemään Marilynin näköistä. Mutta kun kuva muistutti tytärtäni, muutin kuvan tyttärekseni Marilyn-tyylisellä kampauksella. Tuosta Marilyn-yrityksestäkin saa jonkilaisen kuvan tyttärestäni, mutta siitä ei ehkä häntä tunnista. Muutettua kuvaa en laita nettiin.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

  #19283 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Piirros voi olla myös totuudellisempi kuin valokuva, johon piirros perutuu. Löysin valokuvan Jennifer Lopezista, josta voisin ajatella piirrosta. Huomasin, että huulia oli meikeillä saatu näyttämään paljon suuremmilta kuin millaiset huulet Jenniferillä oikeasti on.

  ”Pakkelilla” oli peitetty ryppyjä. Kaivoin valokuvasta ryppyjä ja sekä lisäsin toiseen silmäkulmaan ryppyjä, sillä 50 vuotiaalla niitä on. Sain mielestäni kuvattua 50 v. Jenniferin sellaisena kuin hän oikeasti on, eikä sellaisena kuin me hänet yleensä näemme.

  Vasemmanpuoleisessa kuvassa on mielestäni 50-vuotiaan kauniin naisen charmia, mutta jollaisena kohde itse tuskin haluaa itsensä nähdä. Tytär halusi nyt kuitenkin nuoremman oloisen kuvan Lopezista. Oikeanpuoleisesta kuvasta olen poistanut ryppyjä ja meikkiä on enemmän. Piirsin nenän ja eräitä muitakin kohtia pehmeämmin. Oikeanpuoleisessa kuvassa on feikkihuulet eli huulet, jotka on meikeillä saatu näyttämään paljon isommilta kuin ne todellisuudessa ovat.

  Osuinko oikeaan vanhemman naisen näköisessä kuvassa? Siihen harva osaa antaa kunnon vastauksen. Ehkä todellisuus on kuvittelemani 50-vuotiaan ja yllä olevan siloitellun väliltä? Jennifer Lopez  itsekään tuskin tietää miltä näyttää, sillä hänkin elää omassa mielikuvassaan itsestään. Ehkä vain meikkaaja tietää totuuden siitä, miltä Jennifer Lopez oikeasti näyttää.

  Laitoin kuviin 50-vuotiaalle mielestäni sopivan korvakorun (valokuvassa oli pieni korvakoru) sekä paitaan hieman kuviointia.

  Sanaristikkoon tuskin kuitenkaan tällaista kuvaa voisi laittaa:

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

  #19338 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Jos joku haluaa itsestään tai idolistaan karikatyyrin, voin sellaisiakin yrittää. Alla Meghan (Sussexin herttuatar)

   

  6

  Kuva on esillä myös säikeessä Karikatyyrejä julkkiksista

  Säikeessä Ristikon tekemisestä tietokoneella annan pieniä vinkkejä karikatyyrien luomiseen. Siinä mallina on piirros, jonka muutin karikatyyriksi. 

  Yllä olevan kuva on tehty toisin. Muunsin ensin valokuvaa halutusti ja tein suoraan karikatyyrin. Minulla ei ole tästä henkilöstä lainkaan tavallista piirrosta.

  Tällaisen kuvan tekemiseen menee jonkin verran enemmän aikaa kuin tavallisen kuvan tekemiseen, mutta kohtuuttoman suuritöinen tämä kuva ei ollut.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Tapsan digipiirustuskoulu – kuva omasta idolista puolessa tunnissa

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi: