Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #327 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Tähän säikeeseen voi laittaa kommentteja sivuston yleisestä toimivuudesta. Poistan kommentteja, jotka liittyvät aiempiin versioihin.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

  #1259 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Tämä kommentti on blogisivustolla ollut sivu, jonka sisällöstä suurimman osan olen siirtänyt tänne.

  Tämän kommentin sisältö:

  Tablet-laitteisiin liittyviä vanhoja haasteita

  Koska minulla ei ole mahdollisuutta testata eri laitteilla, olen erityisesti seuraavilla sivuilla pyytänyt apua:

  Edellä mainitut sivut edustavat myös kehitettäviä tietotekniikkaan liittyviä aihealueita (ristikoihin liittyvät tietotekniikkakysymykset, kuvankäsittelyyn, piirtämiseen ja maalaamiseen liittyvät tietotekniset kysymykset).

  Tietoteknisten kysymysten suhteen toivon, että paremman laatuluokan tablet-laitteiden omistajat testaisivat samoja asioita kuin mitä itse olen testaillut ja kertoisivat kokemuksiaan. Olisi mielenkiintoista tietää esim. iPad Pro ja Samsung Galaxy Note -kokemuksista.

  Merkittävin seikka, joissa kalliimman hintaluokan laitteet olisivat keskihintaista laitetta (esim. iPad 2017 & Apple Pencil -yhdistelmä) parempia ja siten selvitettäviä kysymyksiä on ristikoiden ratkonnassa näytön resoluution merkitys. Käytännössä kyse siitä, miten paljon parempi ns. 2K-näyttö (2560 x 1600px) tai resoluutioltaan sitä paremmat näytöt ovat verrattuna 2048 x 1536px näyttöön (esim. iPad 9,7 ja Samsung Galaxy Tab S3/S4).

  Eräänä mielenkiintoisena tablet-laitteena on Acer Chromebook Tab 10, jossa käyttöjärjestelmänä on Chrome OS (näytön resoluutio on sama kuin iPad 9,7:ssa). Chromebook-sarjaan kuuluu lähinnä läppäreitäJos joku on kokeillut käyttöjärjestelmää joko tablet-laitteessa tai läppärissä, olisi kiva saada tietää käyttökokemuksista. Ainakin yhdelle läppärille on tarjolla Wacomin kynä, kuten taulutietokoneellekin. Vaikka läppärin näytön resoluutio ei yllä tablet-laitteen tasolle, kynällisen läppärin omistaja voisi kertoa jotain käyttöjärjestelmästä ja kynästä.

  Jos haluaisin itse selvittää näytön resoluutioon liittyvän seikan, minun olisi pitänyt tilata jostakin EU-maasta Huawei MediaPad M5 Pro (laitetta ei saa Suomesta), mitä en tehnyt. Halvempikin laite riittää minulle.

  Konkreettisin tietotekniikkaan liittyvä apu liittyy ristikoiden ratkontaan tablet-laitteella. Apu merkitsisi sitä, että joku ottaisi IS Extra -digipalvelusta 2018 vapun Pehmis ja Vappuristikko -ristikoista niin hyvälaatuisen kuvaruutukopion kuin mahdollista ja lähettäisi kuvaruutukaappauskuvat s-postilla minulle kertoen samalla mikä on ollut laitteen resoluutio. Tiedän kyllä, että moni kokee ristikon ratkomisen tablet-laitteella outona, mutta sopii lähes täydellisesti siihen tapaan, jolla ristikoita haluan ratkoa. Haluaisin myös rohkaista kokeilemaan piirrosohjelman käyttöä ristikoiden ratkaisemissa. Testillä olisi merkitystä myös silloin, kun haluaisi tulostaa kuvaruutukaappauksen avulla saadun ristikkokuvan.

  Huom. iPad Pro -laitteella kuvaruutukaappaus pitäisi ottaa Google Chromella, sillä Safarin käyttöliittymä vie paljon tilaan ja sillä saa heikkotasoisemman kuvaruutukaappauksen kuin Chromen kanssa. Otin iPad 2018 -laitteella kuvaruutukopiot Chromen kanssa ja vertailukelpoiset tulokset saa vain samaa selainta käyttäen.

  Aiemmin merkityksellinen oli myös RAM-muistin määrä, mutta sillä ei enää ole suurta merkitystä, koska eniten käyttämässäni piirrosohjelmassa (ibisPaint X) ei enää ole RAM-sidonnaisia kerros- ja kuvakokorajoitteita. Hieman tosin pienellä RAM-määrällä tulee kuvan kokorajoitusta ibisPaint X -ohjelman kanssa.

  Foorumi

  Olen uudistanut ulkoasun, mistä voi esittää minulle kommentteja säikeessä Foorumin saamia kommentteja.

  Ristikkokysymykset

  Puhtaasti ristikoiden ratkontaan liittyvät asiat, joissa kaipaan foorumisivustolla apua, on seuraava:

  Yleistoive

  Voi myös ilmoittautua artikkelin tekijäksi, mikäli laittaa kommenttiin toimivan s-postiosoitteen. En julkaise kenenkään s-postiosoitetta enkä laita tekijäksi ilmoittautuneen henkilön kommenttia julkisesti esille. Artikkeli julkaistaisiin tekijän omalla nimellä tai tekijän haluamalla nimimerkillä.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (katso välillä ongelma- ja virheseurantasivua). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet)

  Talvi on pian tulossa ja on synkkää - yritetään tsempata toisiamme.👍
  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista. - - -

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Sivuston toimivuudesta

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi: