Lintu- ja hyönteiskuvia

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18496
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Tekisin mielelläni luontoaiheisia ristikko- ja kirjakuvitusta. Tähän laitan muutaman demon. Näitä ei ole lupa ilman maksua käyttää missään. Kuvat ovat pienennettyä. Niistä on olemassa isommat versiot.

  Lintu- ja hyönteiskuvat ovat mieluisimpia, miksi laitoin otsikoksi ne.

  Tämän tein kun tuli esille, että peipponen on nykyisin Suomen yleisin lintu.

  Harakka on kaunis lintu. Höyhenpeite heijastaa samaan tapaan valoa kuin eräiden paratiisilintujen ja kolibrien höyhenet.

  Luonnolliselle materiaalille piirtämisessä on oma taikansa. Digitekniikka tarjoaa sellaisia mahdollisuuksia, joita on mahdoton toteuttaa paperilla tai muulla luonnollisella pinnalla.

  Digitekniikka tarjoaa rajattomat mahdollisuudet yhdistää valokuvaa, maalaamista ja viivapiirrosta. Vesivärit sotkevat viivapiirroksen eikä vesivärien päälle voi piirtää viivapiirrosta sotkematta vesivärejä. Luomiani kuvia ei voi tehdä kuin digitekniikalla. Vesivärimaalauksen ja valokuvan yhdistäminen ei paperikuvissa toimi.

  Näissä kuvissa ei valokuvasta tulevia osia vaikka osa lintujen ja perhosten piirteistä olisi voinut olla valokuvaa eikä piirrosta.

  Digitekniikalla ei tarvitse odottaa värien kuivumista. Vesivärityyppisiä kuultavia kerroksia voi latoa päällekkäin välittömästi. Näiden kuvien tekemiseen meni noin puolesta tunnista kolmeen varttiin/kuva. Näiden kuvien kanssa olisi paperille tuotettuna mennyt aikaa paljon enemmän ja lopputulos olisi suttuinen.


  Salasanasuojatulla sivulla on lisää kuvia. Muita kuvia ovat mm.

  • Talitiainen.
  • Punatulkkuja (sanaristikkokäyttöön).

  Piirtelen lisää kun ehdin. Lisäkuvat ovat täysikokoisia. Salasanaa voi tiedustella yhteydenottolomakkeella. Annan sen, jos kyseessä on vakavaksi osoittautuva yhteistyötarjous.

  Ks. myös aihe Pääkuvapiirroksia (myös niihin liittyy salasanasuojattu sivu).

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #18498
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Tässä kaksi hyönteiskuvaa.

  Kuvassa on mantuloiskimalainen. 

  Tuttu sitruunaperhonen.


  Muita kuvia ovat:

  • Kaksi koiperhosta (sanaristikkokäyttöön)
  • Aamiraali.
  • Ritariperhonen.

  Nämä kuvat löytyvät salasanasuojatulla sivulta, jonne lisäilen uudempia kuviani. Lisäkuvat ovat täysikokoisia. Salasanaa voi tiedustella yhteydenottolomakkeella. Annan sen, jos kyseessä on vakavaksi osoittautuva yhteistyötarjous.

  Tässä säikeessä voi kommentoida kuvia. Kuvat on tehty netistä löydettyjen valokuvien pohjalta. Huomautan, ett hyönteiskuvien ongelmana on mallina olleiden kuvien heikko laatu.

  Jos kuvilla on tarkoitus antaa hyvä kuva hyönteisen anatomiasta, pään alueesta pitäisi olla parempilaatuisia kuvia. Tämä on välttämätöntä, mikäli kuvia pitäisi käyttää opetustarkoitukseen. 

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit 2. Muut aiheet 2.3. Tietokonekuvitus Lintu- ja hyönteiskuvia