Keskustelua säännöistä

Sivustoni Foorumit 5. Moderointi Keskustelua säännöistä

Tyyppi: Yleiskeskustelu

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Tapio_Huuhaa 27.4.2019 14:45.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #622 Vastaus
  Avatar
  Tapio_Huuhaa
  Ylläpitäjä

  Suomi24:ssä on useassakin säikeessä huomautettu, että minulla olisi liian tiukat säännöt (PuPe 3/2019, Missä kulkee hyvän maun raja?

  .Tämä on säie, jossa niistä voi asiallisesti keskustella (asiaton kommentti siirtyy toiseen säikeeseen).

 • #653 Vastaus
  Avatar
  Tapio_Huuhaa
  Ylläpitäjä

  Laitan vähän taustaa eräille sääntökohdille.

  3. Asioita saa käsitellä perusteellisesti ja se on tällä keskustelusivustolla jopa erittäin toivottavaa, koska päämääränä on auttaa kaiken tasoisia ratkoja pääsemään alkuun ja eteenpäin. Tällöin on tarpeen käsitellä asioita erittäin perusteellisesti ja tarvittaessa hyvinkin pitkään. Pitkiin asian vierestä jaaritteluihin ja saman asian toistamiseen eli jankkaamiseen sekä trollaamiseen (tahalliseen häiritsemiseen) ja spämmäämiseen (sama asia tuodaan esille useassa paikassa) saatetaan kuitenkin puuttua huomautuksella tai viestien poistamisella.

  Meikälaisen tapaisilla ihmisillä on vaarana pitkiinkin käsittelyihin. Siihen pitää antaa tilaa. Haluan antaa sille tilaa enemmän kuin mitä minulle on aikoinaan haluttu antaa.

  5. Toisten keskustelijoiden persoonaan menevät, vähättelevät, ivalliset ja piikittelevät kommentit poistetaan.  Sellaisiksi lasketaan myös pyrkimykset hiljentää toisen näkökulmat ja täten pyritään vähentämään jonkun sananvapautta. Vähätteleväksi kommenteiksi lasketaan myös oman erinomaisuuden korostaminen esim. siinä kuinka nopeasti on jonkin tehtävän ratkaissut, sillä kommentti voi sisältää toisten ratkontataitojen vähättelyä. Myös keskustelu toisten kommentoijien motiiveista ei tavanomaisessa keskustelusäikeessä ole sallittua. Tavanomainen säie ei ole paikka toisista ihmisistä kommentoimiseen vaan vain asioiden käsittelyyn. Tällaisten viestien poisto tehdään myös siksi, ettei kukaan provosoisi tai provosoituisi.

  Olen kohdannut piikittelyä erittäin paljon ja tiedän, miltä se tuntuu. Siksi sille on nollatoleranssi.

  Minua on yritetty hiljentää.

  Omakehu ei ole suotavaa, sillä tarkoitus on pitää kynnys kysymysten esittämiseen mahdollisimman matalana. Alkuperäinen tarkoitus oli, että aloittelevatkin ratkojat uskaltavat kysyä. Olen kokenut jotkut omakehut toisaalla varsin vastenmielisinä.

  Pyrkimys on estää provosoitumista, jota syntyy turhan herkästi.

  11. Kirjoita viestisi oikeaan säikeeseen…

  Säikessä harhaudutaan usein sivuraiteille ja säikeen pääasia voi jäädä toissijaiseki. En hyväksy juuri lainkaan sivuraiteille menneitä kommentteja. Moderaattoria tai toisen persoonaa liittyvää keskustelua en salli lainkaan tavallisessa säikeessä vaan niitä huomatessani poistan kommentin tai siirrän muualle. Sivuraiteille ajatuneita asioita varten on minulla siksi ”siirtovaunu”.

  15. Älä huuda äläkä kiroile. Isojen kirjainten käyttö oman viestin voimistamiseen on netissä huutamista. Jos haluat korostaa yksittäistä sanaa, käytä lihavointia. Käytä sitäkin harkiten. Voit korostaa myös kursivoinnilla (se soveltuu parhaiten erisnimien korostamiseen)…

  Opetellaan käyttäytymään fiksusti! Onko todella hirveän vaikea itse kunkin opetella täällä parempaa käytöstä?

  Jos sääntöni ei kelpaa, sitten ei – missään nimessä en halua, että sivustollani käyttäydytään epäasiallisesti.

  Minun itsenikin täytyy aina tämä asia muistaa ja saatan itsekin toimia väärin. Jos esitän asiani loukkaavasti, voin siirtää oman kommenttinikin moderointiosastoon. Perustelut minun kommenttini poistoon tulee esittää moderaattoriosastolla eikä missään muualla.

Vastaa aiheeseen: Keskustelua säännöistä

Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:
Sivustoni Foorumit 5. Moderointi Keskustelua säännöistä