• Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 2.6.2023 10:28 Tapio toimesta.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #28124 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Tässä vertailussa on kolme sanaristikoita käsittelevää foorumia ja niiden lisäksi kaksi verrokkifoorumia.

  Miten sivuilla voi navigoida, riippuu ensisijaisesti päänavigoinnin suunnittelusta. Sen lisäksi yksittäisillä sivuilla pitäsi päästä siirtymään näppärästi sivun alkuun ja loppuun.

  Myös ns, “leivänmurut” eli polkuvalikko on usein hyvä olla. Se kertoo sivun sijainnin hakemistorakenteessa. Ne ilmaisevan sen, miten sivu sijaitsee hakemistorakenteessa. Kyseessä on siten polkuvalikko.

  Oman foorumin valikon avauspainike (tyypillinen “hampurilainen”) on 1500px leveyteen asti aina esillä (isommilla leveyksillä sitä ei tarvita).

  Sivun alkuun ja loppuun pääse kivasti oikeassa alakulmassa olevilla kiinteillä nuolilla.

  Leivänmurut on sekä sivun ylä- että alaosassa.

  Lisäsin yksittäisen säikeen kohdalle sivun alkuun ja loppuun linkin aihelistaukseen.

  Se on periaatteessa turha, sillä sama linkki löytyy leivänmuruista, mutta ehkä erillinen linkki on joillekin käyttäjille tarpeen.

  Oman foorumin päävalikko on avautuva/sulkeutuva kaikilla linkkitasoilla. Siksi siinä voi olla paljon sivuja ilman, että niiden selaaminen on työlästä. Valikon yhteydestä löytyy myös haku.

  Alla olevassa kuvassa näkyy 1500px asti valikon sulkupainike, jollaiseksi ns. hampurilainen muuttuu valikko avattaessa.

  Google-haku on sivun ylälaidassa. Kun mobiiliselaimessa vierittää sivua, haku on aivan näytön ylälaidassa. Harvoin kuitenkaan käy niin, että hakua käytettäessä vahingossa siirtyy toiselle välilehdelle ja siten toiselle sivustolle.

  Valikko Pikavalinnat sisältää yleisiä hyödyllisiä toimintoja. Yksittäisessä foorumin säikeessä siitä avautuu seuraavat toiminnot ei-kirjautuneelle henkilölle (kirjautuneilla käyttäjillä on hieman eri toimintoja sisältävä valikko):

  Valikossa on itselleni lisälinkkejä, joita käytän usein.

  Valikko Aiheet on monella sivuosastolla myös päävalikosta löytyvät aihealueen sivut. Foorumiosiossa siinä on sivun lopustakin löytyvät uusimman aiheet ja kommentit sekä myös hieman lisäinformaatiota. Yksittäisen aiheen kohdalla oli 7.6.2023 tästä aiheesta seuraavat tiedot:

  Kun valikoita selaa, alla oleva sivu lukkiutuu eikä valikoiden selaaminen aiheuta sivun sisällön siirtymistä. Taustalle jäävä sivu muuttuu myös 1500px asti himmeäksi. Valikkoa ei tarvitse sulkea valikkopainikkeesta. Sisältöön siirtyminen sulkee automaattisesti valikon ja poistaa sivun lukituksen ja taustalla olleen mahd. sivun himmeyden.

  Näiden valikoiden lisäksi osa linkeistä löytyy sivun loppuosasta, ns. footer-osasta. Niitä voi käyttää, jos kokee Pikavalinnat- ja Aiheet-valikon käytön itselleen hankaliksi.

  Sivusto ei suuresti muutu laitteen orientaatiota tai laitetta vaihdettaessa. Näin liialliset muutokset eivät hämmennä käyttäjiä.

  Sivustolla oli alun alkaen leveällä näytöllä ns. pudotusvalikko. Se toimii kosketusnäytöllä erittäin huonosti, mistä syystä pakotin sivuston aina käyttämään samaa valikkotyyppiä.

  Leveydestä riippuen toiminta on kuitenkin hieman erilaista. Yli 1500px valikot on suoraan esillä valikko Aiheet avoimena.

  Ison näytön kaikkea tilaa en ole oikean reunan suhteen hyödyntänyt, jotta systeemi pysyisi hallinnassa.

  Minulla on kolme päätaitekohtaa, jotka on ensisijaisesti suunniteltu seuraaville laitteille:

  1. Kännykkä pystysuunnassa (viewport maks. 481px).
  2. Tablet-laitteet (viewport 482px-1500px).
  3. Läppäri ja pöytätietokone kaventamattomalla ikkunalla (viewport min. 1501px).

  Mielestäni systeemi pelaa varsin hyvin ja se ottaa huomioon erilaisia käyttäjiä.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet; virheseurantasivu). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Syksy on saapunut! 🍁🍄🍄🍁

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Bard tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  #28126 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Suomi24:n navigointia en pidä onnistuneena. Kapealla näytöllä on sivun ylälaidassa on alla olevan kuvan esittämä kiinteä vihreä palkki.

  Kun mobiiliselaimessa vierittää sivua niin, että selaimen käyttöliittymä häviää näkyvistä varsin helposti käy niin, että hakua käytettäessä vahingossa siirtyy toiselle välilehdelle ja siten toiselle sivustolle.

  Avautuva mobiilivalikko näyttää tältä:

  Kysy vain ja siitä eteenpäin valikko toimii mielestäni huonosti. Jokaisessa kohdassa on avausnuoli, vaikka kohta olisi tyhjäkin, esim.

  Tulee varsin pettynyt olo, kun ei saakaan mitään katsottavaa. Jos valikko on tyhjä, koko valikkokohta saisi olla pois käytöstä. Ainakin linkkiä tyhjään valikkoon ei saisi olla. Jos valikkokohta tulevaisuutta ajatellen halutaan pitää esillä, olisi hyvä olla tiedote “tällä hetkellä ei ole mitään näytettävää” .

  Vaikka valikossa olisi jotain seuraavan kaltainen siirtymä ei tunnu mielekkäältä:

  Mielestäni saman kaltainen avaa/sulje-systeemi kuin mikä on päävalikossani, olisi paljon kivempi.

  Ainakin HD-tabletlaitteessa valikko on sekä täysleveä että täyskorkea ja se pitää varta vasten sulkea.

  Yläpalkin alapuolella on muutamia sivun mukana siirtyviä linkkejä. Koska kaikki linkit eivät näy suoraan, niitä pitää vaakatasossa skrollata, mikä ei ole kovin kätevää. 

  Linkit ovat pääosin samoja kuin palkista avautuvan valikon alussa, mutta siitä puuttuu muutama linkki.

  Sivuilla on myös erillinen aihealuevalikko, joka rullautuu sivun mukana.

  Se toimii paljon kivemmin ja se toimii samaan tapaan kuin oman foorumini päävalikko. En ymmärrä, miksi yläpalkista avautuvaan valikkoon on laitettu erilainen ja huonommin toimiva systeemi.

  Ymmärrän, että aihealuevalikko on syytä pitää erillisenä. Jos sen olisi laittanut avautumaan myös yläpalkista avautuvasta valikosta, se olisi tarpeettoman paljon lisännyt sivun koodimäärää, koska ison valikon olisi joutunut laittamaan tuplana. Myös ylävalikosta avautuvana se olisi kuitenkin ollut aina käytettävissä. Se edellyttäisi myös yläpalkista avautuvan valikon tyylin korjaamista samaksi kuin aihealuevalikossa.

  Kolmen eri valikon käyttö tuntuu aika sekavalta varsinkin kun palkin alapuolella olevassa valikossa on samat linkit kuin yläpalkista avautuvassa valikossa.

  Leveämmällä näytöllä yläpalkista avautuvassa valikossa ei ole kapean näytön alussa olevia linkkejä (esim. Chat) lainkaan. Valikosta avautuvilla sivuilla ei tule auki klikattavia alivalikoita ollenkaan:

  Käyttäjä ei voi jonnekin siirtymättä saada tietoa siitä, mitä kaikkea on tarjolla. Pettymys on erityisen suuri, kun mitään ei löydykään vaan vain ilmoitus, joka sekin on vanhentunut, kuten SuomiAreena-linkin painamisesta avautuva sivu, jossa lukee:

  Suomi24 osallistuu Suomen suurimpaan keskustelutapahtumaan SuomiAreenaan Porissa 15.-19.7.2019. Osallistu tapahtumiimme verkossa tai tule tapaamaan meitä!

  Siirtyminen pois valikosta ja sisällön klikkaaminen sulkee valikon. Efektiä, jossa valikon auki ollessa tausta himmenisi, ei ole.

  Leveämmällä näytöllä yläpalkista avautuvassa valikossa on vain muutama palkin alla olevista linkeistä. 

  Yhteensä näistä kahdesta valikosta löytyy samat erityislinkit kuin mitä on mobiiliversion alussa.

  Pääpalkista avautuvien valikoiden erilainen sisältö kapealle ja leveälle näytölle tuntuu varsin hämmentävältä. Kun joillakin mobiililaitteilla vaihtaa orientaatiota, pitää uudestaan tarkastella, mistä mikin linkki löytyy. Paljon hämmentävämmäksi ja sekavammaksi ei yläpalkista avautuvasta valikosta ja sen alla olevasta valikosta voi tehdä.

  Aihealuevalikko toimii samaan tapaan kuin kapeallakin näytöllä.

  Minusta kokonaistoimivuus leveämmän näytön valikoissa on kapeaa näyttöä heikompi, joskin yläpalkista avautuvien valikoiden toimivuus on molemmissa valikoissa huonolla tasolla.

  Aihealuevalikko sen sijaan on varsin toimiva. Pidän sitä parhaiten suunniteltuna asiana sivustolla.

  Ikävänä piirteenä sivustolla on se, että sivu loppuun ei sivun alusta pääse suoraan ollenkaan. Linkki sivun alkuunkin pitää osata sivulta etsiä kaiken muun sisällön seasta.

  Siirtymät sivun alkuun ja loppuun on hoidettu varsin huonosti.

  Ns. leivänmurut on vain sivun ylälaidassa. Myöskään paluulinkkejä aihelistaukseen ei Sanarisin foorumin tavoin sivun lopussa ole.

  Kun yksittäistä säiettä selaa, alalaitaan saattaa tulla näkyviin seuraava apupalkki.

  Palkki ilmestyy varsin epämääräisesti. Säiettä pitää jonkin aikaa katsella ja selata, milloin palkki ilmestyy. Palkki myös häviää näytöltä tietyn ajan kuluessa. Minusta näkymisen viive on turhan pitkä. Toiminnan epämääräisyys laskee palkin käytettävyyttä.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet; virheseurantasivu). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Syksy on saapunut! 🍁🍄🍄🍁

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Bard tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  #28127 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Sanarisin foorumi on varsin oudosti käyttäytyvä tapaus.

  Leveällä näytöllä näkymä on varsin hyvä.

  Samoin kapeassa näytössä on hyvä toimivuus ja sivut toimivat loogisesti. Seuraava lähtötilanne on minusta varsin kivan näköinen:

  Valikko avautuu valikkopainikkeesta, “hampurilaisesta”. Efektiä, jossa valikon auki ollessa tausta himmenisi, ei ole. Samoin puuttuu se, että sisältöön siirryttäessä valikko sulkeutuisi automaattisesti.

  Mutta näiden ääripäiden välillä sivusto käyttäytyy rumasti tai peräti epäloogisesti. Vähän äärikapeudesta levitettynä tulee minusta erittäin ruman näköiset liukuvärireunat:

  Valikko toimii kuitenkin loogisesti. Efektiä, jossa valikon auki ollessa tausta himmenisi, ei ole. Samoin puuttuu se, että sisältöön siirryttäessä valikko sulkeutuisi automaattisesti.

  Kun sivua leventää tietokoneella hieman, tulee epälooginen tilanne:

  Sivussa oleva valikko ei kaipaa valikon aukaisevaa “hampurilaista” vaan valikko voisi olla aina auki. Tässä on selkeä suunnitteluvirhe.

  Sivustolla oli aiemmin joillakin leveyksillä ns. bannerin (tässä SANARISTIKOT.NET 20 VUOTTA) niin, että teksti Sanaris Oy tuli bannerin viereen. Tämä visuaalinen virhe on jossakin vaiheessa korjattu. Nyt bannerin yläpuolelle tarkoitetut teksti ovat aina sen yläpuolella.

  Toinen suunnitteluvirhe on HD-tason tablet-laite laitetta pystysuunnassa käytettäessä. Tällöin tulee massiivinen ja minusta erittäin ruman näköinen valikko.

  Yleensä tällaisissa tilanteissa esillä on valikon avaava “hampurilainen”. Valikko on kyllä helppo käyttää, mutta tällä tavoin valikkoa ei mobililaitteille yleensä näytetä.

  Keskustekusäikeiden alussa on säikeiden alussa linkki sivun loppuun ja säikeen lopussa linkki alkuun.

  Siirtyminen on paljon miellyttävämpää kuin Suomi24:ssä. TechBBS ja sivustoni kaltaiset sivun oikeaan alareunaan tulevat nuolet parantaisivat toimivuutta selvästi.

  Plussaa on myös säikeen lopussa linkki “Takaisin aiheisiin“.

  Toki edelliselle tasolle pääsee muissakin foorumeissa ns. “murupoluilla” eli navigoinnilla, jossa tulee esille missä sivu sijaitsee sivuston rakenteessa. Jos murupolut olisivat myös kommenttilaatikon alapuolla, polkuvalikko hoitaisi saman asian. Linkki hoitaa tavallaan alhaalle sijoitetun murupolun virkaa. Murupolkua sivun alareunassa ei tässä tapauksessa jää kaipaamaan.

  Takaisiin aiheisiin -linkki on sivun alussakin, missä sille ei ole välttämätöntä tarvetta, sillä paluun voisi hoitaa murupolkuakin käyttäen. Toki symmetritset linkin suvun alussa ja lopussa hieman helpottavat käyttöä.

  Ns. leivänmurut on vain sivun ylälaidassa ja ne on vain varsinaisella foorumiosastolla. Muualla niille ei ole kyllä tarvettakaan yksinkertaisen sivustorakenteen vuoksi.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet; virheseurantasivu). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Syksy on saapunut! 🍁🍄🍄🍁

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Bard tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  #28128 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Ylilauta-foorumin ratkaisu on ongelmattomin. Mobiililaitteella on näytön alalaidassa on seuraavan näköinen palkki:

  Siinä on kaikki olennainen, myös linkit sivun alkuun ja loppuun. Alalaidassa oleva palkki on kuitenkin verraten harvinainen ja kiistattomasta edustaan huolimatta en sitä itse valinnut.

  Avautuva valikko on minusta hieman sekava.

  Sitä voi kuitenkin säätää:

  Valikkoni kanssa päävalikko jakaa idean välilehdistä. On välilehti Yleiset sekä Profiili. Profiili välilehti näyttää tältä:

  Välilehti Profiili jatkuu samaan tapaan kuin toinenkin välilehti. Siihen olisi voinut keksiä enemmän juuri siitä välilehdestä hoidettavia toimintoja. Vähän turhan paljon saman sisältöisiä välilehdet ovat.

  Valikon leveys on suurin piirtein sama kyin omassa foorumissani. Samaan tapaan kuin sivustollanikin, kun valikoita selaa, alla oleva sivu lukkiutuu eikä valikoiden selaaminen aiheuta sivun sisällön siirtymistä. Kuten sivustollakin valikosta poistuminen ja johonkin kohtaa sivua klikkaaminen sulkee valikon ja vapauttaa lukituksen. Lukittu taustalla oleva sivu tulee ylilaudan versiossa tummaksi eikä haalene.

  Kokonaisuus on kuitenkin varsin onnistunut. Plussaa on se, että säielistauksia voi monipuolisesti säätää.

  Ns. murupolkuja ei ole. Koska aliosastoja ei ole, leivämuruvalikolle ei ole välttämätöntä tarvetta.

  Sanarisin foorumin tyylinen paluulinkki aiheryhmään on olemassa säikeen ylä- ja alaosassa.

  Vastaava paluulinkki löytyy myös valikkopalkista, kuten alla olevassa kuvassa, joka on leveältä näytöltä. 

  Leivänmurut hieman helpottaisivat navigointia, sillä etusivulle pääseminen edellyttää valikon avaamista (sivuston tunnuskuvaa klikkaamalla pääsee etusivulle).

  Leveällä näytöllä valikko avautuu kapeana. Koska laudat ovat kaikki peräkkäin, selattavaa saattaa olla paljon. Leveällä näytöllä valikon voi jättää halutessaan näkyviin, jolloin tekstialue kaventuu. Tekstin klikkaaminen ei siten automaattisesti sulje valikkoa eikä valikon aukaisu lukitse sisältöä.

  Ainakin itseäni ärsyttää se, että yksittäiseen säikeeseen eli lankaan siirryttäessä alapalkki ilmestyy sivulle melkoisella viiveellä. Samoin valikko tulee leveällä näytöllä viiveellä.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet; virheseurantasivu). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Syksy on saapunut! 🍁🍄🍄🍁

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Bard tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  #28179 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  TechBBS:n mobiilivalikko toimii hyvin samaan tapaan kuin omani. Sen ongelmana on kuitenkin kapeus ja se, että avaa/sulje toimii vain yhdessä tasossa:

  Tuossa on vain noin puolet Foorumit-valikon sisältöä.

  Mobiilivalikossa on kapealla näytöllä aivan sivun ylälaidassa seuraavanlainen palkki:

  Kun mobiiliselaimessa vierittää sivua niin, että selaimen käyttöliittymä häviää näkyvistä varsin helposti käy niin, että hakua käytettäessä vahingossa siirtyy toiselle välilehdelle ja siten toiselle sivustolle.

  Samaan tapaan kuin sivustollanikin, kun valikoita selaa, alla oleva sivu lukkiutuu eikä valikoiden selaaminen aiheuta sivun sisällön siirtymistä. Kuten sivustollakin valikosta poistuminen ja johonkin kohtaa sivua klikkaaminen sulkee valikon ja vapauttaa lukituksen.

  Leveällä näytöllä pääseen moneen kohtaa suoraan, kuten Uudet viestit, mutta foorumeiden Pikanavigointi on epäkäytännöllisen pitkä.

  Kovin näppäränä en tässäkään foorumeiden selaamista pidä.

  Sivustolla on leivänmurut sekä sivun ylä- että alalaidassa.

  Sivun ylä- ja alalaitaan pääsee nuolilla.

  Ne eivät koko ajan ole esillä vaan vain ylös/alas siirryttäessä. Jos sivu on aivan ala- tai yläreunassa, vain jompikumpi nuolista on esillä.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet; virheseurantasivu). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Syksy on saapunut! 🍁🍄🍄🍁

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Bard tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  #28182 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Minusta Suomi24 on vertailun ikävin käyttää. Yläpalkista avautuva valikot toimivat hassusti. Mutta ärsyttävintä on kaikenlaisten siirtymien erittäin huono toteutus, varsinkin sivun alkuun ja loppuun siirtymät. Sivun alaosasta puuttuu mahdollisuus siirtyä aihelistaukseen. Minusta teknisesti Suomi24 on varsin huono toteutus. Aihealuevalikko on minusta ainoa hyvin suunniteltu piirre.

  Samojen linkkien laittaminen useisiin valikoihin on hämmentävää. Minusta sinne sun tänne samojen linkkien ripottelu luo helposti sekavan yleisvaikutelman

  Sanarisinkin foorumissa siirtymät on hoidettu merkittävästi paremmin. Kun osastoja on varsin vähän, navigointi on toimiva.

  XenForossa ja omassa foorumissani on enemmän osastoja ja toimintoja kuin Sanarisin foorumissa, mikä tekee navigoinnista väistämättä monimutkaisempaa. TechBBS:ssä ja omassa foorumissani siirtymät on pyritty tekemään mahdollisimman helpoiksi.

  Ottaen huomioon sivuston sisällön erilaisten osastojen määrän, olen mielestäni kohtuullisen hyvin sen organisoinut.

  Myös foorumin toiminnot on esillä mielestäni riittävän hyvin, joskin linkki uuden aiheen luomiseen on foorumiosioilla varsin pieni.

  Tietokoneen leveän 1500px ja sitä leveämmän näytön huomiointi jätti ristriitaisen olon. Toisaalta sivusto on tietokoneella nyt näppärämpi käyttää, mutta toisaalta ulkoasu on rumempi kun vasemmalla on leveä palkki. Vain yhden valikoiden avausnapin esillä olo oli ulkonäöllisesti paljon kauniimpi ratkaisu.

  Ylilaudan toteutus on varsin hyvin omaan makuuni sopiva. Siinä on ominaisuuksia, joita itselläni ei ole, joten suoraa vertailua ei voi tehdä. Sisältö on myös varsin erilainen. Käyttäjän toiveiden huomiointi tuo sellaista plussaa, mitä muualla en ole tavannut. Siitä voisi XenForon kehittäjät ottaa oppia. Käyttämääni bbPressiin vastaavaa tuskin koskaan tulee.

  Pohjimmiltaan olen samaa mieltä kuin Ylilauta-foorumin suunnittelijat, jotka ovat koonnet kaikki asiat yhteen valikkoon eivätkä ole ripotelleen linkkejä sinne, tänne ja tonne. Ylilauta edustaa samaa suunnittelufisofiaa kuin oma foorumini. Siinä vain on asioita, joita en pysty toteuttamaan. Toki jos pystyisin, voisin tehdä valikosta Pikavalinnat käyttäjän itsensä määrittelemän valikon.

  Toisaalta jos kaikki on yhdessä paikkaa, sieltäkään kaikkia asioita eivät käyttäjät osaa etsiä. Joitakin linkkejä pitää laittaa siksi useaan paikkaan. Täytyy miettiä, mikä on järkevä kompromissi “kaikki yhdessä paikassa” ja “ripottele sinne sun tänne ja tonne” -suunnitteluperiaatteen kanssa. Olen tehnyt kompromisseja tässä asiassa, vaikka kaikki joidenkin linkkien tuplaukset eivät tunnu täysin mielekkäiltä. On vain niin vaikkea miettiä, miten ihmiset linkit löytävät.

  Ylilaudassa sivuston profiilikuva on valikon yhteydessä. Profiilikuva tuo mielestäni sivustolle sympaattisuutta. En sijoittanut profiilikuvaa valikkoon vaan sivun oikeaan ylälaitaan.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet; virheseurantasivu). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Syksy on saapunut! 🍁🍄🍄🍁

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Bard tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Sivujen selaus eri foorumeilla

Voit käyttää muotoiluun BBCodes-merkintöjä.
Käyttäjätililläsi ei voi käyttää eidistyneitä BBCode-merkintöjä, ne poistetaan.

Tietosi:


BBCode-merkkaukset + luomani lisämerkkaukset:

[SPOILER=vinkkejä][/SPOILER][ISPOILER=tarkennettuja vinkkejä][/ISPOILER][BR][SPACER][HR][UNDERLINE][/UNDERLINE][STRIKE][/STRIKE][SUP][/SUP][SUB][/SUB][COLOR][/COLOR][CODE][/CODE][REVERSE][/REVERSE]

Emoji-valikoima:

🙂 😀 😂 🤨 😮 😥 👿 💡 ❤️ 👍

Kun jotain painikketta klikkaa, tapahtuma joko avaa tai sulkee toiminnon. Mikäli jokin muu toiminto on avoinna, se suljetaan automaattisesti.

Valikko "Lisäkoodeja" avaa mahdollisuuden lisätä hyödyllisiä toimintoja ja koodeja, kuten "Näytä/piilota sisältö" (SPOILER) sekä emoji-ikoneja editoriin. Lue lisää...

Valikko "Linkkisetti" listaa hyödyllisiä linkkejä. Lue lisää...

Valikko "Kuvien lähetys" avaa lomakkeen, jolla voi privaatisti lähettää minulle kuvia. Lue lisää...