• Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 27.7.2020 17:37 Tapio toimesta.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #19444 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Kovis Erkki Vuokila (2 1/2 tähteä; kuvitus Heli Kärkkäinen), Piilis Antti Parkkinen, Tavis Lauri Kultti ja Mantan valinta viikonvaihteeksi Juha Leinonen.

  Parkkisen piilis oli helpohko. Vuokilan ristikon pääkuvasta johdetut lauseet olivat hauskoja. Alemman lauseen viimeinen sana kuten koko vasen alakulma tuottivat ongelmia. 

  Juha Leinosen ristikko oli varsin haastava. Hänelle epätavallisesti sanan alussa olevaa typstettä ei ilmaistu. Pari vihjettä jäi vähän epäselväksi. 

  HÄNEN MIES! > HANS

  Jos erisnimen laittaa genetiiviin, tulee HANSIN, mutta se ei ole muuta kuin erisnimi genetiivissä. En keksinyt, mikä idea tässä on. Sain chatissa tähän vastauksen:

  Kun HENNES taikka HANS käännetään ruotsista suomeksi niin lopputulos on hänen. Ensin mainittu viittaa naiseen ja viimeksi mainittu mieheen.

  Toinen ongelmakohta on seuraava vihje:

  TYYNEN PÄÄLLÄ? > TPAITA

  Viitataanko tässä tiettyyn Tyyneen vai voisiko olla vaikka Railin päällä ts. edustaako Tyyne vain ketä tahansa naista? 

  Leinosen ristikossa oli tavanomainen määrä piilokirjaimia (17 kpl). Sanojen keskipituus 5,8 jää hieman alle valiorajan (6,0).

  Vuokilan ristikossa on poikkeuksellisen paljon piilokirjaimia (40 kpl) ja sanojen keskipituus on melko alhainen (5,21). Ristikossa on vain kaksi pitkää sanaa. Ristikko ei statistisilla arvoilla mitattuna yllä valiotasolle. Pääkuvalauseiden polveileva rakenne ehkä vaikutti asiaan. 

  Hauskojen pääkuvalauseiden vuoksi ristikko on toki paljon parempi kuin statistisesti mitattavat arvonsa. Sanasto on hyvää. Oikea alakulma oli melko vaikea, joten haastavuuttakin löytyi. 

  Seuraavaa vihjettä sai pohtia, mutta selvisi.

  TAIVAALLE ILMAN TYKKIÄ

  Näytä/piilota ratkaisusana:
  ATTIKA. Viitataan Happoradio-yhtyeen Aki Tykkiin. Ilman Akia = AKITTA. Taivaalle tarkoittaa alhaalta ylöspäinlukemista, joten sana pitää kääntää ylösalaisin.

  Yhden viittauksen ideaa sain pohtia aika pitkään, mutta hoksasin:

  ”MYÖS HUOLEHTIJAN”

  Näytä/piilota ratkaisusana:
  SILTI. Huolehtija on kummi. Myös voidaan ilmaista kin-päätteellä. MYÖS HUOLEHTIJAN > KUMMINKIN > SILTI.

  Esille ottamani vihjeiden ratkaisusanat ja mahdollisesti myös selitykset tuon esille 2.8.2020.

  Tavis oli jälleen kerran mainio. 

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Kevään kukkia ihailtavana ja linnut laulaa! 🦆🦢🦆

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Gemini tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  RATKO TOUKOKUUN TAPIO HUUHAA

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: IS Viikonloppu 25.-26.7.2020

Voit käyttää muotoiluun BBCodes-merkintöjä.
Käyttäjätililläsi ei voi käyttää eidistyneitä BBCode-merkintöjä, ne poistetaan.

Tietosi:


BBCode-merkkaukset + luomani lisämerkkaukset:

[BR][SPACER][HR][UNDERLINE][/UNDERLINE][STRIKE][/STRIKE][SUP][/SUP][SUB][/SUB][COLOR][/COLOR][CODE][/CODE][REVERSE][/REVERSE]

Emoji-valikoima:

🙂 😀 😂 🤨 😮 😥 👿 💡 ❤️ 👍

Kun jotain painikketta klikkaa, tapahtuma joko avaa tai sulkee toiminnon. Mikäli jokin muu toiminto on avoinna, se suljetaan automaattisesti.

Valikko "Lisäkoodeja" avaa mahdollisuuden lisätä hyödyllisiä toimintoja ja koodeja, kuten "Näytä/piilota sisältö" (SPOILER) sekä emoji-ikoneja editoriin. Lue lisää...

Valikko "Linkkisetti" listaa hyödyllisiä linkkejä. Lue lisää...

Valikko "Kuvien lähetys" avaa lomakkeen, jolla voi privaatisti lähettää minulle kuvia. Kyseessä on itsenäinen, upotettu toiminto. Kun kuva on valittu, pitää painaa LATAA-painiketta. LÄHETÄ-painike ei liity kuvien lähetykseen vaan uuden kommentin lähettämiseen!. Lue lisää...