Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #19553 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Kovis Hannu Salokangas, Piilis Erkki Vuokila, Tavis Lauri Kultti ja Mantan valinta viikonvaihteelle Juha Leinonen.

  Salokankaan vihjeitys hänelle tyypillisen vekkulia eli oli paljon harhautuksia. Oikein kiva ristikko. hyvä pääkuvalauseet. Pääkuvalauseiden ratkaisua hidasti kaksi tarkoituksellisesti kaikkein luonnollisimmista sanoista poikkeavat ratkaisusanat. Sanastosta ja vihjeityksesestä 10.

  Piilokirjaimia on paljon (35 kpl, joista yksi alkupiilo) ja ratkaisusanojen kp tavanomainen (5,62; vaakasuuntaan 6,00 ja pystysuuntaan 5,29). Rakenne on hyvä. Arvosana: 8.

  Pidän Salokankaan ristikoista, vaikka kuvitus piirtämisen osalta varsin vaatimatonta. Se on kuitenkin selkää, mikä on tärkeintä ristikkokuvituksessa. Hän myös pyrkii asettelemaan vihjeet mahdollisimman hyvin. Kuvituksesta 10.

  Kokonaisarvosana 9+.


  Juha Leinosen ristikoista pidän. Niissä on useimmiten kivasti pohdittavaa. Tämänkertainen oli tavanomaista helpompi. IS-asteikolla mielestäni korkeintaan 2-. Jos kaipaa koviksia, ristikon voi jättää väliin. 

  Teknisesti ristikko on tavanomainen, sillä ratkaisusanojen kp on 5,60 (vs. 5,79 ja ps 5,42). Piilokirjaimia on 25 kpl, mikä on tavanomainen määrä kun otetaan huomioon ristikon koko. Ristikossa on selvästi vähemmän sanoja ja kirjaimia kuin  Salokankaan IS:n koviksessa, joten siihen verraten piilokirjainten määrä vastaa n. 30 kpl piilokirjaimia. Rakenne on hyvä. Arvosana: 8 1/2.

  Kuvitusta on vähän, mutta se on selkeää. Pääkuva on hyvä piirros. Vihjeiden asettelu on kunnossa, joten kuvituksesta 10.

  Hyvä laadinta ja hyvä sanasto. Kokonaisarvosana 9 1/2.


  Piilis on hyvä. Yhdessä vihjeessä minusta ns. suora vihje jäi hieman liian irralliseksi vihjeen muusta sisällöstä. Tavis on hyvä myös. Leivos oli itselleni ennestään tuntematon.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (virheseurantasivu). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (Tsätin ohjeet KATSO VIDEO)

  Kevätkukkia voi nyt ihailla ja voi kuunnella lintujen laulua!

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista ja sen jälkeen käyttäjäasetuksiin tutustumista. Jos en ole paikalla, kokeile OpenAI ChatGPT -keskustelurobottia - se osaa varsin hyvin suomea! Se löytyy vastauslomakkeen jälkeen (katso esimerkkejä). - - -

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: IS Viikonloppu 22.-23.8.2020

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi: