• Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 25.8.2020 08:13 Tapio toimesta.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #19553 Kommentoi
  Tapio
  Sivustovastaava

  Kovis Hannu Salokangas, Piilis Erkki Vuokila, Tavis Lauri Kultti ja Mantan valinta viikonvaihteelle Juha Leinonen.

  Salokankaan vihjeitys hänelle tyypillisen vekkulia eli oli paljon harhautuksia. Oikein kiva ristikko. hyvä pääkuvalauseet. Pääkuvalauseiden ratkaisua hidasti kaksi tarkoituksellisesti kaikkein luonnollisimmista sanoista poikkeavat ratkaisusanat. Sanastosta ja vihjeityksesestä 10.

  Piilokirjaimia on paljon (35 kpl, joista yksi alkupiilo) ja ratkaisusanojen kp tavanomainen (5,62; vaakasuuntaan 6,00 ja pystysuuntaan 5,29). Rakenne on hyvä. Arvosana: 8.

  Pidän Salokankaan ristikoista, vaikka kuvitus piirtämisen osalta varsin vaatimatonta. Se on kuitenkin selkää, mikä on tärkeintä ristikkokuvituksessa. Hän myös pyrkii asettelemaan vihjeet mahdollisimman hyvin. Kuvituksesta 10.

  Kokonaisarvosana 9+.


  Juha Leinosen ristikoista pidän. Niissä on useimmiten kivasti pohdittavaa. Tämänkertainen oli tavanomaista helpompi. IS-asteikolla mielestäni korkeintaan 2-. Jos kaipaa koviksia, ristikon voi jättää väliin. 

  Teknisesti ristikko on tavanomainen, sillä ratkaisusanojen kp on 5,60 (vs. 5,79 ja ps 5,42). Piilokirjaimia on 25 kpl, mikä on tavanomainen määrä kun otetaan huomioon ristikon koko. Ristikossa on selvästi vähemmän sanoja ja kirjaimia kuin  Salokankaan IS:n koviksessa, joten siihen verraten piilokirjainten määrä vastaa n. 30 kpl piilokirjaimia. Rakenne on hyvä. Arvosana: 8 1/2.

  Kuvitusta on vähän, mutta se on selkeää. Pääkuva on hyvä piirros. Vihjeiden asettelu on kunnossa, joten kuvituksesta 10.

  Hyvä laadinta ja hyvä sanasto. Kokonaisarvosana 9 1/2.


  Piilis on hyvä. Yhdessä vihjeessä minusta ns. suora vihje jäi hieman liian irralliseksi vihjeen muusta sisällöstä. Tavis on hyvä myös. Leivos oli itselleni ennestään tuntematon.

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeetkatso video).

  Nautitaan kesästä ja luonnosta! 🌳
  🦅🪺🌻

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
  Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Gemini tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -

  RATKO KESÄKUUN TAPIO HUUHAA

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: IS Viikonloppu 22.-23.8.2020

Voit käyttää muotoiluun BBCodes-merkintöjä.
Käyttäjätililläsi ei voi käyttää eidistyneitä BBCode-merkintöjä, ne poistetaan.

Tietosi:


BBCode-merkkaukset + luomani lisämerkkaukset:

[BR][SPACER][HR][UNDERLINE][/UNDERLINE][STRIKE][/STRIKE][SUP][/SUP][SUB][/SUB][COLOR][/COLOR][CODE][/CODE][REVERSE][/REVERSE]

Emoji-valikoima:

🙂 😀 😂 🤨 😮 😥 👿 💡 ❤️ 👍

Kun jotain painikketta klikkaa, tapahtuma joko avaa tai sulkee toiminnon. Mikäli jokin muu toiminto on avoinna, se suljetaan automaattisesti.

Valikko "Lisäkoodeja" avaa mahdollisuuden lisätä hyödyllisiä toimintoja ja koodeja, kuten "Näytä/piilota sisältö" (SPOILER) sekä emoji-ikoneja editoriin. Lue lisää...

Valikko "Linkkisetti" listaa hyödyllisiä linkkejä. Lue lisää...

Valikko "Kuvien lähetys" avaa lomakkeen, jolla voi privaatisti lähettää minulle kuvia. Kyseessä on itsenäinen, upotettu toiminto. Kun kuva on valittu, pitää painaa LATAA-painiketta. LÄHETÄ-painike ei liity kuvien lähetykseen vaan uuden kommentin lähettämiseen!. Lue lisää...