Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #19879 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Kovis Erkki Vuokila (kuvitus Heikki Lavonius), Piilis Erkki Vuokila ja Tavis Lauri Kultti.

  Vuokila otti kovisristikkoon itselleen haasteen. Ristikko on ulkoreunoiltaan täysin suorakaide neljällä pitkällä sanalla. Ristikossa ei ole pääkuvaa, mutta kun neljä pitkää sanaa ovat samasta teemasta, ne ovat ikään kuin pääkuvan vastine.

  Neljästä erityisen pitkästä sanasta huolimatta sanojen keskipituus ei ole poikkeuksellinen (6,05; yhdellä desimaalilla 6,0), mutta kuitenkin valiotasoa. Piilokirjaimia on hieman keskimääräistä enemmän (9,8{1f031e431af29ee9f1d90d74e70b82c220fb512f2ed7fbb07642e330f2fcaa29}).  Ristikossa on paljon pikku aukioita (4×4,5×4,4×5 ja5x5), mikä toisaalta luo selkeyttä, mutta samalla lisää piilokirjainten määrää. Haastava lähtökohta huomioiden onnistunut suoritus, mutta piilokirjainten vuoksi jää hieman täydestä kympistä, joten teknisestä tasosta 9 1/2 lienee oikea arvio.

  Mielestäni Vuokila on haasteessaan varsin hyvin onnistunut. Minua kiinnostaa se, miten hyvin laatijat ovat onnistuneet itse itselleen asettamissa haasteissa.

  Sanasto on hyvälaatuinen. Ristikossa on ähes kikkailematon vihjeitys, mikä tekee kyllä vaikeusasteen ehkä enemmänkin Maananaikeskis-ristikon tasoiseksi kuin kovikseksi. Vaikeusaste on mielestäni 2+. Laadukkaan sanaston vuoksi vihjeitys ja sanasto silti täysi 10

  Kuvitus on hyvää ja vihjeiden sijoittelu on kunnossa, joten kuvitus ansaitsee 10.

  Vihjettä LADATA on useampikin ihmetellyt. Selitys löytyy kuitenkin Kielitoimiston sanakirjasta.


  Piilis oli mainio. Taviksessa oli haskoja, kivoja vihjeitä. 

  Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). SK, IS, Pelikaanit, Iisakki ja muut julkaisut (virheseurantasivu). 

  Tsättäile ristikostasi kanssani (Tsätin ohjeet KATSO VIDEO)

  Kevätkukkia voi nyt ihailla ja voi kuunnella lintujen laulua!

  - - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen. Suosittelen siksi kirjautumista ja sen jälkeen käyttäjäasetuksiin tutustumista. Jos en ole paikalla, kokeile OpenAI ChatGPT -keskustelurobottia - se osaa varsin hyvin suomea! Se löytyy vastauslomakkeen jälkeen (katso esimerkkejä). - - -

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: IS Viikonloppu 17.-18.10.2020

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi: