Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #22070 Vastaa
  MK
  Vieras

  Tuli vastaan tavuristikossa sellainen kohta, jota kukaan ei keksinyt. Löytyisikö täältä apua?

  #22072 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Taivaankappaleita esittävässä kuvassa on Otava ja Pohjantähti. Mutta tuota kuviota käytetään tuon muotoisena eräänä tunnuksena. Minkä muoto on kuvalla? Mieti sitten, mikä sana sopii tilaan ja tarkista lopuksi Googlella. Itse en faktaa tiennyt, joten jouduin tarkistamaan sen netistä.

  Olet saanut kyllä kaikki oikein. 

  Hieman ihmetyttää saamasi ratkaisusana vihjeelle MAALARIN VÄLINE. Ratkaisusana ei mielestäni vastaa vihjettä. Väline on esim. tela, veitsi jne. Oikeampi vihje olisi MAALARIN KÄYTTÄMÄ (AINE).

  Jos olet ratkonut joskus Hesarin ristikoita, näitä vilisee niissä.

  #22087 Vastaa
  MK
  Vieras

  En kyllä muutakaan tuohon maalarin välineeseen keksinyt.

  Osaisitko oheisiin puuttuviin antaa apuja?

  #22090 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  En tarkoittanutkaan, että olisit ratkonut väärin. Kirjoitinhan, että olit mielestäni ratkonut ristikon oikein, mutta yksi tavu puuttui.

  Ihmettelin vain  laatijan antamaa vihjettä. 

  Ylemmässä epävarmassa alueessa kissakuvan viimenen tavu voisi olla eri. Olet laittanut hahmotelmaan partisiipin. Vihjeeseen sopisi ratkaisusanaksi myös verbi, siten, että risteäväksi sanaksi saa kunnollisen ratkaisusanan.

  UJOINA!

  Lopussa huutomerkki viittaa jekkuun. Ymmärtääkseni sanan UJO synonyymiä on leikillisesti taivuttettu normaalin tavan vastaisesti.

  Jotenkin mielestäni vihje ei täysin toimi, mutta hahmottelemallesi vaihtoehdolle en keksi mitään ideaa. Voi toki olla, että en ole keksinyt laatijan ideaa. Koska ristikko ei ole ns. kovis, kovin monimutkaisia jekkujen ei pitäisi olla.

  Alempana olevan epävarman alueen kohdalla haiskahtaa laadintavirheeltä. Vaikuttaisi, että olet hahmotellut ratkaisusanat oikein, mutta sanat eivät vain sovi ristiin. Kysyin asiasta lehden julkaisijalta sähköpostilla.

  Intiaanikieli on myös intiaaniheimon nimi.


  Kun lähetät kuvan, monesti olisi hyvä näkyä koko ristikko, jotta näkee kunnolla ympäristön. Tämä on tärkeää, jos ristikossa on pääkuvasta johdettu yksi tai useampi sanaketju. Tällä kertaa en koko ristikkoa kaivannut.

  #22093 Vastaa
  MK
  Vieras

  Siihen vaakaan tulisi arina, mutta miten se liittyy vihjeeseen?

  Sitä siis jo myös kokeilin, mutta en ymmärtänyt tuota.

  Arkoina ymmärtäisin.

  Itsekin aloin epäillä laadintavirhettä.

  #22094 Vastaa
  MK
  Vieras

  Nyt taisin keksiä idean tuolle ratkaisusanalle.

  Mietin vaan, että voiko tuohon lentis-/jalkapallovihjeeseen tulla joku bo-loppuinen sana. En kyllä mitään sopivaa keksinyt.

  Ehkä siis on virhe.

   

  #22105 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Kun tavuristikoista pidät, kirjastojen eMagz-kpkoelmassa on Seura-lehdessä aina kiva Toni Piiraisen tavuristikko. Se kuuluu suosikkeihini.

  Useimmille Suomessa kirjastot tarjoavat eMagz rajoitettuun valikoimaan etäkäyttömahdollisuuden. Seuran ohella hyviä ristikoita löytyy mm. Suomen Kuvalehdestä ja Avusta. Ratkon itse sellaisia, jotka eniten kiinnostavat.

  #22110 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Nyt taisin keksiä idean tuolle ratkaisusanalle. Mietin vaan, että voiko tuohon lentis-/jalkapallovihjeeseen tulla joku bo-loppuinen sana. En kyllä mitään sopivaa keksinyt. Ehkä siis on virhe.

  Kysyin tietämältäni Kolmiokirjan työntekijältä. Kyllä hänkin lentis-/jalkapallovihjettä virheenä piti. Jos tuottaja on joku muu kuin Kolmiokirjat, kannattaa lähettää palaute. 

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Hyväntuulen tavut

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:Voit kirjautua myös täysin anonyymisti.
Klikkaa tästä ja lue tarkemmat ohjeet.