Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Kommentit
 • #20649 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Sain poikkeuksellisesti käsiini Hesarin printtilehden, jossa on ristikko no 3154. Arvioin nyt sen erilaisia ratkontatapoja.

  Jelpataan toisiamme.

  #20650 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Paperilehdessä kuvien tarkkuus vaikuttaisi olevan paras. Ristikko on aavistuksen vaalea.

  Ristikon ratkonta sohvalla istuen vaatii tuen.

  Jos aikoo osallistua palkintokilpailuun, pitää ottaa valokuva, koska ristikko ei mahdu skanneriin. Riittävän hyvälaatuisen kuvan ottaminen tuottanee ongelmia.

  Jos haluaa säilyttää ratkonnan, paperilehti kellastuu ikävän näköiseksi. Valokuvattu ristikko on mielekkäämpi taltiointiin.

  Jos tulostaa ristikon A 4 kokoon, ristikon ruudut ovat ikävän pieniä. Rinnalla pitänee käyttää digilehteä, että näkee vihjeet riittävän isoina.

  Sohvalla istuen pitää käyttää tukea.

  Ratkaistun ristikon voi lähettää skannattuna palkintokisaan eikä sitä tarvitse valokuvata. Riittävä selvyys saattaa olla ongelma.

  Paperituloste säilyy lukukelpoisena sanomalehteä pidempään, sillä tulostinpaperi ei kellastu. Skannattu versio on silti mielekkäämpi taltiointiin.

  Jelpataan toisiamme.

  #20651 Vastaa
  Tapio_x
  Avainmestari

  Ristikon ratkonta piirrosohjelmalla vaatii vaivattomasti toimiakseen vähintään iPad 9,7 -tason laitteen. Sillä saanee kuvaruutukopion, jossa kuvan taso on yhtä hyvä kuin printtilehdessä. Kuvan olisi syytä olla mahdollisimman laadukas.

  HD-laitteella kuvaruutukopiossa ristikon laatu kärsii. Tekstikin pehmenee. Jos käyttää kuvaruutukopiota, joitakin vihjeitä saattaa joutua tarkistamaan digilehdestä.

  Kohtalaisen miellyttävä ratkontakokemus HD-tason laitteella vaatii PDF-tallenteen purkua PDF-extract-ohjelmalla, jolloin kuvan saa saman kokoisena kuin se on digilehdessä.

  Digilehdestä otetussa kuvassa piirrosohjelmalla ratkaistaessa ei tule ongelmia liian vaalean printin takia ja valkoinen on aina kirkkaan valkoinen, ei harmahtava.

  Laite itsessään antaa sohvalla istuessa tuen, mutta teline tekee ratkonnasta miellyttävämpää. Ruudut saa laitteella haluamansa kokoisiksi. Siirtelyä ruudulla tulee, mutta siihen tottuu. Kun ei kerralla ole esillä koko ristikko, on helpompi keskittyä ratkaistavaan alueeseen – itselleni tämä on etu. Ristikkoa voi tarkastella välillä kokonaisena kompaktissa koossa.

  Kun ristikko on ratkottu ja tiedot lisätty, se on välittömästi valmis lähetettäväksi palkintokisaan. Valokuvaaminen tai skannaus jäävät pois. Jos kirjoittaa siististi, ratkaisusta saa parhaalla mahdollisella tavalla selvän.

  Jos haluaa säilyttää ratkaisun, se säilyy parhaiten digitaalisena. Jos on ratkottu digitaalisena, ristikosta saa parhaiten myöhemminkin selvän. Ristikko ei kellastu eikä muutenkaan kärsi säilytyksestä.

  Jelpataan toisiamme.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Hesarin ristikoiden ratkontatavat

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:Voit kirjautua myös täysin anonyymisti.
Klikkaa tästä ja lue tarkemmat ohjeet.