Kirjainten paikan vaihdot

TOHTA > HULA (Antti Skyttä, IS Kovis). Vokaalit vaitavat paikkaa. Tässä lähtösanoina ovat olleet TAHTO > HALU.

PASTAAT > TEKOSET (Erkki Vuokila, IS Kovis). Sanan keskellä olevat kirjaimet vaihtavat paikkaa. Lähtösanat PATSAAT > TEOKSET.

–  DADRIM > LEAR (Erkki Vuokila, IS Kovis). Sanan ensimmäinen ja viimeinen kirjain vaihtavat paikkaa. Lähtösanat – MADRID > REAL.

0MW1 > EHOT (Erkki Vuokila, IS Kovis). Alussa on numero, joka on siirretty alusta loppuun. Lähtötilanne on 10MW > TEHO.

ANKI > ARTO. Lähtösanat  KINA > TORA (Antti Skyttä, IS Kovis). Vihjeessä aika voimakas harhaute, koska ajatus vie helposti Anki Lindqvistiin. Molemmissa sanoissa kirjaimet on järjestetty samaan tapaan uudestaan

ANUS! > ISAK (Tero Hopearanta, Punainen Pelikaani) . Tässä kaikki kirjaimet vaihtavat (pareittain) paikkaa. Lähtösanat NASU > SIKA. Oikeastaan samanpituisista sanoista on luotu tupla-anagrammit.

LAKA > DAME (Unski Kivistö, IS Kovis). Tämän vihjeen jekku on siinä, että vihjettä lukee aluksi tavujen paikan vaihtona, mutta oikeasti on lähtösanojen KALA > MADE kirjainten paikan vaihto 1234 > 3214.

-LATO > TOKI (Jari Keränen, IS Kovis). Tässä saman tapainen, mutta liittyy yhdyssanaan. Lähtösanat ovat -TALO > KOTI. Kirjaimet on vaihdettu järjestykseen 3214.

Viimeiseen esimerkkiin liittyen kirjainten paikan vaihdosta on sivulla Oveluusyhdistelmiä ja erikoisuuksia vielä pahempi variaatio.

Takaisin pääartikkeliin.

Jos olen selittänyt jonkun vihjeen väärin, toivon oikaisua! Sivusta voi keskustella säikeessä  Kovisristikoiden oveluudet.


Foorumit:1.1.1.1.2. |2. |3. | 4.1. | 4.2. |5.