Tapion sivusaitti

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1234 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Meikäläisen sivustot ovat saaneet Suomi24:ssä oman säikeen nimellä, jonka otin tälle säikeelle. Vaikka esiinnytään anonyymisti, kommentointi on pääosin ollut melko asiallista.

  Moderointirobotti on poistanut silloin tällöin jonkin viestin. En ole koskaan ymmärtänyt enkä taida koskaan ymmärtää robotin logiikkaa. Muutaman kerran ihmismoderoija on palauttanut kommentteja sivustolle. Muutaman kerran olen myös joutunut pyytämään poistoja.

  Ihan vapaamuotoista, mutta sääntöjä ja osion ohjeistusta noudattavaa rentoa keskustelua tästä saitista ja blogisivustosta on suotavaa.

  Jos joku kertoo omista projekteistaan, sekin sallitaan, joskin niille olisi suotavaa luoda oma säie.

  Säännöistä voi keskustella tässä säikeessä tai moderointiosastolla.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #1243 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Sivustoani on teknisessä mielessä pohdittu TechBBS-sivustolla. Ajattelufilosofiaani ei oikein aluksi ymmärretty. Muutin alkuperäistä ideaani, jonka esittelin säikeessä Sivuston mobiiliversio – Mobile version of this site siten, että lisätoiminnot ovat linkin takana. Linkki avaa apuvalikon, joka kulkee nimellä TOIMINTOVALIKKO. Tuntuu, että sitä vähän aletaan ymmärtää.

  Onhan minulla teknisiä puutteita, joihin sain korjausehdotuksia. Sivuston pitäisi toimia erilaisissa laitteissa.

  Suomi24:ssä sai aika positiivistakin palautetta:

  Tapion sivut ovat todella hyvin suunnitellut ja käyttäjäystävälliset

  Jos joku muuta väittää, se on kyllä väärässä. Sivuston kaikki tärkeät elementit on kerätty hienosti yhteen tavalla, jota kukaan muu ei ole tajunnut. Edelläkävijän osa on silti vähän ikävä, koska kaikesta kaiken tietävinään olevat väittävät sivuston olevan sillisalaattia. Oikeasti se on innovatiivinen ja uraa uurtava.

  Jos ajattelen sivustosuunnittelua, WordPress on käyttötarkoitukseeni vähän turhan raskas ja siinä on turhaa, varsinkin valitsemassani leiskassa.

  Tein joskus rakenteeltaan hyvinkin yksinkertaiset sivusto.

  Sivustolla ei ollut header-osaa eikä siinä ollut toiminnallista footer-osaakaan. Footer oli vain mainoksia ja koko osa oli oikeastaan totaalisen turha.

  Kaikki ydintoiminnot oli koottu vasemmalle: päävalikko (alavalikot olivat ns. pudotusvalikkoja), pikavalinnat, erityislinkit ja haku. Lisäksi oli linkki sivun yläosaan (ei linkkiä sivun yläosaan).

  Tällä sivustolla mobiiliversiossa pystytasossa niitä kolme linkkiä: haku, päävalikko ja toimintovalikko (vanhassa sivustossa tätä vastasi pikavalinnat ja erityislinkit).

  Vanhan sivuston idea oli itse asiassa aika lähellä erään toisen sivuston ideaa, mutta kapseli pysyi paikallaan – mitään ydintoimintoa ei tarvinnut hakea mistään – kuten ei nytkään. Lähes 20 v. vanha sivusto oli edellä aikaansa ja on osittain sitä vieläkin.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #1246 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Sain TechBBS:ssä huomautuksen liiallisesta jälkikäteen muokkauksesta. Sovimme, että seuraavana päivänä ei saa muokata edellisen päivän tekstejä – vaikea pidettävä.

  Yritän välttää liiallista muuttelua täälläkin. Täällä olen laittanut Jälkikommentti … tms. Ehkä sekään ei ole hyvä käytäntö.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #1273 Uusi viesti
  AvatarReiska
  Vieras

  Vanha sivustosi löytyy helposti googlettamalla. Jos haluat ettei kuvaasi ja nimeäsi löydetä, kannattanee muokata teknisen sivuston viestiä.

  #15221 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Mitä olisin halunnut ammatikseni tehdä, mutta enää en voi, on www-suunnittelu.

  Tein jonkin verran toisten esittämän mallin mukaan www-sivustoja. Olin siinä joissakin asioissa hyvä, mutta pienet huolimattomuusvirheet välillä kiusasivat. En tullut toimeen oikein Netscapen ja MS IE:n ikävien CSS-bugien kanssa.

  Tämä nyt on paluuta n. 20 v. takaiseen harrastukseen.

  Nykyisen suunnittelufilosofiani voi kiteyttää seuraavasti eli tämä on mottoni:

  Älä juoksuta, älä pompota, älä piilota äläkä etsitytä!

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15532 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Minulla oli netissä sieniä käsittevä sivusto-osio, jota päivittelin vuosina 1999-2004. Poistin netistä, koska se oli täynnä linkkejä, jotka eivät toimineet. Viittasin toisiin sieniä käsittelviin sivustoihin, joista eniten viitattu ei ole enää olemassa. Jos jaksaisi siivota, sen voisi ehkä vielä palauttaa. Siinä on ihan asiatietoa.

  Sama koskee piirrossivuja. Poistin nekin netistä kuten melkein kaikki vanhat sivuni. Piirrossivuissa ei siivoamista olisi kovin paljon, mutta siinäkin oli sisältöä, jota en halua enää sivustolla olevan.

  N. 20 v. vanhat sivuni toimisivat vielä kännykälläkin, kun laitetta käyteään vaakatasossa (landscape).

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15606 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Onhan se turhauttavaa kun pyrkii luomaan internetin helppokäyttöisimmän foorumin, mutta ei saa sille kävijöitä.

  Viimeksi joku kirjoitti Suomi24:ssä, että sivustolleni on vaikea kirjoittaa, kun pitää antaa käyttäjätunnus ja s-postiosoite. Hän piti Sanariksen foorumille ja Suomi24:n kirjoittamista helpompana, kun ei kysytä näin paljoa asioita.

  Tosiasia on kuitenkin käytännössä ihan eri. Jos haluaa kirjoittaa aina samoilla tiedoilla, sivuilleni on helpompi kirjoittaa kuin edellä mainituille sivustoille. Kirjautumattoman käyttäjän tiedot nimittäin tallentuvat muistiin. Kun seuraavan kerran haluaa kirjoittaa, tietoja ei tarvitse kirjoittaa toistamiseen vaan riittää, että ilmoittaa, ettei ole robotti.

  Sanariksen foorumille on helpompi kirjoittaa kuin sivuilleni vain siinä tapauksessa, että haluaa kirjoittaa monella eri nimimerkillä. Se on kiellettyä Sanariksen foorumin säännöissä, mutta sitä ei pysty valvomaan ja sitä on harrastettu paljon – itsekin olen aikoinani sitä harrastanut (en ole sinne pitkään aikaan kirjoittanut mitään).

  Suomi24-sivutolle on ärsyttävää kirjoittaa. Kirjautuminen kestää lyhyen aikaa eikä sitä kerta kaikkiaan jaksa aina vaan uudestaan kirjautua. Siksi tulee helposti kirjoitettua anonyyminä.

  Jos kirjoittaa anonyyminä, tulevat aina perin ärsyttävät Captcha-kuva-arvoitukset.

  Suomi24:ssä siis joutuu valitsemaan kahden melko ärsyttävän toimintavaihtoehtojen välillä.

  Jos siis käyttää yhtä nimimerkkiä eikä esiinny koskaan anonyyminä, sivustolleni on helpompi kirjoittaa uusi kommentti kuin Suomi 24:n tai Sanariksen foorumiin.

  ___________________

  S-postiosoite on tarpeen avattaren toimivuuden takia. S-postiosoitteen ei tarvitse olla oikea s-postiosoite, mutta toimimattoman s-postiosoitteen antamisella yksi toiminto ei toimi. Jos laittaa oikean s-postiosoitteen, voi saada s-postilla tiedon siitä, että säikeeseen on tullut uusia kommentteja ruksaamalla ”Ilmoita vastauksista sähköpostilla”.

  ___________________

  Jonkinlaisen kompromissin jouduin tekemään, kuten TechBSS-sivustoa lukeneet tietävät. Piti tehdä kompromissi sen välillä, että ydintoiminnot ovat mahdollisimman lyhyen polun päässä ja sen välillä, että sivuja on mobiililaitteella helppo rullailla ja tekstille on maksimaalinen vaakatila mobiililaitetta pystysuunnassa käytettäessä.

  Tiedän, että sivustollani on pieniä ulkoasuvirheitä. Kaikkiin en ole keksinyt korjausta. Ne ovat kuitenkin pikkuseikkoja siihen verrattuna, miten muuten olen sivuston toteuttanut.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15610 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Laitoin Suomi24:ään liittyen säikeen, joka liittyy foorumin sääntöihin.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15811 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Pitkästä aikaa kirjoitan tähän säikeeseen. Aika paljon aikaa on mennyt ulkoasun parantamiseen. Tytär haukkui pystyyn sivustolla käytetyn fontin ja valikoiden taustavärin.

  Muutin kaikkialle kauniimman fontin. Valikoiden taustavärin vaihdoin toistaiseksi vain mobiiliversioihin.

  Olen joskus saadun koulutuksen www-sivujen koodaamiseen. Mutta koulussa ei paneuduttu lainkaan ulkoasun suunnitteluun. Väriskaalan muuttamisen suhteen tunne oloni avuttomaksi. Nykyiset värit ovat WordPressin sinisestä paletista ja bbPressin perusvärejä. Olen niitä joissakin kohdin muuttanut läpinäkyviksi. Lisännyt olen lähinnä kullankeltaisen korostusvärin.

  Jos jollakulla on hyviä värimuutosehdotuksia, esittäköön niitä kuvien kera.

  ______________

  Kiva, että nimimerkit Jukkis ja Silppuri ovat vastanneet viimeaikaisiin kysymyksiini. Kyllä niihin muutkin saavat vastailla. Toivoisin vastauksia mieluummin tänne kuin Suomi24-sivustolle, mutta kyllä minä niitä sieltäkin voin lukea.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15828 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Olen testaillut erillisellä testisivustolla välilehdellistä pikanavigointia. Se olen ottanut käyttää live-sivuston mobiiliversioonkin.

  Ihan omana subjektiivisena kokemuksena välilehdistä on se, että välilehden LISÄT käyttö on kapealla näytöllä mobiilissa paljon miellyttävämpää kuin tietokoneversion kapea näyttö, jossa välilehtiä ei ole. Pitää nuolella siirtyä sivun loppuun, että näkee foorumin listaukset. Ihan subjektiivisena kokemuksena sivukohtainen linkkilistaus toimii varsin paljon kivemmin kuin rullaaminen linkkien luokse tai meneminen sinne nuolilla. Kummassakin tapauksessa ikävä piirre on se, että pitää keskeyttää kommentin lukeminen ja pitää palata samaan paikkaan takaisin. Ainakin omasta mielestäni kapea mobiiliversio on kivempi kuin kapea tietokoneversio.

  Juuri tämä on välilehtien idea. Jos haluat jotain tarkistaa, sinun ei tarvitse keskeyttää tilannetta, jossa olet. Kaikki tarpeettomat keskeytykset ovat *piip* ärsyttäviä. Hyvin suunnitellulla pikanavigoinnilla niistä pääsee eroon.

  Joissakin tapauksissa keskeytystä voi välttää myös uusien välilehtien avaamisella. Ainakin kännykässä välilehtien käyttö on hankalaa, eikä linkkejä mielellään avaa uuteen välilehteen. Pikanavigoinnit sisäiset välilehdet vähentävät uusien välilehtien avaamisen tarvetta ihan yleisestikin.

  Jos olet kohdassa, jossa ei ole mitään linkkiä, keskeytykseltä ei ilman paikalla olevaa pikanavigointia voi välttyä. Selaimissa ei ole yleisesti ole ominaisuutta ”tuplaa sivu”, jonka saisi painamalla tyhjää tilaa pidempään tai hiiren oikealla klikillä. Huomaa, että kirjanmerkkinä olevan sivun avaaminen toiseen välilehteen tai osoiterivillä olevan sivun kopioiminen toiseen välilehteen on keskeytys sekin.Jos olet kohdassa, jossa ei ole mitään linkkiä, keskeytykseltä ei ilman paikalla olevaa pikanavigointia voi välttyä. Selaimissa ei ole yleisesti ole ominaisuutta ”tuplaa sivu”, jonka saisi painamalla tyhjää tilaa pidempään tai hiiren oikealla klikillä. Huomaa, että kirjanmerkkinä olevan sivun avaaminen toiseen välilehteen tai osoiterivillä olevan sivun kopioiminen toiseen välilehteen on keskeytys sekin.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15829 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Tarkensin mottoani:

  Älä juoksuta, älä pompota, älä piilota, älä etsitytä äläkä keskeytä tarpeettomasti – vaan kulje rinnalla!

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15830 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Ehdotin Twitterissä ja palautelomakkeella, että MTV 3:n uutissivuston oikean yläkulman navigointipainike muutettaisiin esittämäni kaltaiseksi navigoinniksi. Alla kuvakaappaus avatusta valikosta. (Huom. Kuvakaappauksessa yläreunassa vain ruksi (X) liittyy navigointiin. Sen vasemmalla puolella olevat toiminnot ovat osa muuta sivun yläosaa.)

  Jos verrataan tuota omaan välilehdelliseen kiinteään valikkopainikkeeseen, siinä on yhteistä hakutoiminto. Muu toiminnallisuus on erilaista. Jos haluttaisiin lisää toimintoja, järkevintä mielestäni olisi välilehdet. Koska jokaisella sivustolla sisältö riippuu kustakin sisällöstä, minulla ei ole ehdotuksia, mitä mahdollisiin välilehtiin voisi laittaa.

  Minusta vain välilehdet olisivat parempi ratkaisu kuin XenForon tyylinen pikanavigoinnin jakaminen kahteen osastoon. Osastoista tulee kapealla kännykkänäytöllä liian kapeita.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Tapion sivusaitti

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:
Etusivu Foorumit 2. Muut aiheet 2.2. Tarinointia Tapion sivusaitti