Suomen Kuvalehti 47/2016

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #16534
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Ristikko Erkki Vuokila & Heli Kärkkäinen. Oikein hyvä ristikko yksitähtiseksi. Pääkuvan henkilöä en tunnistanut, mutta tulipa ristikosta sitten itselleni uutta tietoa.

  Kokeilin uuttaa pummaamistapaa. Valokuvasin kirjastossa ristikon tietokoneen ruudulta. Tietokoneen näytön virkistystaajuus teki aika pahan rasteroinnin:

  Rasteroitumisen vuoksi vihjeistä oli vaikea saada selvää, mikä koski sekä teksti- että kuvavihjeitä. Itse asiassa muutamin kohdin hahmotin vihjekuvan vasta sen jälkeen kun sain siihen ratkaisusanan. Tältä osin lopputulos oli huono. Vihjeistä sain sen verran selvää, että ristikon pystyi ratkomaan. Tässä suhteessa ratkontakokemus oli kuitenkin varsin huono. Kuvan laatu oli paljon huonompi kuin Helsingin Sanomien ristikoissa, joita en ratko huonon kuvalaadun takia.

  Etuna oli jälleen kerran kumitettavuus. Vaikka oli yksitähtinen ristikko, tein ratkontavirheitä, joita jouduin kumittamaan. Tässä suhteessa ratkonta kokemus jälleen kerran voitti paperiratkonnan. 

  Koska ratkontakokemus toisessa suhteessa hävisi paperiratkonnalle ja toisessa suhteessa voitti, vaikea sanoa, oliko ratkontakokemus kokonaisuutena huonompi tai parempi kuin paperille ratkottaessa. Ehkä voittaa kuitenkin paperiratkonnan suoraan Suomen Kuvalehden sivuille tehtynä, sillä lehden paperi on ristikoiden ratkontaa ajatelleen maksimaalisen huonoa, jos ristikkoa ratkoo lyijykynällä.

  SK:n ristikosta ei saa kuvaruudulta kuitenkaan niin hyvää valokuvaa, että minun kannattaisi postilakon mahdollisesti jatkuessa toista kertaa valokuvata SK:n ristikkoa tietokoneruudulta.

  Piiliksestä otin paperitulosteen (laatijana Pertti Oskala). Näemmä jälleen vaakasuuntainen asemointi. SK näemmä kokoajan kokeilee, millainen asemointi olisi paras. Tai asia vain johtuu siitä, mitä mainoksia sivun loppuun täytyy laittaa.

  Piilis oli Oskalan laatimaksi suhteellisen helppo. Se oli kivempi ratkoa paperilla, kuten piilikset yleensä. Koska piilisvihjeissä on itsessään aina kaksi vihjettä, kumittamista ei yleensä tule lainkaan, kuten ei tälläkään kertaa.


  Koska nyt pummasin ristikon, taidan jättää lähettämättä vastausta palkintokilpailuun – osallistukoon siihen vain lehden tilanneet. Ehkä näin olisi hyvä toimia jatkossakin. Suomen Kuvalehti on sen verran kallis, että tilaajaksi en ryhdy.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit 1. Sanaristikot 1. 1. Suomen Kuvalehti Suomen Kuvalehti 47/2016