Suomen Kuvalehti 38/2019

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #15935 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Ristikko on Pekka Jousin (kaksi tähteä) ja piilis Erkki Vuokilan.

  Joutsin ristikko oli tyypillisen laadukas. Muutama kohta oli minulle visainen. Ristikossa esille tuodut muusikot olivat itselleni tuntemattomia. Jouduin siksi hieman googlaamaan. Pääkuvan esittäjää googlasin jo rakontavaiheessa. Seuraavan muusikkovihjeen ratkaisusanan tarkistin jälkikäteen:

  LAULAJA ANTTI (4)

  Piilis oli hauska.

  Vaakasuoraan kahdeksassa oli seitsemän anagrammia.

  Olli paukautti, kun potkulautaili: Takapuoli tuli kipeäksi. Lukio palautti uskon. Ei oltu kaipailtu ralleja. Ne eivät luonnistu liki oluttupaa tai puliukolta. (13)

  Pertti Oskalalla on ollut joskus kuusi anagrammia samassa vihjeessä kuten aiemmin Vuokilallakin. Tällaiset vihjeet ovat toisaalta hauskoja, mutta toisaalta niissä on niin paljon ylimääräistä, että ns. suora vihje meinaa hukkua kaiken keskelle. Tässäkin on ylimääräistä paljon (esim. ”Lukio palautti uskon”), mutta myös hauskaa kerrontaa. Kokonaisuutena kohtalaisen onnistunut monen anagrammin sisältämä vihje. Hauskuudeksihan tällaiset vihjeet ovat, joten ei niitä liian vakavasti pidä ottaa.

  ______________

  Piiliksen esitystapaa oli muutettu laittamalla vihjeet ristikon oikelle puolelle. Nyt ei tarvinnut muuta kuin leikata valokuvasta liian pois ja aloittaa ratkominen.

  Tilanne nettiratkonnan suhteen ei ehkä parantunut. Aiemmalla tablet-laitteellani tähän tapaan aseteltu ristikko oli varsin ikävä ratkottava, sillä ristikon ympärillä oleva käyttöliittymä vei hirvittävän suuren tilan ruudusta:

  Alkuperäinen 70-luvun asettelu toimisi nettiratkonnassa mobiililaitteella parhaiten. Lue artikkeli Suoraan netissä ratkottavat ristikot ja niiden toimivuus. Siinä on yllä olevan kuvan lisäksi muitakin kuvaruutukaappauksia.

  ______________

  Luin myös tällä kertaa ristikon vieressä olevan palstan, jonka koin hieman loukkaavana ja provosoivana – lue tästä toisessa säikeessä.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: Suomen Kuvalehti 38/2019

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:
Etusivu Foorumit 1. Sanaristikot 1. 1. Suomen Kuvalehti Suomen Kuvalehti 38/2019