Suomen Kuvalehti 3/2019

Foorumit 1. Sanaristikot 1.1. Suomen Kuvalehti Suomen Kuvalehti 3/2019

Sivun loppuun

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi 26.1.2019 20:38.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #9979 Vastaus

  Tapio Huuhaa
  Ylläpitäjä

  Sekä ristikon että piilosanan laadinta on Erkki Vuokilalta. Ristikko oli kakkoseksi melko haastava, joten tallensin ristikon ratkaisun pilvipalveluun.

  Pitkät ratkaisusanat olivat onnistuneita.

  Sanariksen keskustelussa tuli ilmi yksikkö/monikkoeroavuus vihjeen ja ratkaisusanan välillä. Kun jokin asia on osana jotain joukkoa, ratkaisusana voi olla joko yksikössä tai monikossa.

  Piilosanatehtävässä pystyyn 17. oli hyvällä tavalla uutta ideaa.

  Tit-rip.(5)

  Tässä tilanteessa tietyn asian pois jättäminen on hyväksyttävää.

  Joku muukin koki, että piilosanatehtävässä oli jotain uutta. Olikohan kyse tästä vihjeestä?

 • #10097 Vastaus

  Tapio Huuhaa
  Ylläpitäjä

  Pidin  onnistuneempana kuin aiempia. Piilovihje ei ole osa suoraa vihjettä. Jotkut piilovihjetyypit ovat sellaisia, että selvää piilovihjettä ei ole, kuten ”kerto”, jossa ideana on vain se, että sanasta on vihjeessä kaksi merkitystä. Toinen vähän poikkeava tyyppi on se, että mainitaan, että ratkaisusana on palindromi.

  Tit-rip > TAVUT

  Tämä on mielestäni verrattavissa palindromiin eli toisin päin luettuna tulee myös järkevä ratkaisusana, joskaan ei sama kuin vasemmalta oikealle lukien.

  Tässä ei vihjata toisin päin lukemiseen, mutta se ei ole ihan välttämätöntä. Eivät toisin päin lukemisen vihjaamista kaikki laatijat missään tilanteessa käytä.

  TUVAT en ratkaisusanaksi voisi ajatella kelpuuttavani, koska mielestäni suora vihje pitää aina lukea normaalisuunnasta.

Vastaa aiheeseen: Suomen Kuvalehti 3/2019
Tietosi:
Kirjautuneet käyttäjät voivat luoda allekirjoituksen (ohjeet). Heille on sitaatti- ja raportointipainikkeet sekä painikkeet kommentin ja oman profiilin päivittämiseen (nyt myös vain tälle sivustolle kuuluvan avattaren määrittely).

Rekisteröityneille käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet, saattaa tulla kirjautumispyyntö. Sen voi sulkea, jos ei halua kirjautua. Normaalissa sivustolle kirjautumisessa on robottikirjautumisten esto. Se saattaa joskus luulla tavallista kirjautumista robotin tekemäksi. Mikäli saat tekstin "Insecure connection detected...", tyhjennä selaimestasi lähiajan evästeet. Sosiaalisten medioiden kautta kirjautuessa ongelmaa ei esiinny.

Aiheiden, kirjoittajien ja kirjoitettujen viestien lukumäärä ilmaistaan viereisessä kuvassa näkyvien kuvakkeiden avulla.

Näytä/piilota adBlock -tiedote- näytä/piilota adBlock -tiedote.

Foorumit:1.1.1.1.2. |2. |3. | 4.1. | 4.2. |5.

Foorumit 1. Sanaristikot 1.1. Suomen Kuvalehti Suomen Kuvalehti 3/2019