Suomen Kuvalehti 28/2019

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1105
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Oikein hauska kahden tähden ristikko Erkki Vuokilalta ja Markku Mäkelältä. Pääkuvassa on koira. Luulin koiraa aivan eri rotuiseksi, mitä ratkaisusanan perusteella ilmeni. Taitaa olla harvinainen väri tälle rodulle?

  Tällä kertaa ratkoin tehtäviä valokopiosta. Valokopiosta kirjoitinpaperille tulostettuna ratkontakokemus on kirjoitustuntuman osalta hyvä.

  Paperiratkonta ei kuitenkaan ole koskaan minulle paras vaihtoehto. Syy on se, että haluan iskeä mielessä olevat ratkaisusanat selvällä tekstillä suoraan ruutuihin. Vaikka ristikko ei ollut erityisen vaikea, tuli siinä yllättävän monta kuvitusta. Lopputulos paperille ratkotusta ristikosta oli vähän suttuinen. Digiratkonnassa sutut olisivat loistaneet poissaolollaan.

  Ärsytti hieman myös se, että piti ottaa tablet paperiratkonnan rinnalle, kun piti etsiä keitä ovat seuraavat ristikossa mainitut henkilöt:

  LEE MIKITA

  Jos olisin ratkonut tablet-laitteella, ei erikseen olisi tarvinnut ottaa sitä esille. Jos on paljon nettitarkistamisia, paperiratkonta on ärsyttävää, kun erikseen pitää ottaa laite, jolla etsiä tietoa.

  Ristikon suhteen digiratkonta olisi ollut miellyttävämpi kokemus.

  Suomen Kuvalehden ristikon ratkonta suoraan lehteen on erittäin epämiellyttävää. Huonoin ratkontakokemus ikinä on ratkoa SK:ta lehteen lyijykynällä! (Ks. parhaat.).

  Jos lehti tulisi kotiin, mieluummin skannaisin lehden ristikot ja tulostaisin kuin ratkoisin ristikon suoraan lehteen. Toinen vaihtoehto olisi ratkoa skannattu kuva tablet-laitteella. Suoraan lehteen ratkominen häviää mennen tullet hyvälle tablet-ratkontakokemukselle.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #1108
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Piilis on Jari Keräseltä. Piiliksessä oli onnistuneita hämäyksiä, kuten pystysuoraan 4. Piilis oli yleisesti ottaen varsin hyvä, mutta siinä oli muutama epämääräisesti ilmaistu poisto, joita pidän pieninä laadintateknisinä heikkouksina.

  Piiliksen ratkonta paperitulosteeseen oli varsin miellyttävä kokemus. Kun kumittamista ei ollut paljon, lopputuloskaan ei ollut kovin suttuinen. Tällä kertaa paperiversioon ratkonta olisi voittanut digiratkonnan. Näin piilisten kanssa yleensä onkin.

  Pääsääntöisesti optimi olisi kirjastossa käydessä ottaa ristikosta tablet-laitteella valokuva ja piiliksestä valokopio.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit 1. Sanaristikot 1. 1. Suomen Kuvalehti Suomen Kuvalehti 28/2019