- Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 2.5.2023 13:41 Tapio toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit Kommentit
- TapioSivustovastaava
Minulla on Suomi24:ssä säie Markkinointiehdotus Sanarisille. Koska tämä aihe koskee ehdotustani yhdelle ristikkofirmalle ja aloitin sen käsittelyn toisessa foorumissa, toivon käsittelyn käytävän toisessa foorumissa.
Laitan tähän kootusti keskeisiä näkökulmia.
Esitän vielä yhden konkreettisen ehdotuksen Ekille diigilehdistä.
Digitaalista Punaista Pelikaania voisi pilotoida paikassa, jossa on potentiaalisia käyttäjäkuntia.
Tällainen paikka on ainakin kirjastojen ePress palvelu. ePress mainostaa etusivuillaan ristikoiden ratkontaa suoraan näköislehtiin. Jos sinne ilmestyisi PuPe, jokainen kävijä tietäisi, että voisi yrittää ratkoa ristikoita suoraan PuPeen.
EV voisi tarjota suurimmille kirjastokimpoille muutaman vanhan Punaisen Pelikaanin ilmaiseksi. Jokaiseen ilmaiseen lehteen voisi laittaa yhden sivun, jossa kerrotaan, että mikäli ollaan kiinnostuneita, voisi ottaa s-postilla yhteyttä Sanarisiin. Jos kiinnostusta löytyy, Sanaris voisi julkaista lehtiä lisää Lehtiluukku-palvelussa.
Mikäli kirjastokimpat kiinnostuisivat muutaman lehden digitointi ePress Finland Oy:n toimesta ei varmasti paljoa maksaisi.
ePressissä ei käytännössä voi ratkoa koviksia. Joka viidestoista minuutti pitää vaihtaa sivua, että ettei lehteä pistetä kiinni. Jos unohtaa siirtyä muulle sivulle, edessä voi olla pahimmillaan n. 20 min. odotus, että pääsee sivulle takaisin. Joitakin helpoimpia voi ristikoita voi ajatella ratkoa ePressissä.
ePress on lähes identtinen Lehtiluukku-palvelun kanssa, joten ePress antaa kuvan siitä, miten lehti toimisi Lehtiluukku-palvelussa.
Samat lehdet voisi laittaa ilmaiseksi myös Lehtiluukku-palveluun. Sekään tuskin tulisi kalliiksi. Lehtiluukku-palvelussa koviksenkin voisi ratkoa loppuun asti, sillä siinä ei ole aikakatkaisua. Palvelussa ei ole myöskään odotusaikoja. Koska Lehtiluukku on digilehtien ostopaikka, se olisi myös hyvä mainoskanava.
Eki voisi mainostaa myös firman kaikilla kolmella nettisivuillaan. Eki voisi foorumiinsa luoda asiasta säikeen.
Mielestäni tämä olisi toteutuessaan halpa ja erittäin pienellä vaivalla toteutettavissa oleva kokeilu.
Ajattelin, että viisi ilmaista PuPea eri ajoilta. ePressissä ja ehkä myös Lehtiluukussa kohdeyleisö sitten voisi käydä tutustumassa lehtiin. Jos kokevat lehdet hyviksi, voisivat innostua ostamaan PuPeja joko paperi- tai digiversiona. Ilmaiset digiversiot voisivat siis myös edistää paperiversion myyntiä.
Monilla paikkakunnilla vain harvassa paikassa on myynnisyä PuPe. Jos lehteä ei ole esillä juurikaan kaupoissa, potentiaalisten asiakkaiden on sitä vaikea löytää. ePress periaatteessa tavoittaa n. 70{1f031e431af29ee9f1d90d74e70b82c220fb512f2ed7fbb07642e330f2fcaa29} suomalaisista. Tosin mitään mielikuvaa siitä, kuinka moni tästä 70{1f031e431af29ee9f1d90d74e70b82c220fb512f2ed7fbb07642e330f2fcaa29} on koskaan käyttänyt ePressiä. En tiedä edes, mistä asiaa voi kysyä.
Digiversio tarjoaisi silti paljon enemmän kuin paperilehti. Koko Sanarisin ristikkotuotannon voisi periaatteessa digitoida ja laittaa myyntiin Lehtiluukussa. Eki voi myydä kerrallaan vain kolmea lehteä – digitalisaatio toisi myyntiin satoja lehtiä.
Kun kauppapaikkojen ristikkohyllyt ovat huonoja markkinapaikkoja, kai Sanaris voisi ostaa yhteistyölehditä (Apu, IS, Seura jne.) mainostilaa – vai olisiko se täysin epäkorrekti ajatus?
Lisäys. Säikeeseen tuli hieman myös Magma-keskustelua. Sikäli se liittyy digitaalisiin ristikkolehtiin, että Magmaa voi hyödyntää digitaalisten ristikkolehtien ratkonnassa. Digitaalisiin ristikkolehtiin voisi ehkä tulevaisuudessa integroida Magman kaltaisen piirrosohjelman niitä ristikoita ajatellen, joita ei voi ristikkolehteen suoraan ratkoa.
Satu kommentoi:
…Minulla ei ole yhtään kaveria/tuttua, joka olisi kiinnostunut vaikeista ristikoista, siispä koin Magman erittäin hauskaksi tavaksi vaihtaa ajatuksia/ratkoa vaikeita paikkoja ristikossa yhdessä. Ilman, että kerrotaan suoria vastauksia toiselle!…
Siihen kommentoin:
Sanarisin foorumissa korostuu minun mielestäni yksilöratkonta. Joskus joku on maininnut ratkoneensa ristikon kimpassa. Niille, jotka kimpparatkontaa haluavat, Magma olisi siihen hyvä mahdollisuus. Kuten Satu toi esille, ei kaikilla ole kaveria, jonka kanssa olla pöydän vieressä ratkommassa yhdessä ristikoita – jos on puoliso, eivät kaikkien puolisot lähde kimpparatkontakaveriksi (kaksikin ihmistä muodostaa jo kimpan). Jos joku puolisonsa kanssa ratkova sanoo, ettei kaipaa ratkontakimppaa, hänellähän on kimppa jo omasta takaa!
Ei minullakaan ole muuta kimpparatkontamahdollisuutta kuin Magma. Puolisoni ei ristikoita ratko. Kyllä sekä minun että Sadun mielestä oli ihan hyvä ajatus, että tämä mahdollisuus tuotaisiin tietoon Sanarisin foorumissa.
Eräässä toisessa säikeessä esitin täydentävänä ratkontatapana Magman kaltaista ohjelmaa ristikkolehteen. Magma on liian monimutkainen sovellus laajaan käyttöön niiden ristikoiden ratkomiseen lehdessä, joita ei voi suoraan digilehteen ratkoa. Siihen tarkoitukseen minulla ei ole esittää täydentävää sovellusta, jonka iframe-elementillä voisi sivulle upottaa.
Aivan mahdoton sellainen sovellus ei joskus tulevaisuudessa olisi. Kun kysyin ohjelman pääsuunnittelijalta, olisiko mahdollista luoda ristikoiden ratkontaan yksinkertaistettu versio, hän vastasi:
”Thanks for reaching out. It’s a very interesting idea. Would you mind posting it on our feature request board
(https://magma.com/my/feedback/requests)? It’s always helpful to see what ideas others might have on this subject as well. Overall, I agree that Magma needs a simplified version of the user interface. We’re actually working on it right now – primarily thinking about making Magma more useful on tablets and mobiles, but also for users that are not artists, or for those using it for some other purpose than drawing (for example:Magmassa voisi kutsua kavereita digitaalisen ristikkolehden ongelmien selvittelyyn. Kun Magmassa kutsuisi pari kaveria puhekeskusteluun, voisi sen jälkeen siirtyä digitaaliseen ristikkolehteen.
Otetaan konkreettinen esimerkki Punainen Pelikaani 3/2023 s. 32 ristikosta. Joku voisi kysyä vihjeestä TYYSTIN HYMYTÖN kimpparatkontakaveriltaan: ”Voisitko antaa vinkkiä, mitä voisi tulla ristikon keskellä olevaan vihjeeseen TYYSTIN HYMYTÖN.” Jos alue tuntuu kovin vaikealta, siitä voi ottaa kuvaruutukopion, jota voi tarkastella Magmassa.
Vastaava toimii paperisenkin lehden kanssa. Magmalla voi kutsua kimpan paperilehden ratkontaa, vaikka paperista lehteä ei toisi Magmaan. Jos tulee oikein vaikea alue voi ottaa valokuvan, jonka sitten tuo Magmaan. Magma tuo tällä tavoin uuden ulottuvuuden niin paperisten kuin digitaalisten ristikoiden ratkontaan.
Ehdotukseni on vähän kuin ilmaiset ämpärit, ”digiämpäreinä” olisivat nyt muutama ilmainen digiPuPe. Jos ”digiämpärit” kirjastossa ja Lehtiluukussa tavoittaisivat ihmisiä, he voisivat innostua PuPesta ja ostaa paperilehtiä tai digitaalisia PuPeja. Digitaaliset PuPet olisivat mainos sekä paperi- että digilehdille.
Paperisissa PuPe-lehdissä voisi mainostaa digiPuPea:
”Jäikö vielä mieli ratkoa Punaisia Pelikaaneja? Lehtiluukku-palvelusta löydät toista sataa vanhaa Punaista Pelikaania ratkottavaksi 2-3 € hintaan kappale.”Ekille: ei digilehti ole uhka vaan se on mahdollisuus!
Tiedän, että ratkaisu ei ole täydellinen, mutta se on kuitenkin tällä hetkellä ainoa mahdollisuus Ekillä saada koko itse kustantamastaan ristikkotuotannosta rahaa. Ristikkolehdissä olisi toteutuspuutteita. Lehtiä pitäisi hinnoitella laadun ja arvioidun kiinnostuksen mukaan. Jos jotain PuPen lehteä pidetään klassikkona, sitä voisi mainostaa eniten.
IS:n ja Suomen Kuvalehden digitilauksilla saa erittäin suuren digiarkiston kerättyä edullisesti. Jos kerää itselleen digiarkiston em. lehdistä, Sanaris ei saa senttiäkään tuloja.
Monilla lehdillä on digiarkisto, mutta se ei lehdille tuota mitään. Lehtiluukku on keino saada digiarkistosta myös tuottoa.
Kun ristikoiden ratkojat yleisesti haluavat ratkoa uusia lehtiä, ei vanhojen myynti uusilta digi- tai paperilehdiltä yleisellä tasolla ole mielestäni pois. Se vain täydentäisi tarjontaa ja takaisi sen, ettei vannoutuneimmaltakaan kovisfanilta ristikot lopu kesken.
Kun on vanhoja ristikoita, ristikot, joista ei välitä, voi jättää ratkomatta, koska niillä ei palkintokisoihin voi osallistua. Niillä voi harjoitella kovisratkontaan – apua vanhoihin PuPe-lehtiin voi pyytää Sanarisin foorumista. Sillä Eki voisi saada foorumillensa lisää kävijöitä.
Jos Lehtiluukun ristikkoarkistosta tulisi tuottoa, voisi ristikkogenre luo yhteisen Lehtiluukku-palvelun kaltaisen ristikkoportaalin. Ristikkoportaali on kuitenkin asia, joka ei ole juuri nyt toteutettavissa, mutta sen sijaan Lehtiluukun kautta myynti on hyvinkin nopealla aikataululla saatavissa alkuun. Tarjontaa voi lisätä tarpeen mukaan. Kaikkea mahdollista ei tarvitsisi olla heti tarjolla.
Sanarisin foorumissa järjestelmävastaava Niko Ritari voisi aloittaa säikeen Magmasta. Hän voisi tutustua siihen ja antaa siitä ohjeita.
Apu-lehdestä on Lehtiluukussa 39/2014-18/2023, n. 650 lehteä.
Punaista Pelikaania on julkaistu n. 140 kpl. Kun kaikki julkaistut pelikaanit laskettaisiin yhteen, niitä olisi selvästi vähemmän kuin Apu-lehtiä. Ihan hyvin koko Sanarisin digilehtituontanto Lehtiluukkuun sopisi.Jelpataan toisiamme (auttamisperiaatteet). Tsättäile ristikostasi kanssani (tsätin ohjeet - katso video).
Nautitaan syksyn kauneudesta! 🍁🍄🍁
- - - Saatan välillä estää kirjautumatta kirjoittamisen - siksi ja muistakin syistä suosittelen kirjautumista.
Tutustu kommentointilomakkeen yhteydessä oleviin toimintoihin! Niistä löytyy mm. SPOILER-toiminto (harjoittelusäie), linkki Google Gemini tekoälyn käyttämiseen ja kuvien lähettäminen minulle privaatisti. - - -
Yhdistä näiden avulla:
Sulje lisäikkuna