Chattini häiriköinti

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #19217
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Henkilö, joka on minua loukkaavalla tavalla haukkunut minua Suomi24:ssä ja Ylilauta foorumissa tuli häiriköimään myös chatissa.

  Poistan häiriköinniksi tulkitsemani viestit heti. Minkä katsot häiriköinniksi, siitä voi keskustella tässä säikeessä, ei chatissa.

  Häiriköintiä on mm.

  • Jos ilmoitan, että ei ole tarkoitus kertoa ratkaisusanoja, sitä periaatetta noudattavat muutkin. Minulla on tämän asian suhteen tietyt periaatteet. Kun asettamani aikaraja on umpeutunut, myös ratkaisusanat voi kertoa, vaikka chat on varsinaisesti tarkoitettu vain vinkkien antoon. Kerään chatissa käsitellyt ristikoiden kohdat kokonaisiksi tai osittaisiksi vihjeanalyyseiksi. Ks. esim. Punainen Pelikaani 3/2020. Aikarajoista voi keskustella tässä säikeessä.
  • Häiriköintiä on kaikkinainen chatin ylläpitäjän toimintaperiaatteiden arvosteleminen ja käsittely itse chatissa. Sitä varten on tämä säie.
  • Häiriköintiä on kaikkinainen toisiin henkilöihin liittyvä persoonaan menevä arvostelu, pilkallisiksi tulkittavien sanojen/sanamuotojen käyttö ja näistä keskustelu.
  • Häiriköintitarkoituksessa asian vierestä kirjoittelu.

   

  Hyväntahtoista kevennystä en katso häiriköinniksi.

  Saatan joskus tulkita häiriköinniksi kommentin, joka ei ole sellaiseksi tarkoitettu. Chatista poistettuja viestejä en kuitenkaan voi palauttaa. 

  Jos vahingossa poistan jonkun kommentin, laitan tilalle vapaamuotoisen tekstin kommentin sisällöstä. Häirikkökommentteja tai omia tarpeettomaksi käyneitä viestejäni poistettaessa voi tulla vahingossa myös virheellisiä poistoja.

  Chatissa noudatetaan soveltuvin osan tämän foorumin yleisiä sääntöjä.

  Jos chatin osastoja lukee, huomaa, että olen vastannut asiallisiin viesteihin. Punaisen Pelikaanin  ja IS:n ristikoiden suhteen on tullut eniten kysymyksiä ja niihin olen eniten siten myös antanut vinkkejä.

  Ylilaudassa minut provosoitiin suuttumaan epäasiallisilla kommenteilla. Tuli myös suututtua. Kaksikin lankaa (säiettä) meni keskinäiseksi nokitteluksi (toisen langan on sivuston ylläpitäjä poistanut). Ymmärtääkseni 27.6.2020 ja kerran sitä ennen tapahtunut häiriköinti oli kosto siitä, mitä Ylilaudassa tapahtui. 

  En halua minkäänlaista keskinäistä nokittelua chattiini. Sitä en siedä tässä foorumissakaan. Minulla on nollatoleranssi keskinäiselle nokittelulle kuten myös kaikentyyppiselle muulle häiriköinnille.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #19225
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Viimeksi huomautettiin, etten ollut laittanut Sanariksen foorumiin linkkiä, kun sitä siteeraan. Poistin kommentin, koska se on toimintatapakysymys, jota pitää käsitellä täällä. Laitan jatkossa esille tavalla tai toisella viitatun sitaatin lähteen. Laitan esille joko ei-klikattavana www-osoitteena tai linkkinä foorumilleni, josta löytyy www-osoite. En laita muualle vievään www-osoiteeseen klikattavaa linkkiä, sillä niitä ei voi määritellä aukeamaan uuteen välilehteen.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #19229
  Tapio_xTapio_x
  Avainmestari

  Toivon, että foorumien ja chattien erilainen luonne ymmärrettäisiin. Tein asiasta säikeen Suomi24:ään. Sen johdannossa kirjoitan.

  Tällä foorumilla on sanaristikoihin nähden erilainen luonne kuin Sanariksen foorumilla. Täällä saa antaa vihjeitä ennen kuin ratkaisujen palautusaika on päättynyt. Kenelläkään ei ole oikeutta siitä huomauttaa.

  Sanariksen foorumissa ei niin saa tehdä vaan lisävihjeitä ja suoranaisia ratkaisusanoja saa antaa vasta ratkaisujen palautusajan umpeuduttua. Joka haluaa, että hänen ratkontaansa ei pilaa liian aikaiset ratkaisusanojen paljastelut, keskustelkoon Sanariksen foorumissa ainakin siihen asti kunnes ratkaisujen palautusaika on päättynyt. Sanariksen periaatetta kaikki kunnoittakoon älköönkä menkö sieltä ennen aikaisesti mitään kysymään.

  Omilla sivuillani vastaan IS:n kysymyksiin vasta viikon jälkeen eli linja on jotain tämän foorumin ja Sanariksen foorumin väliltä. Annan vastauksia sivuillani joskus myöskin pyytämättä. Näin varsinkin vihjeanalyysien suhteen, jotka ovat toistaiseksi tauolla. Yritetään olla kaikkialla mollaamatta toisia. Yritetään elää sovussa erilaisuutta ymmärtäen.

  Tosin Suomi24:än ratkaisusanojen kertomisiin on puututtu ja suoria ratkaisusanoja on poistettu. Periaatteessa Suomi24:ssä ei saisi kertoa palkintoristikoiden ratkaisusanoja ennen kuin ristikoiden lähettäminen palkintokilpailuihin on päättynyt.

  Ratkaisusanoja nyt kuitenkin halutaan siellä heti kertoa. Robotti ei niitä automaattisesti poista, mikäli ne ei ole esitetty tavalla, jonka robotti tulkitsee spämmiksi. Poistaminen vaatii yleensä sen, että joku valittaa. Toivottavasti Suomi24:ssä saisi tuoda esille myös suoria ratkaisusanoja niin pian kuin kukin haluaa. Toivottavasti ei tule aiemmin nähdyn kaltaista valitusrumbaa. Valitusrumba ei ole kenenkään etu.

  Suomi24 olisi mielestäni paras paikka ratkaisusanojen välittömään kertomiseen. Näin siksi että Suomi24:ssä voi jokaisesta ristikosta oman säikeen. Ylilaudan moderaattori ei salli tehdä kuin yhden ristikkolangan. Ristikoiden käsittely menee tällöin puuroksi.

  Ylilaudan ainoa etu Suomi24:ään on siinä, että Ylilaudassa ei ole toistaiseksi poistettu viestejä siksi, että tuotu esille ratkaisusanat ennen ristikon palauttamisen päätöspäivää.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit 3. Moderointi Chattini häiriköinti