Auttaminen Toni Pitkälän ristikoissa

Tyyppi: Yleiskeskustelu
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #15534 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Ratkoin viimeiseksi 2010-luvun ristikoista Toni Pitkälän ristikoita. Kaksitähtinenkin (SK 38/2010) oli varsin haastava. Kaksi kolmitähtistä (SK 30/2010 ja SK 25/2011) veivät minulta varsin paljon aikaa (SK 19/2010 oli selvästi em. kahta ristikkoa helpompi). Nykyisin ratkaisuaikaa on vain noin viikon verran. Ei kaikilla suhteellisen osaavilla ratkojilla ole aina niin paljon aikaa kuin Pitkälän vaikeimmat ristikot tarvitsisivat.

  Olisi varsin kohtuullista, että ratkojia autettaisiin niiden kanssa ennen ratkaisun lähettämistä, toki mielellään niin, ettei suoraan kerrota ratkaisusanaa. Olen valmis hieman auttamaan.

  Varsinkin suhteessa ratkaisuaikaan vaikeimmat Pitkälän ristikot nyt vaan ovat joskus turhan vaikeita (ehkä sama koskee Antti Viitamäkeä). Aiemmin vastausaikaa oli enemmän eli vähintään puolitoista viikkoa.

  Ratkaisuaikaa on nykyisin useimmiten noin viikko, mutta jos lehti ei tule ennen viikonloppua, ratkonta-aikaa on vain muutama päivä.

  Olisi itse asiassa Suomen Kuvalehden etu, että sivuillani hieman jelpattaisiin, jotta ratkaisun lähettäneitä olisi enemmän.

  Sinänsä on ihan kiva, että silloin tällöin saa varsin haastavia ristikoita ratkottavaksi SK:ssakin, kun ei tule enää tilattua/ostettua Punaista Pelikaania. Punaisessa pelikaanissa ratkaisuaikaa on kuitenkin runsaasti. Jos aika ei yhdellä viikolla riitä, ristikon voi jättää tuleville viikoille.

  Olisi oikeastaan kiva tietää, kuinka monta oikeaa ratkaisua lähetettiin määräajassa SK 40/2018 ristikosta.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15543 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Nuo mainitsemani vaikeat ristikot olivat todella hyviä. Mutta ihan oikeasti niihin kuluu niin paljon aikaa, että ainakaan työssä käyvällä ihmisellä ei yksinkertaisesti aika riitä, jos hän ei saa lehteä ajoissa tai ei ehdi viikonloppuna ratkoa. Vaikeaan ristikkoon pitää uppoutua, mutta harvalta onnistuu työpäivän jälkeen. Eläkeläisten puuhaksi jää.

  Paperilehden tilaaja kai pääsee nettiratkontaankin, joten se saattaa pelastaa, jos lehti ei tule ajoissa. Jos ei tykkää ratkoa netissä, ristikot voi tulostaakin tai ratkoa piirrosohjelmalla.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

  #15594 Uusi viesti
  Tapio_xTapio_x
  Ylläpitäjä

  Toni Pitkälän ohella erittäin vaikeita ristikoita SK:hon on muutaman kerran laatinut Antti Viitamäki. SK 21/2003 on mielestäni yksi pahimmista, ellei pahin SK-ristikko. Sen vasen alakulma tuntuu täysin ylivoimaiselta.

  Jos tällainen tulisi uudestaan ja lehden saisi käsiinsä maanantaina, olisi aika paha tilanne käsillä.

  Toki Toni Pitkälän ja Antti Viitamäen vaikeimmat ristikot eivät oikein SK:hon kuulukaan vaan lähinnä Punaiseen Pelikaaniin ja Sanaseppojen jäsenlehteen. Ehkä Iisakin Ristikot -lehti olisi myös yksi sopiva paikka niille.

  _____________

  Mainittuun ristikkoon liittyy yksi kysymys.

  _____________

  Jälkikommentit 17.8.2019. Keksin ratkaisun, joten kysymykseen ei tarvitse vastata.

  Mitä vaikeustasoihin tulee, Erkki Vuokila kerran mainitsi, että SK:ssa 1-tähtisen skaala on 1 – 1 1/2, 2-tähtisen 1 1/5 – 2+ ja kolmitähtisen 2+ – 3. Hän todennäköisesti vertaisi tähditystä Ilta Sanomien ristikoihin. SK:n kolmitähtinen tavoitetaso on siis edustaa helpomman ja keskivaikean pään IS:n Kovis-ristikoita. Täyskolmoset, jollaiseksi luokittelisin jotkut SK-ristikot, ovat siten oikeastaan virheellisiä ollessaan lehden ristikoiden tavoitetasoon nähden ylivaikeita. Vaikeimmat muissa kuin ristikkolehdissä julkaistut ristikot pitäisi löytyä IS:n viikonloppuristikoista.

  Voit vaihtaa ulkoasun toisen näköiseksi. Kokeile eri väriteemoja (siniharmaa, harmaasävy ja tumma)!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Auttaminen Toni Pitkälän ristikoissa

Kun luot uuden aiheen, laita aina siihen sisältöä, ettei aihetta luokitella roskapostiksi. Voit käyttää muotoilussa BBCode-merkintöjä.
Et voi käyttää muotoilussa edistyneempiä (advanced) BBCode-merkintöjä. Tallennettaessa ne poistetaan.

Tietosi:
Foorumit 1. Sanaristikot 1. 1. Suomen Kuvalehti Auttaminen Toni Pitkälän ristikoissa