Aikanaan vastattu tietotekninen kysymys

Foorumit 4. Muut aiheet Aikanaan vastattu tietotekninen kysymys

Sivun loppuun

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi 7.11.2018 15:13.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #832 Vastaus
  Avatar
  Tapio Huuhaa
  Ylläpitäjä

  Laitan esille tälle sivulle yhden ongelman, jota en enää käsittele. Olen kysynyt sitä, saako kuvakaappausta, jolla kuvakaappauksen voisi vyörytettyä näkyvää kuva-aluetta laajemmalle alueelle.

  En ainoallakaan selaimella onnistunut vyöryttämään kuvakaappausta vasemman alanurkan alapuolelle tai oikealle IS Extra -palvelussa. On olemassa ohjelmia joilla voi kasata monesta kuvakaappauksesta yhden kuvan. Sain infoa, että kannattaisi kokeilla IrfanView -ohjelmaa (Windows 10), jolla voi kasata kuvan useista kuvista. Vivaldi + IrfanView pääsin eteenpäin, mutta en saanut saumattomia kuvia. Tällä tavoin voisi lähinnä teoriassa saada toimivan lopputuloksen. Tulin siihen johtopäätökseen, että kuvakaappausongelmaa ei voi täysin tyydyttävällä tavalla ratkaista omalla Android-laitteellani. Kuvakaappausten sijaan pitäisi käyttää PDF-dokumentteja, mikä on vaivalloista.

  Ongelmaa käsitellessäni sain ehdotuksen käyttää Vivaldi-selainta, sillä siinä on rajaava kuvakaappaus (selaimen saa Windows, Linux ja Mac -käyttöympäristöihin). Käytin sitä Firefoxin ohella IS Extra palvelua testatessani. Valitettavasti selaimessa on täsmälleen sama ongelma kuin Firefoxin kanssa. Kuvakaappausta ei IS Extra -palvelussa saa vyörytettyä vasemman alakulman ohitse. Kiitän lähettäjää kuitenkin ehdotuksesta, sillä Vivaldi-selain on erinomainen. Laitoin esille kaksi asiaan liittyvää kommenttia kiitoksena kommenttien lähettäjälle. Vaikka itse ongelma ei Vivaldilla ratkennut, itse Vivaldin käytön ehdotus oli kannaltani niin hyvä, että mainitsen siitä blogikirjoituksessani sekä sivulla PC tablet-tietokoneen rinnalla. Vivaldi on nykyisin pääselaimeni enkä käytä muita selaimia juuri lainkaan.

  Sain tähän seuraavanlaisia vastauksia:

  koska jossain hausit sellaista ohjelmaa, jolla voisit ottaa määrämittaisia kaappauksia nettisivuilta ja pdfistä. tässä sulle sellainen. lataa ja asenna vivaldi-selain läppäriisi: https://vivaldi.com/download/

  vivaldilla voi ottaa määrämittaisia kaappauksia! oikeassa alakulmassa on kameran kuva. sillä pystyy ottamaan sivuilta määrämittaisia kuvia. opettele.

  Vivaldilla näyttöalaa voi suurentaa ja pienentää. eiköhän ongelma jo ratkea.
  mallikuvat taas:
  https://aijaa.com/5Mv3FI
  https://aijaa.com/7myH2w

  pari mallikuvaa:

  https://aijaa.com/NlCANQ
  https://aijaa.com/9ejJFc

  mallikuvat ovat tältä sivulta. toimii myös pedareihin.

  hauskoja kaapauksia!

Vastaa aiheeseen: Aikanaan vastattu tietotekninen kysymys
Tietosi:
Kirjautuneet käyttäjät voivat luoda allekirjoituksen (ohjeet). Heille on sitaatti- ja raportointipainikkeet sekä painikkeet kommentin ja oman profiilin päivittämiseen (nyt myös vain tälle sivustolle kuuluvan avattaren määrittely).

Rekisteröityneille käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet, saattaa tulla kirjautumispyyntö. Sen voi sulkea, jos ei halua kirjautua. Normaalissa sivustolle kirjautumisessa on robottikirjautumisten esto. Se saattaa joskus luulla tavallista kirjautumista robotin tekemäksi. Mikäli saat tekstin "Insecure connection detected...", tyhjennä selaimestasi lähiajan evästeet. Sosiaalisten medioiden kautta kirjautuessa ongelmaa ei esiinny.

Aiheiden, kirjoittajien ja kirjoitettujen viestien lukumäärä ilmaistaan viereisessä kuvassa näkyvien kuvakkeiden avulla.

Näytä/piilota adBlock -tiedote- näytä/piilota adBlock -tiedote.

Foorumit:1.1.1.1.2. |2. |3. | 4.1. | 4.2. |5.

Foorumit 4. Muut aiheet Aikanaan vastattu tietotekninen kysymys