Päiväkirjaosuus 6/2020

Blogia kirjoittamassa

 

Sivun sisältö:

Päiväkirjaosuus

1.6.2020

Masentavaa, kun kävijämäärä on laskenut yli 30% huhtikuusta.

2.6.2020

Ratkoin uutisristikon ja erään vanhan IS:n koviksen.

______________________

Harmittaa, että Suomi24 hiljeni. Voi olla, että hiljenee niin, ettei sieltä saa enää tulevaisuudessa apuja.

______________________

IS Viikonloppu 23.-24.5.2020 ei ole tullut asioita, joita en olisi ottanut esille. Iris Rukasta on vähän ollut keskustelua.

______________________

Olen testaillu Suomi24:ssä esiintyneen henkilön käyttööni rakentamaa Chat-ohjelmaa. Sinne pääsee myös oman chat-sivuni kautta.

3.6.2020

Päivitin sivun Chat. Tuntemattoman tekemä chattia on hieman kehitetty. Nyt sen pitäisi olla varsin toimiva.

______________________

Ratkoin pari vanhaa IS:n kovista. Laitoin toisesta yhden kohdan esille. Kysyin siitä Suomi24:ssäkin.

______________________

Täydensin 23.5.2020 IS:n kovisristikon vihjeanalyysiä hieman.

4.6.2020

30.6.2018 oli ehkä Markku Mäkelän debyytti IS:ssä. Oikein onnistunut ristikko, jossa laatina oli Erkki Vuokila.

5.6.2020

Yksi Teemu Pallosen  laatima vihje tuotti hieman ongelmia, mutta keksin sentään ratkaisun. Samoin kävi erään Erkki Vuokilan laatiman ristikon kanssa.

6.6.2020

Aloittelin IS Viikonloppu 6.-7.6.2020 ristikoiden ratkontaa. Antti Skytän ristikko oli haastava, kuten saattoi odottaakin. Mutta vain yksi vihje jäi ymmärtämättä.

______________________

Tuli esille, että netin kautta pääsee Suomen kuvalehden ristikoihin. Tosin piiliksissä tekstit ovat erikseen eikä niitä näe kokonaan ilman lehden ostamista. Piilisten nettitoteutus on muutenkin ala-arvoinen. Vihjeet ovat peräkkäin harvaan kirjoitetussa tekstissä.

7.6.2020

Osa tämän sivuston käyttäjistä käyttänee ehkä enemmän toisen henkilön luomaa chat-sovellusta. No on kiva olla edes sen kautta kontaktissa toisiin, kun täällä ei juuri kukaan vastaile.

______________________

Ratkoin pari vanhaa SK-ristikkoa. Muutin erään säikeen nimen muotoon Suomen Kuvalehti 11-22/2020.  Siinä oli aiemmin 11?/2020.

8.6.2020

Suomi24-foorumin ristikko-osio taisi hiljetä lopullisesti. En sitä itsekään kaipaa, jos Chatti pelaa riittävän hyvin.

Ylilauta-foorumistakaan en pidä, koska sieltä saa epäasiallista mollausta. En itse myöskään tykkää siitä, että annetaan ratkaisusanat suoraan. Antaisin aluksi vinkkejä. Siellä näytetään kokonaisia ristikkokuvia, mikä taitaa olla selvää tekijänoikeuksien rikkomista. Sellaisessa en halua olla mukana.

______________________

Chat-sivuilla saatii käsiteltyä viimeksi Harto Hakosen Punaisen Pelikaanin ristikkoon liittyvi ongelmia.

______________________

Tein ristikoissa auttamisesta oman säikeen. Poistin muutamasta muusta säikeestä siihen liittyneitä kommentteja. Punaiseen Pelikaaniin liittyvän säikeen poistin kokonaan ja sen tilalle tein säikeen Pelikaaniristikot.

9.6.2020

Suomi24 on hieman elpynyt, sillä siihen on luotu uusi säie.

______________________

Tein uuden langan, jossa saa vinkkejä aivan uusienkin Pelikaanien ratkontaan, mutta jossa chatin tavoin pyrin siihen, että ei anneta itse ratkaisusanoja. 

Lanka on poistettu.

11.6.2020

Minua ei kyllä yhtään iahstuttanut se, että Eki hyväksyy pääkuvalauseissa täydellisiä epäsanoja. Lue tästä tarkemmin foorumista. Tein asiasta säikeen Suomi24:ään.

______________________

Tein uuden langan Ylilautaan. Siinä keskustelu on jo asiallisempaa. Se kuitenkin poistettiin kuten alkuperäinenkin lanka, koska tein samasta asiasta uuden langan.

Sen kanssa kilpaileva lanka on poistettu. Yhteensä seitsemästä aloitetusta sanaristikoihin liittyvästä langasta on jäljellä yksi (neljänneksi aloitettu).

Koska Ylilauta ei ole mielekäs paikka ristikkokeskusteluille, poistin sivuiltani linkit Ylilautaan. 

Ongelmana on se, että ristikoista ei voi tehdä useita säikeitä. Tämä ei siksi ole hyvin toimiva paikka ristikoiden käsittelyyn. Siinä täytyy toimia kontekstissa, jossa pitäisi löytää kaikkia käyttäjiä koskevat pelisäännöt. Se ei oikein toimi. Yksi säie ristikoiden käsittelyyn tekee käsittelystä epämielekkään.

______________________

Sain nettitutulta digikopiot Punaisen Pelikaanin 3/2020 ristikoista. Tein siistimmät digikopiot ratkotuista ristikoista Google Driveen. Saa nähdä, miten niitä muuten tulee ratkottua.

12.6.2020

Laitoin säikeessä Pelikaaniristikot osittaisille vihjeanalyyseillä näytä/piilota-painikkeet. Kun tulee sivulle, ei heti suoraan voi spoilata ratkontaansa. 

Tein Pelikaaniristikoille oman osaston ja siirsin Punaisen Pelikaanin 3/2020 osittaiset analyysit omalle sivulleen. Tein lehdelle myös oman aliosion.

______________________

Ratkoin Suomen Kuvalehden 24/2020 ristikon. Laitoin useamman lehden kattavan uuden säikeen.

13.6.2020

Ratkoin tänään 13.6.2020 IS:n ristikon ja sain chattiini siihen heti yhden kysymyksen.

______________________

Mietin tässä olenko vähän lapsellinen, kun kiellän linkittämästä Ylilauta-foorumiin enkä Chatissa anna edes siitä mainittavan.

Toimin tässä ihan samoin kuin Vuokila toimii minun suhteeni. Vaikka en pidä Ylilauta-foorumista, ehkä sen mainitseminen ja sinne linkitys pitäisi sallia. Ei siellä tosin ole kuin yksi pahoin itseni ja vähän muidenkin pilaama ristikkolanka. Ei siitä suurta iloa kenellekään ole.

Sanariksen foorumiss on ilmennyt SK:n suhteen hieman keskinäistä nahistelua ja mollaustakin.  Sitä nyt toivosi, että ihmiset voisivat olla turhaan nahistelematta ja mollaamatta toisiamme, vaikka suhtauduttaisiin ristikoiden vihjeiden käsittelyyn eri tavalla kuin joku toinen. Mielestäni kenenkään tapaa ei tule halveksia eikä mollata. Kyse on vain ja ainoastaan erilaisesta lähestymistavasta. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää.

Toimin eri lailla kuin Sanaris, sillä en odota ratkaisujen lähettämisen päättymispäivää. Mutta en myöskään koe viisaana sitä, että heti kerrotaan ratkaisusanat. Minulla on oma, kahden ääripään välissä kulkeva linja.

Saan haukkuja kahdelta suunnalta, mutta myös kehuja yhdeltä suunnallta. Nämä kehut olen saanut chatissani:

Kiitos ope!

Aivan loistojuttu että on yksi paikka missä tavallaan opetetaan ristikoiden tekemistä. Kiitos Tapsalle tästä kätevästä koulusta!

14.6.2020

Tein satunnaisille Pelikaaniristikoille oman säikeen. Eilen tein oman säikeen Punaisen Pelikaanin numerolle 4/2020.

______________________

Tein osittaisen vihjeanalyysin IS Viikonloppu 6.-7.6.2020 kovisristikkoon.

______________________

Chatissa oli kiva kommentti tänäänkin:

Kerrankin jossain muuallakin kuin saduissa on onnellinen loppu.

______________________

Pitkästä aikaa aloin taas piirtelemään ja tein Johanna Kurkelasta kuvan kuvagalleriaani.

Tein myös Tapio Lähteenmäestä symbolikuvan – hän esiintyy Sanariksen sivuilla ikäänkuin haarniskoituna ritarina.

Päivitin myös kuviin liittyvää sivua Piirroksia laatijoista ja kuvittajista.

15.6.2020

Tein Ylilauta foorumiin Punaiselle Pelikaanille langan muiden käyttöön. Jään vain seuraamaan, mitä sinne laitetaan. Moderaattori näemmä poisti säikeen. Se kaiketi arviointiin tuplalangaksi, koska Punaista Pelikaania on käsitelty muualla.

Moderaattori luokitteli kaiketi säikeen spämmiksi. Sain bannauksen, vaikka laitoin uuden säikeen anonyymisti. Siellä ei tosiaan voi olla useita sanaristikoita käsitteleviä säikeitä.

______________________

Tein Neljän koplaa ajatellen symbolikuvan.

Aloin ratkoa heidän tekemäänsä Punaisen Pelikaanin sivuja 30-31. Tein siitä osittaisen analyysin.

16.6.2020

Pohdin vielä Neljän koplan ristikkoa ja ymmärrän mielestäni yhtä lukuun ottamatta ristikon vihjeiden idean.

______________________

Tein Auri Saaresta piirroksen. Valokuva oli melko epätarkka, joten siitä oli kovin näköistä mahdoton tehdä. Mutta mielestäni olemus tallentui riittävästi.

Tein kuvan myös Arto Kuivasesta hänen nettisivujensa taustakuvan perusteella. Ei tullut ihan näköinen, mutta lähes mahdotonta se olisikin kun ei ollut kunnon kuvaa. Toimisi kuitenkin tunnuskuvana.

Kuvasta pitää kuitenkin vielä kysyä, mitä mieltä Arto itse on kuvasta. Lähetin s-postin.

17.6.2020

Arto piti kuvaan hyvänä ja sopivasti näköisenä, joten otan kuvan käyttöön. Lisäsin sen piirrosgalleriaan ja piirrossivulle.

18.6.2020

Aloittelin IS Viikonloppu 18.-21.6.2020 ristikoiden ratkontaa. Normaalin tarjonnan lisäksi oli Juha Leinosen Juhannusristikko, josta aloitin. Hyvin laadittu, joskaan ei erityisen vaativa ristikko. Ei kuitenkaan mikään pehmis vaan lähinnä keskivaikea.

______________________

Toin esille aspergerini, mutta tuntuu, että siitä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Suomessa on aspergerin yms. suhteen ikävällä tavalla kategorisoivaa ilmapiiriä.

______________________

Tein laatijoiden ja kuvittajien pienoiskuviksi varta vasten niissä käytetyt kuvat.

______________________

Joku aloitti juhannuksen kovisesta Suomi24:ssä uuden säikeen. Mainitsin siinä Juha Leinosen, mutta jostakin kumman syystä robotti poisti viestini. Tein uuden säikeen Juhannuksen 2020 muut ristikot.

19.6.2020

Ratkoin tänään Kari Vaalamon laatiman SK 25-26 ristikon ja laitoin siitä muutaman kommentin.

______________________

Ristikoiden sijaan pitäisi käyttää enemmän aikaa toiseen harrastukseen, nimittäin piirtämiseen. Tein Suomi24:ään asiaan liittyvän säikeen.

20.6.2020

Ratkoin Hesarin Vuokila & Oskala -parin laatiman 15×15 ruudun kokoisen juhannuspiiliksen. Tein Hesarille oman säikeen.

______________________

Laitoin Twitteriin ja nettiin erään mielestäni varsinon onnistuneen henkilökuvan eilen luomaani säikeeseen. Laitoin siitä Twitter-viestin, josta ennestään oli  Suomi24:ssä säie Tapsan digipiirustuskoulu – kuva omasta idolista 20 minuutissa. Alla neliöksi leikattu pienoiskuva:

______________________

Lisäsin tekijöiden kuvagalleriaan Sakari Pajakosken.

22.6.2020

Juhannuksena Suomi24:ssä ristikoiden suhteen vietettiin juhannusta eli ei ratkottu. Eilen ja tänään on tullut kysymyksiä, joita laitoin chattiin.

______________________

Teen vähän kuvia myös laulajista. Johanna Kurkela tuli ristikoiden myöst. Tuure Kilpeläinen on varsinaisesti vain laulajana esillä:

Jos ihmisellä on kovin pehmeät piirteet, on pakko käyttää varjoja, esim Almasta (Alma-Sofia miettinen).

23.6.2020

IS:ssä Uutisristikko on näemmä mennyt tauolle. Sen tilalla on kesäristikko. Sen palkintokisaan ei kiinnosta osallistua, joten tiistaisin IS:n ristikot saa unohtaa.

______________________

Olen vähän Kovikseen lisännyt kohtia, joihin laadin selityksen.

______________________

Piirtämisen suhteen mietin Adelea. Jos tekisin piirroksen Adelesta, mitähän kuvaa kannattaa katsoa. On tuhdihko Adele, hyvin tuhti Adele ja sitten laiheliini Adele.

Minusta Adele on laihduttanut liikaa. En oikein tiedä, minkä valokuvan pohjalta kannattaisi tehdä Adelesta piirros.

Yksi sukulainen pyysi kuvaa Alanis Morrissettesta, joten tein. Piirroskuvassa henkilö näyttää hieman vanhemmalta kuin lähtökuvassa, mutta se on tässä tapauksessa vain hyvä asiaa. Kuva kuvastaa siten paremmin nykyhetken Alanista. Vaihdoin taustan ja laitoin tukkaa sulautumaan taustaan. Halusin saada henkilön ikään kuin hehkumaan.

24.6.2020

Ratkoin yhden vanhan IS:n ristikon. Siitä jäi yksi kysymys. Mukana yksi chatissa tullut kysymys. Chatin perusteella tuli ratkottua loppuun Punaisen Pelikaanin s. 28 Jari Keräsen ristikko. Laitoin muutamat vihjeet esille.

26.6.2020

Sain vanhan IS-kysymyksen selvitettyä. Ratkoin tänään nettitutun lähettämiä Apu-ristikoita.

______________________

Marilyn Monroesta ei saanut millään näköistä. Laitoin esille alkuperäiskuvan mustavalkoversion ja yritelmäni.

27.6.2020

Olen ratkonut IS:n 27.6.2020 ristikoita. Parkkisen piilikseen jäi kohta, jota en hoksannut.

______________________

Henkilö, joka on minua kiusannut Suomi24:ssä ja Ylilaudassa, tuli toistamiseen häiriköimään chatissani. Laitoin tähän asiaan liittyen uuden säikeen.

______________________

Tein piirroksen myös Kimmo Sillankorvasta, mutta hänestä tuli vanhemman näköinen kuin pitäisi.

28.6.2020

Tein myös Terhi Liinalaaksosta kuvan. Kuva on varsin realistinen. Värit keksin, sillä pohjakuva oli mustavalkoinen.

______________________

Toimintakulttuuri Suomi24:ssä ja Ylilaudassa tuntuu parantuneet. Voi tuoda esille ongelmiaan ja keskinäinen kärhämöinti tältä erää on päättynyt. Foorumissani on ollut häirintää, mutta poistin heti häirikkökommentit. Otin muutaman vihjeen mukaan foorumiini 5.7.2020 esille otettavaksi.

Ristikoita on tullut ratkottua vähän. Yksi Antti Parkkisen piilis sentään.

29.6.2020

Muutin piirustuskoulusäikeen otsikon muotoon Tapsan digipiirustuskoulu – kuva omasta idolista puolessa tunnissa. Se on realistinen.

______________________

Tein myös Suomi24:ään uuden SK-säikeen nimellä Suomen Kuvalehti 25-30/2020.

30.6.2020

Olen tapellut Adelen kuvan kanssa. En siinä onnistunut haluamallani tavalla. Yritin tehdä hyvin paljon yhden valokuvan mukaista versiota. Koin kuitenkin onnistuneemmaksi yksinkertaisemman version. . Hänestä tuli hieman pyöreämmän oloinen kuin mallina käyttämässäni valokuvassa, mutta ei kuitenkaan niin pyöreäkasvoinen kuin mitä hän oli lihavimmillaan.

Tein kyllä toisenkin version, jossa on enemmän varjostuksia sekä eräät piirteet ovat paremmin, mutta en siihenkään ole tyytyväinen.

Nopeimillaan esittävän kuvan saa 25-30 minuutissa, mutta joskus ei onnistu koskaan saamaan haluamaansa lopputulosta.

Kasvonpiirteissä täytyy tällöin olla terävyyttä. Siinä kun pyöreähkön Adelen kanssa meni ehkä yli 10 t. ja lopputulos ei ole sellaines, mikä pitäisi, laihduttaneesta Adelesta sen sijaan sai kuvan melko helposti, koska terävöityneisiin piirteisiin riittää pelkkä viivapiirros  ilman varjoja kasvonpiirteiden ilmentämiseksi. 

______________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

______________________

Voit kommentoida tätä blogikirjoitusta n. kuukauden ajan alkaen 1.6.2020. Voit kommentoimisen päättymisajan jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt).