Päiväkirjaosuus 2/2020

Vihjeanalyysit: IS 15.2.2020 Kovis (julkaistaan 23.2.2020), IS 1.2.2020 Kovis, IS 4.1.2020 Kovis.

Blogia kirjoittamassa

Sivun sisältö:

Päiväkirjaosuus

1.2.2020

Loin ristikkoavut yhteyteen sivun Piirroksia ja sille alisivun Piirroksia laatijoista ja kuvittajista. Poistin foorumikeskustelusta Piirroksia laatijoista ja kuvittajista muut kuvat paitsi johdannossa esillä olevat kuvat.

______________________

Aloitin IS Viikonloppu 1.-2.2.2020 ristikoiden ratkonnan Kari Vaalamon laatimalla ristikolla. Vaalamon ristikko oli mainio. Antti Parkkisen piilis oli pääosin myös mainio, mutta siinä on paha laadintavirhe. Sen Sanaris myönsi.

2.2.2020

Suomen Kuvalehden 5/2020 lehdestä tarkoitus on ratkoa vain piilosanatehtävä.

______________________

IS Viikonloppu 1.-2.2.2020 kovisristikossa oli vähemmän ns. rakennevihjeitä kuin edellisessä Vaalamon ristikossa. Tein tästä sittenkin lyhyehkön analyysin, jota voin täydentää myöhemmin.

Ilta-Sanomat 1.2.2020 Kovis (sivulle pääsee 9.2.2020).

Ratkoin myös Lauri Kultin Taviksen. Taviksessa pääkuva ja siitä johdetut sanat olivat varsin vekkuleita.

4.2.2020

Jäin miettimään, mitähän tarkoitetaan IS Koviksessa ollevalla ongelmavihjeellä. Laitoin siitä Suomi24:äänkin.

______________________

IS Kovis 5.9.2015 (anatomia) oli uusimpia ristikoita haastavampi. Poikkeuksellisen moni vihje jäi hoksaamatta ristikon ratkottua.

5.2.2020

Tänään ei ristikoiden ratkonta hirveästi kiinnostanut. Ratkoin vain erään kääntiksen.  Keskustelin Twitterissä piirtämisestä. Piirtelin muutamia kuvia.

Yllä hyvin nopeasti piirretty Heli Kärkkäisen kuva.

8.2.2020

Viime päivinä eniten aikaa on mennyt piirtämisen harjoitteluun. Olen kokeillut ristikkokuvitukseen sopiven kuvien luomista. Se on oma haasteensa. Kuvan pitäisi olla ilmeikäs, mutta ei liian yksityiskohtainen.

______________________

No ratkoin Suomen Kuvalehden  6/2020 ristikot. Hyviä ristikoita, mutta en tee omaa säiettä.

______________________

Uusimman IS Koviksen (8.2.2020) sijaan ratkoin 22.8.2015 (anatomia) ristikon, joka oli Jari Keräseltä. Melko vaikea ristikko. Oli minulle Antti Skytän joidenkin ristikoiden veroinen. Suurin osa vanhoista IS:n koviksista on tullut ratkottua, mutta joitakin on vielä jäljellä. Kun ne loppuvat pitäänee uudistaa IS Extra -tilaus ainakin joksikin ajaksi.

Seuraavasta vihjeestä en pitänyt.

SAVOLAISEN KOTISIVU > KUPSFI

Pisteetön www-osoite ei minusta ole mikään sana. Väliviivan voi ristikoissa poistaa, mutta pisteen poisto minusta ei enää ole asiallista. En ole aiemmin tällaista nähnyt enkä toivo näkeväni tulevaisuudessakaan. Laitoin tästä myös foorumiin kommentin.

9.2.2020

Kun en voi osallistua säikeeseen Ristikon tekemisestä, tein vastaavan säikeen foorumiini nimellä Ristikon tekemisestä tietokoneella.

10.2.2020

Ratkoin 16.5.2015 (anatomia) Antti Skytän ristikon. Oli vaikea. Aivan kaikkea en hoksannut ratkaistuani ristikon. Pääosin vallan mainio ristikko, mutta muutamista vihjeistä en pitänyt. Kaikki ratkaisusanat olivat kelvollisia. Vanhoja Skytän koviksia, joita netistä löytyy on ratkomatta enää kaksi.

11.2.2020

Harmittavan vähän tekemiäni vihjeanalyysejä (erästä Avun ristikosta tekmääni vihjeanalyysiä lukuunottamatta) luetaan.

______________________

Ristikoita en ole  tänään ratkonut, vaan olen harjoitellut piirtämistä.

14.2.2020

Hannu Hartikainen loi harrastuksena muutamia piilosanatehtäviä.  Ensimmäinen oli kohtalaisen hyvä, mutta siinä tosiaan oli yksi ylivaikea ratkaisusana.

Toisen ongelmana oli taivutetut ratkaisusanat, joten kaikki sanat eivät ole ristikkokelpoisia. Kerroin mielipiteeni laatijallekin. Laitoin asiasta myös foorumiin kommentin.

15.2.2020

Ratkoin Suomen Kuvalehti 7/2020 ristikot. 

Tein laatijasta myös kuvan, jota käytän, jos käsittelen kyseisen laatijan ristikoita.

______________________

Aloitin myös IS Viikonloppu 15.-16.2.2020 ristikoiden ratkonnan Jari Keräsen ristikolla. Tein häneenkin liittyvän tunnuskuvan.

17.2.2020

On tullut enemmän harrastettua piirtämistä kuin ristikoiden ratkontaa. Ratkoin Hannu Hartikaisen kolmannen tehtävän.

Ratkoin myös Erkki Vuokilan IS:n piilosanan. Minulle vaakasuoraan 1. hieman tökki, mutta voihan se ihan moitteetonkin olla. Lähetin kommentin suoraan Vuokilalle

______________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

______________________

Voit kommentoida tätä blogikirjoitusta n. kuukauden ajan alkaen 1.2.2020. Voit kommentoimisen päättymisajan jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *