Päiväkirjaosuus 2/2020

 

Blogia kirjoittamassa

Sivun sisältö:

Päiväkirjaosuus

1.2.2020

Loin ristikkoavut yhteyteen sivun Piirroksia ja sille alisivun Piirroksia laatijoista ja kuvittajista. Poistin foorumikeskustelusta Piirroksia laatijoista ja kuvittajista muut kuvat paitsi johdannossa esillä olevat kuvat.

______________________

Aloitin IS Viikonloppu 1.-2.2.2020 ristikoiden ratkonnan Kari Vaalamon laatimalla ristikolla. Vaalamon ristikko oli mainio. Antti Parkkisen piilis oli pääosin myös mainio, mutta siinä on paha laadintavirhe. Sen Sanaris myönsi.

2.2.2020

Suomen Kuvalehden 5/2020 lehdestä tarkoitus on ratkoa vain piilosanatehtävä.

______________________

IS Viikonloppu 1.-2.2.2020 kovisristikossa oli vähemmän ns. rakennevihjeitä kuin edellisessä Vaalamon ristikossa. Tein tästä sittenkin lyhyehkön analyysin, jota voin täydentää myöhemmin.

Ilta-Sanomat 1.2.2020 Kovis (sivulle pääsee 9.2.2020).

Ratkoin myös Lauri Kultin Taviksen. Taviksessa pääkuva ja siitä johdetut sanat olivat varsin vekkuleita.

4.2.2020

Jäin miettimään, mitähän tarkoitetaan IS Koviksessa ollevalla ongelmavihjeellä. Laitoin siitä Suomi24:äänkin.

______________________

IS Kovis 5.9.2015 (anatomia) oli uusimpia ristikoita haastavampi. Poikkeuksellisen moni vihje jäi hoksaamatta ristikon ratkottua.

5.2.2020

Tänään ei ristikoiden ratkonta hirveästi kiinnostanut. Ratkoin vain erään kääntiksen.  Keskustelin Twitterissä piirtämisestä. Piirtelin muutamia kuvia.

Yllä hyvin nopeasti piirretty Heli Kärkkäisen kuva.

8.2.2020

Viime päivinä eniten aikaa on mennyt piirtämisen harjoitteluun. Olen kokeillut ristikkokuvitukseen sopiven kuvien luomista. Se on oma haasteensa. Kuvan pitäisi olla ilmeikäs, mutta ei liian yksityiskohtainen.

______________________

No ratkoin Suomen Kuvalehden  6/2020 ristikot. Hyviä ristikoita, mutta en tee omaa säiettä.

______________________

Uusimman IS Koviksen (8.2.2020) sijaan ratkoin 22.8.2015 (anatomia) ristikon, joka oli Jari Keräseltä. Melko vaikea ristikko. Oli minulle Antti Skytän joidenkin ristikoiden veroinen. Suurin osa vanhoista IS:n koviksista on tullut ratkottua, mutta joitakin on vielä jäljellä. Kun ne loppuvat pitäänee uudistaa IS Extra -tilaus ainakin joksikin ajaksi.

Seuraavasta vihjeestä en pitänyt.

SAVOLAISEN KOTISIVU > KUPSFI

Pisteetön www-osoite ei minusta ole mikään sana. Väliviivan voi ristikoissa poistaa, mutta pisteen poisto minusta ei enää ole asiallista. En ole aiemmin tällaista nähnyt enkä toivo näkeväni tulevaisuudessakaan. Laitoin tästä myös foorumiin kommentin.

9.2.2020

Kun en voi osallistua säikeeseen Ristikon tekemisestä, tein vastaavan säikeen foorumiini nimellä Ristikon tekemisestä tietokoneella.

10.2.2020

Ratkoin 16.5.2015 (anatomia) Antti Skytän ristikon. Oli vaikea. Aivan kaikkea en hoksannut ratkaistuani ristikon. Pääosin vallan mainio ristikko, mutta muutamista vihjeistä en pitänyt. Kaikki ratkaisusanat olivat kelvollisia. Vanhoja Skytän koviksia, joita netistä löytyy on ratkomatta enää kaksi.

11.2.2020

Harmittavan vähän tekemiäni vihjeanalyysejä (erästä Avun ristikosta tekmääni vihjeanalyysiä lukuunottamatta) luetaan.

______________________

Ristikoita en ole  tänään ratkonut, vaan olen harjoitellut piirtämistä.

14.2.2020

Hannu Hartikainen loi harrastuksena muutamia piilosanatehtäviä.  Ensimmäinen oli kohtalaisen hyvä, mutta siinä tosiaan oli yksi ylivaikea ratkaisusana.

Toisen ongelmana oli taivutetut ratkaisusanat, joten kaikki sanat eivät ole ristikkokelpoisia. Kerroin mielipiteeni laatijallekin. Laitoin asiasta myös foorumiin kommentin.

15.2.2020

Ratkoin Suomen Kuvalehti 7/2020 ristikot. 

Tein laatijasta myös kuvan, jota käytän, jos käsittelen kyseisen laatijan ristikoita.

______________________

Aloitin myös IS Viikonloppu 15.-16.2.2020 ristikoiden ratkonnan Jari Keräsen ristikolla. Tein häneenkin liittyvän tunnuskuvan.

17.2.2020

On tullut enemmän harrastettua piirtämistä kuin ristikoiden ratkontaa. Ratkoin Hannu Hartikaisen kolmannen tehtävän.

Ratkoin myös Erkki Vuokilan IS:n piilosanan. Minulle vaakasuoraan 1. hieman tökki, mutta voihan se ihan moitteetonkin olla. Lähetin kommentin suoraan Vuokilalle.

18.2.2020

Tänään vain piirtelyä. Ajatus oli luoda myös omaan elämään liittyvää kerrontaa. Tuntuu vain, että uskaltaako nykyaikana netissä olla kovin avoin.

20.2.2020

Sain vanhoista Antti Skytän Is:n kovisristikoista viimeisenkin ratkottua (7.3.2015 (anatomia)). Ihan kaikkia vihjeitä en hoksannut, mutta ratkoin silti ristikon virheittä.

_____________________

Profiilikuvien laatimisessa onnistuu joskus hyvin. Heikki Lavoinius onnistui mm. hyvin, mutta Pertti Oskalasta en saanut kovin näköistä.

22.2.2020

Pekka Joutsin kuvan kanssa oli vaikeuksia. Sain lopulta kohtuullisen toimivan kuvan, vaikka siihenkään en ole ihan tyytyväinen.

Laitoin ensimmäisiin kasvokuviien ihoon värityksen. Osassa kuvassa tuli paljon töitä, sillä osassa ääriviivat eivät olleet läpinäkyviä.

23.2.2020

Ratkoin Mirja Pihlajamäen 32/2004, joka oli yllättävän haastava kaksitähtiseksi. Siitä jäi jopa pieni kysymys, joskin vain pieni epävarmuus eräästä faktavihjeestä.

______________________

Brigitta Kalpan kuva oli vähän hankala enkä kovin hyvää tunnuskuvaa hänestä saanut.

24.2.2020

Olen pohdiskellut kovisristikoiden mielekkyyttä ja tein asiasta säikeen Pihlajamäki >< Hyvönen.

______________________

Aloitin Suomen Kuvalehti 8/2020 tehtävien ratkonnan.

______________________

Laitoin esille P.A. Mannisen tahallisesti hieman muunnellun kasvokuvan.

25.2.2020

Pohdiskelin IS Viikonloppu 15.-16.2.2020 erästä Vuokilan vihjettä. 

______________________

Tein SK 8/2020 vihjeanalyysin. Keksin kaikkienristikon vihjeiden idean.

26.2.2020

Tein piirroksen Petri Kuhnosta. Kysyin s-postilla asiasta. Petri itse piti piirrosta hyvänä ja pyysi oikeutta omaan käyttöön, minkä annoin.

Aiemmin olin tehnyt kuvan myös Reima Mäkisestä, mutta laitoin sen vasta nyt esille. Sain Reima Mäkiseltä tykkäyksen kuvasta.

27.2.2020

Kävin vähän kirjastossa ja ihan uteliaisuuttani otin muutamasta ristikosta kopion. Markku Mäkelän erään ristikon kuvitus ei paljoa entisestä poikennut.

Ratkoin myös erään IS Ristikot tekemän ristikon.

_____________________

Tuomas Holopaisesta on paljon kuvia. Alla yksi variaatio.

Itsestänikin tein kuvan – ei ole tarkoitus, että minua siitä tunnistetaan, vaikka siinä on kyllä näköisyyttä.

28.2.2020

Ristikkokeskustelu on melko mahdotonta. En itse saa vastausta edes triviaaleihin kysymyksiin, esim. erääseen varsin triviaaliin kysymykseen.
 
Suomi24 kukaan ei enää halua kirjoittaa kun jotkut trollasivat ja itse ärsyynnyin. Sanariksen foorumin suhteen jotkut ovat kyllästyneet sen ilmapiiriin.
 
Twitterissä ei ristikoista saa aikaan mitään keskustelua. (Twitterissä voi jonkin verran saada keskustelua piirtämisestä.)

 

______________________

Vierailin TechBBS:ssä. Minulla oli tietokoneversiossa yksi paha ulkoasuvirhe, jos sivulle ei ole kirjauduttu. Korjasin ongelman.

______________________

Vaihdoin profiilikuvani eli avattareni.  Tein neliömäisen kuvan, josta sai paremmin profiilikuvan.

29.2.2020

Olen viime päivinä yrittänyt luoda demokuvitusta erääseen Aulis Lehdon ristikkoon. Perusrakenteen loin Hannu Hartikaisen ristikkotyökalulla Ristilaatija. Loppuviimeistelyn jouduin tekemään piirrosohjelmalla, jolla kumittelin ylimääräiset tekstit ja viivat. Jouduin myös korjailemaan viivoja.

______________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

______________________

Voit kommentoida tätä blogikirjoitusta n. kuukauden ajan alkaen 1.2.2020. Voit kommentoimisen päättymisajan jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *