Päiväkirjaosuus 9/2019

Blogia kirjoittamassa

Sivun sisältö:

Päiväkirjaosuus

7.9.2019

Paluu lomalta. Laitoin loman aikana yhtä ristikkoa koskevia kysymyksiä foorumiin. Laitoin samoja kysymyksiä myös Suomi24:ään.

____________________

Sain korjattua merkittävimmät bugit mobiiliversioista.

8.9.2019

Sain lopulta testisivuston kuntoon. Voisin siinä kehitellä seuraavaa ideaa – lue .

____________________

Voisin kokeilla mobiililaitteilla vaakasuuntaisella näytöllä pikanavigointityyppistä toimintovalikkoa yksinkertaisen toimintovalikon asemasta. Mitä sitten oikeaan reunaan jättäisi aina esille? Valikon voisi jättää yksinäänkin avautuvaksi, mutta vaihto pikanavigointiin lisäten. Kaikki neljä nykyistä toimintoa voisi jättääkin, sillä tilaa on, koska oikealla on joka tapauksessa sivupalkki. Sivupalkki on toimintovalikolle vähän alikokoinen, joten vaihtoehtoa voisi kokeilla. 

Jos kokeilin vaakanäytöllä, se pitäisi tehdä muualla kuin live-sivustolla. Taidan nyt pystyttää rinnakkaissivuston. Sen hyvä puoli on se, että kokeilut ovat kaikkien halukkaiden nähtävillä toisin kuin paikallisella asennuksella.

______________________

Tein testejä varten sivustosta rinnakkaisversion.

9.9.2019

Pekka Joutsin SK 24/2001 vasemman alakulman faktatietojen kaivaminen ja tarkistaminen teetti töitä. Joka haluaa kaivella vanhojen asioiden (Turkin ja Iranin historiaa ja Suomen entisiä ministereitä), tämä hyvä ristikko siihen.

______________________

Lisäsin tyttäreni kommentin sivustolleni.

______________________

Oli kiva, että silppuri vastasi kysymyksiini.

______________________

Pääsin kokeiluissani eteenpäin.  Loin koemielessä pikanavigointityyppisen valikon HD/iPad 9,7 vaakanäytölle.

11.9.2019

Yritin ratkoa testisivustolla koodausongelmia. Niitä toin esille TechBBS:ssä.

12.9.2019

Tein muutamia teknisiä muutoksia sivuilla. Lisäsin säännöt näkymään myös apuvalikosta. Olen yrittänyt parantaa mobiiliversiossa pystysuunnassa näkyvien välilehtien avaajien ulkoasua.

Kokeilu, joka vaatii varmasti hiomista.

14.9.2019

Edellä esittämäni kokeilu on nyt otettu käyttöön live-sivustollakin. Pientä hiontaa tein. Mietin, laittaisinko tietokoneversion valikoihinkin vaaleansinisen taustan.

______________________

Ratkoin SK 37 Antti Parkkisen piiliksen, joka oli varsin mainio. Tein uuden säikeen Suomen Kuvalehti 37/2019.

15.9.2019

Muutin tietokoneversion kapean ikkunan näytö toimintovalikon kahta välilehteä käyttäväksi. Vaihdoin siinä päävalikon ja toimintovalikon taustavärin vaaleamman siniseksi.

______________________

Laitoin testisivustolle vertailun oman sivustoni mobiilivalikon, XenForo-sivuston pikanavigoinnin ja MTV 3:n uutissivuston välillä.

16.9.2019

Laadin vihjeanalyysin Suomen Kuvalehti 37.

17.9.2019

Muutin tietokoneversion leveänkin näytön live-versiossa kaksivälilehtiseksi, jotta eri leveydet olisivat yhtenevämpiä. Siirtyminen kapeammasta leveämpään näyttöön ei toiminut kunnolla.
 
Toiminnan täytyy olla johdonmukaista. Pitäisikö käyttää click vai mouseover avaamiseen, on asia, joka on pohdinnan alla.
 
Toinen asia on se, että nyt live-versiossa sivupalkin sisältö on ennallaan, vaikka samat asiat ovat tuplana toisessa välilehdessä. Poistaako tupla vai ei.
 
Kun tilaa tuli enemmän, lisäsin suoraan näkyviä linkkejä. Vain muutama sivu tarvitsee enää Lisää toimintoja/sivuja klikkaamisen.
 
21.9.2019
Vuokilan hieman provokatiivinen kommentti Suomen Kuvalehdessä ärsytti. Kommentoin sitä foorumissa ja Suomi24:ssä.
 
Loin säikeen Suomen Kuvalehti 38/2019, jossa mainitsen asian ja laitan linkin säikeeseen, jossa asiaa käsittelen.

______________________

Kehittelysivustolla kokeilin sivun vasempaan ja oikeaan reunaan liittyviä valikoiden avausnuolia.

______________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

______________________

Voit kommentoida tätä blogikirjoitusta n. kuukauden ajan alkaen 7.9.2019. Voit kommentoimisen päättymisajan jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *