Saamiani aiempia kommentteja – 3/2019 teemaosuus

Blogia kirjoittamassaSivun sisältö:

Yleistä

3/2019 teemaosuus liittyy aiemmin saamaani kritiikkiin blogisivustolla sekä jossakin määrin tähänastista kommentointia foorumisivustolla.

Välillä on ollut todella hiljaista. Jotkut kirjoitukset saivat aikaan runsastakin kommentointia. Sellaista en enää odota jatkossa.

Toivon sen sijaan, että kommentointia tulisi foorumiin runsaammin.

Tietyt kommentoijat voi blogi- ja foorumisivustolla tunnistaa samoiksi henkilöiksi. Tietyillä henkilöillä sekä nimimerkki että sähköpostitunnus ovat olleet samat.

Kun siirsin sivuston toiselle palvelimelle, pääsin käsiksi myös kommenttien kaikkeen tietoon. Sillä varmistin, että tietyt nimimerkit ovat käyttäneet blogisivustollani samaa käyttäjätunnusta ja samaa s-postiosoitetta sekä blogisivustolla että foorumisivustolla.

WordPress käyttää samaa s-postiosoitetta käyttävästä henkilöstä aina samaa avatarta (henkilön tunnus-/profiilikuva eli virtuaalihahmo), mikäli henkilö ei itse käy vaihtamassa avatartaan toiseksi.

Avatar toimii kaikille sivustolla vieraileville käytännössä nimimerkin ohella toisena tunnisteena. Kirjoittajilla on siten ikään kuin kaksi nimimerkkiä, joista toinen on kuvallinen. Tämä asian todentamiseen ei siis tarvitse tutkia tietokantaa. Se on avointa tietoa.

Sen sijaan ip-osoitteet ovat salaista tietoa, josta en voi suuremmin kertoa. Joillakin kommenteilla on triplatunnistus. Myös ip-osoite on ollut sekä blogisivustollani että foorumisivustollani tietyillä nimimerkeillä joissakin kommenteissa täysin sama.

Yksityishenkilön ip kuitenkin vaihtelee, sillä Suomessa palvelun tarjoajat vaihtavat silloin tällöin yksityiskäyttäjän ip-osoitteen toiseksi (seurasin joskus omaa ip-osoitettani, jonka loppuosa vaihteli yllättävänkin paljon). Se, että ip-osoite on joissakin tapauksissa eri, ei todista, että kyseessä on eri henkilö. Yksityisen henkilön ip-osoite kertoo Suomessa yleensä sen, kuka operaattori tarjoaa palvelun. Tarkistin palvelun tarjoajan Whois-palvelusta. Palvelun tarjoajan tasolla triplatunnistus oli eräiden kommentoijien suhteen melko kattava.

Mikäli henkiö on kirjoittanut ulkomailta tai hän on käyttänyt VPN:ää, ip-osoite ei kerro mitään. Käytössä ei tällöin ole henkilön omaan nettiliittymään liittyvä ip-osoite.

Jotkut blogisivustolle kirjoittaneet henkilöt ovat foorumissa käyttäneet useita s-postiosoitteita (heillä on useita avattaria), mutta henkilöt on tunnistettaviksi samoiksi vaikka tuplatunniste puuttuukin.

Teen lyhyitä luonnehdintoja joistakin kommentoijista. Joiltakin kommentoijilta kokoan tälle sivulle henkilöiltä saamiani positiivisia tai negatiivisia kommentteja. 

Joidenkin nimimerkkien kohdalla minulla on näkemys, kuka on nimimerkin takana. En kuitenkaan kerro, kuka mahdollisesti on minkin nimimerkin takana. En myöskään julkaise kommentteja, joissa kerrotaan, kuka kommentoijan mielestä on nimimerkkien takana. Jokainen itse tehköön mielessään päätelmät. Kommenteissa tulee noudattaa keskustelusääntöjen periaatteita.

Silp puri/silppuri

Hän on ihannehenkilö blogisivustolla/foorumisivustolla. Olen monesta asiasta samaa mieltä, mutta olen ollut myös eri mieltä hänen kanssa. Silloinkin kun olemme olleet eri mieltä, keskustelu on ollut rakentavaa.

Hän on kiitettävällä, hyvällä tavalla huomauttanut kirjoitusvirheistänikin (niitä tulee turhan paljon).

Olen joskus tulkinnut hänen jotkut kirjoituksensa piikkeinä, mitä hän ei ole tarkoittanut. Loukkaannut helposti. Olen pyrkinyt nykyisin tietoisesti olemaan loukkaamatta ketään, mutta saatan silti toimia väärin.

Silppuri osaa myös oikaista kun tarve vaatii. Oli aivan oikein huomauttaa liian kovaksi äitynyttä kommentointiani säikeessä Suomen Kuvalehti 46/2018 (huomautus tuli blogisivustolle eikä foorumiin). Spekulointi oli väärin, minkä tunnustin julkisesti.

Kiitän silppuria myös kaikista sivuton kehittämiseen liittyvistä kommenteista – niitä kaipaa kaikilta lisää.

Ainoa, mikä on ärsyttänyt, on se, että hän käytti pitkään nimimerkkiä ”silp puri”. Ärsyttävää oli se, että nimimerkki oli laitettava aina sitaatteihin, että se ei sekaantunut muuhun tekstiin (kun viittaan vanhoihin blogikommentteihin joudun tässä kirjoituksessa laittamaan nimimerkin sitaateissa).

Onneksi hän luopui tästä ärsyttävästä tavasta. Silppuri on sen verran kiva kaveri, etten halunnut häntä huomauttaa ärsyttävästä nimimerkistä.

Pyysin julkisesti häntä foorumisivustolle toiseksi pääkäyttäjäksi, mutta hän ei ole ottanut koppia asiasta. Silppuri on tervetullut halutessaan luomaan ristikkoartikkeleita.

Jukkis

Kiitos Jukkiselle kaikesta ristikon ratkontaan liittyvästä avusta Sanariksen foorumilla, blogisivustollani ja foorumissani. Hän on useimmiten vastaannut ongelmakysymyksiini hyvin asiallisesti eikä kommenteissa yleensä ole ollut huomautettavaa. Toivon jatkossakin häneltä asiallisia hyviä kommentteja.

Se minua Jukkisessa harmittaa, että hän minun mielestäni liiallisella innolla puolustaa ristikoiden laatijoita. Tätä hän ei tosin ole tehnyt sivuillani paitsi yhden kommentin osalta. Olen tältä nimimerkiltä jättänyt julkaisematta yhden sivua Sanaristikkokritiikkiä 2 (1/2019) koskevan kommentin, koska sen sävy oli liian hyökkäävä.

Jukkis huomautti kerran erittäin asiallisella tavalla kun hänen mielestään oli julkistamassa erään ristikon vihjeanalyysin liian aikaisin.

Ike

Tätä nimimerkkiä käyttänyt henkilö tuntee erittäin hyvin useiden vuosien ajalta taustani Sanariksen foorumissa, joten kyseessä lienee em. foorumin vakiokommentoija. Hän tietää, että minut on ajettu pois Sanariksen foorumilta.

Kiitos kaikista ristikon ratkaisemisesta saamista vinkeistä blogisivustolla.

Kirjoittaja on täysin oikeassa siinä, että tein väärin, kun lisäsin Sanariksen foorumiin kommentteja sen jälkeen kun minut sieltä ajettiin ulos. Se oli osaltani häiriköintiä.

Kirjoittaja on esittänyt hyviä kommentteja siitä, mikä blogi- ja foorumisivustoilla on olennaista ja mikä epäolennaista sisältöä. Kiitos näistä kommenteista.

Kiitän kirjoittajaa myös siitä, että hän pakotti panostamaan sivuston toimivuuteen kännykällä.

Mutta välillä kirjoittamisen sävy on ollut melkoisen kriittistä, hieman epämiellyttävääkin. Tuon esille kaikki nimimerkin Ike blogikirjoitusosastossa olevat kommentit.

Hän on esittänyt kommentteja myös foorumissani samalla nimimerkillä käyttäen samaa s-postiosoitetta eli tällä nimimerkillä on tuplatunniste.

Blogisivuston kommentteja

Sivustolla oli jossakin vaiheessa sivu, jossa kyselin omia ristikko-ongelmiani. Nimimerkit Ike, kuten myös mm. Jukkis ja ”silp puri” antoivat selityksiä. Sivustolla olleet kommentit olivat luonteeltaan väliaikaisia eikä niitä enää ole missään lukuun ottamatta joitakin kommentteja, jotka ovat nimimerkin ”silp puri” kommentteja.

Blogikirjoituksissa ei ole mukana ainuttakaan nimimerkin Ike kommenttia.

Blogisivustolla on esillä seuraavat nimimerkin Ike lähettämät kommentit, jotka listaan seuraavassa vanhimmasta tuoreimpaan:

Ike 2. syys 2018 Sanaristikkokritiikkiä (9/2018)

Hieno kirjoitus! Tässä on syy miksi sinua ei enää haluta Sanariksen keskustelupalstalle mellastamaan. Mutta kuten sanottua, hienoa, että voit kieriskellä omassa erinomaisuudessasi täällä omalla sivustollasi.

Ike 7. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Sinulle on varsin selvästi sanottu ettet saa mainitsemallesi palstalle kirjoitella. Miksi sitten sinne kirjoittelet?

Ike 7. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Siis, koska Sinä koet voivasi aidosti auttaa muita ratkojia ja koet, että kirjoituskielto on kohtuuton, oikeuttaa sinut kirjoittamaan palstalle, josta sinut on potkittu pois? Tuo palsta on ylläpitäjänsä kustantama jä heillä/hänellä lienee täysi valta päättää kuka sinne kirjoittaa. Se ei ole mikään verorahoilla ylläpidetty yleishyödyllinen palsta, johon kirjoittelu on kansallisookeus. Pystytkö ymmärtään tämän?

Ike 16. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Miksi muuten taas lisäilet linkkejä sivuillesi palstalle, josta sinut on potkittu pois?

Ike 16. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Muistaakseni sinulle tarjottiin mahdollisuutta laittaa tuolta sivustolta linkki sivuillesi, mutta et siihen tarttunut – nyt sitten valitat tilanteesta. Voi olla peiliin katsomisen paikka.

Ike 17. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

”Ehkä joskus ostaisin ristikkolehden, jos sen saisi paperilehden sijaan digimuotoisena.”

Oletko tosissasi? Pidät yllä sivustoa, jossa esiinnyt ainakin jonkinlaisena alan asiantuntijana JA RATKOT VAIN ILMAISRISTIKOITA!

Ike 18. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Et taidakkaan sitten harrastaa ristikoiden ratkontaa, vaan niistä keskustelemista, kun ei Suomen paras vaikeita tehtäviä sisältävä PuPe sinua kiinnosta?

Ike 19. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

”En esiinny tällä sivustolla minään asiantuntijana.”

Mielenkiintoista – olet kuitenkin kirjoittanut varsin kattavan kovisten ratkontaohjeen, ratkonut yli tuhat (1 000!) piilosanaa, 17 PuPea ja tablettiratkontasi on uraa uurtavaa. Kirjoittelet myös niin syvällemeneviä analyysejä vihjeistyksestä, että äkkinäisempi voisi luulla sinua ainakin jonkinlaiseksi asiantuntijaksi, mutta lienen sitten erehtynyt.

Ike 21. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 2

”Minun kaltaisilleni Sanariksen keskustelufoorumi on huono paikka.”

Ja silti sinne kovasti haluat takaisin? Tuo sivusto on vuosien mittaan noussut de facto -standardiksi ristisanojen keskustelulle. Sille on syynsä – ihmiset haluavat sinne kirjoitella, koska kokevat sen hyödylliseksi. Sanaseppojen keskustelupalsta ei siinä taas ole onnistunut. Sinä saatat kovalla työllä onnistua omalla sivustollasi/palstallasi onnistua, mutta se vaatii kovaa työtä ja sen, että ihmiset haluavat tänne kirjoitella ja kanssasi keskustella. On turha valittaa, että sivustoa ei löydetä – kyllä se löydetään ja sitä käytetään, jos se koetaan hyödylliseksi.

PS. Onko Pokka pitää ristikon ongelmakohtasi oikea alareuna?

Ike 28. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 2

Ristikkoyhteisö on julma sellaisille, jotka esiintyvät kaikkitietävinä laatijoita kritisoivina opastajina ja sitten eivät ymmärrä helpohkoja vihjeitä.

Ike 11. marras 2018 Päiväkirjaosuus (11/2018) – 1

”Ongelma on siinä, että en ole saanut kävijöitä. Ainut kommentoija tähän asti on ollut silppuri kahdessa säikeessä.”

Olisikohan seuraavalla jotain tekemistä vähäiseen foorumin käyttöön? Taitaa olla foorumi suunnattu niin marginaaliselle käyttäjäryhmälle, ettei homma toimi.

”Foorumin tavoitteena tarjota mahdollisimman matala osallistumiskynnys, jolloin eri tavoin vammaiset, kommunikaatio-ongelmista (kuten aspergerin syndrooma, autismi, AD(H)D yms.) kärsivät, suomen kieltä syystä tai toisesta huonostikin osaavat, aloittelevat ristikoiden ja älypelien ratkojat uskaltaisivat esittää kysymyksiään.”

Ike 14. marras 2018 Päiväkirjaosuus (11/2018) – 1

Päsmäröitköhän jo hieman liikaa? Asetat rajoituksia ennen kuin sinulla on käyttäjiä – kannattaisikohan ensin hankkia niitä käyttäjiä ennen kuin asettelee näin paljon sääntöjä? Mutta jokainen taaplaa omalla tavallaan, mutta älä sitten kirjoittele kuinka masentaa, kun kukaan ei kirjoittele foorumillesi.

Ike 14. marras 2018 Päiväkirjaosuus (11/2018) – 1

Olet kertonut joka ikisen ajatuksen, vaikeuden ja koirulin ruokavalion pystyttäessäsi foorumia. Mieti lisääkö se innostusta foorumiin vai ei?

Ike 15. marras 2018 Päiväkirjaosuus (11/2018) – 2

Kommentoijan ohjeistus ei ollut päsmäröintiä, mutta otsikon ”Tavoitteeni suhteessa Sanariksen foorumiin ristikoittain:” alla olevat asiat ovat sitä mitä suurimmassa määrin. Mieti madaltavatko ne kynnystä osallistua matalalan kynnyksen foorumille vai nostavatko ne sitä?

Ike 1. joulu 2018 Intohimot ja riippuvuudet (12/2018)

Sinulta jäi yksi intohimo/riippuvuus mainitsematta – pakkomielteinen jo useita vuosia jatkunut tarve suoltaa tekstiä nettiin.

Ike 2. joulu 2018 Intohimot ja riippuvuudet (12/2018)

Jos haluat aidosti olla avuksi ratkojille, lopetathan virheellisten vihjeanalyysien julkaisemisen. Joku aloitteleva ratkoja saattaa pitää niitä oikein laadittuina.

Ike 8. joulu 2018 Intohimot ja riippuvuudet (12/2018)

Sinä jatkat hirvittävällä vimmalla sivujen teknistä kehitystä, vaikka sinun pitäisi tehdä kaikkesi, että saisit sivuillesi kävijöitä ja kommentoijia. Miten olet mainostanut matatalan kynnyksen foorumiasi? Mistä houkuttelet kävijöitä sivuillesi? Onko sinulla mitään tajua siitä miten sivustoa markkinoidaan?

Ike 10. joulu 2018 Intohimot ja riippuvuudet (12/2018)

”Jos joku löytää käyttäjänäkökulmasta paremmin toteutun foorumin, saa tulla kertomaan.”

http://sanaristikot.net/keskustelut/?ryhma=0

Käyttäjäkokemus esim. älypuhelimella aivan toisella tasolla, kuin täällä.

Ike 10. joulu 2018 Intohimot ja riippuvuudet (12/2018)

Foorumisi on lähes tulkoon lukukelvoton älypuhelimella pystyasennossa. Katsopa vaikka jotain ketjua, jossa on useita viestejä esim. tämä:

https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/suomen-kuvalehti-46-2018/#post-5577

Foorumisivuston kommentteja

Kirjoittaja aloitti säikeen Suomen Kuvalehti 50/2018 ja lisäsi siihen yhden kommentin:

Ike 14.12.2018, 18:28 

Piilosanavihje

Rikospaikka (7)

Mitä mieltä olette – nerokas vihje vai mennäänkö taas sääntöjä vastaan? Itse löydän siitä kyllä sekä piilo- että suoran vihjeen.

Ike 16.12.2018, 12:08

En nyt puutu ”Rikospaikka” piilisvhihjeen oikeellisuuteen, mutta viestien muokkaamisesta sanoisin sanasen.

Sivustolla vieraileva käy lukemassa viestin. Tämän jälkeen viestin lähettäjä käy muuttamassa viestin täysin toisen sisältöiseksi. Aiksleims jää alkuperäiseksi ja vierailija ei ehkä käy viestiä uudelleen katsomassa. Onko tämä mielestäsi OK? Mielestäni se on keskustelufoorumisi kohderyhmälle erittäin sekava ja hämmentävä käytäntö.

Minun pahasta tavasta korjata kommentteja jälkikäteen oli täysin asiallinen ja hyvä huomautus. Yritän välttää sitä. Laitoin siihen liittyvän kommentin. Asia on eräs tekemistäni virhetyypeistä. 

Vaikka jälkimmäinen oli hieman asian vierestä, asiaan oli kuitenkin hyvä puuttua (jatkokommenttini). Tämän tapaiset muistutukset tosin kuuluvat lähinnä moderointiosastolle.

Siirsin kommentin ja siihen laittamani jatkokommentin moderointiosastolle säikeeseen Asialliset reunauhuomautukset

Kannattaa muuten tutustua, mitä kaikkea olen sinne siirtänyt seuraaviin säikeisiin:

Ne antavat esimerkkejä siitä, millaista kirjoittelua en sivustollani hyväksy.

Asiallista kommentointia nimimerkki Ike saisi jatkossakin harrastaa blogisivustollani ja foorumillani.

Muita kommentoijia

Kannustavat kommentit

Niitä olen suhteellisen vähän saanut, mutta nosta nyt muutaman esille. Ennen kaikkea eteen päin ovat ajaneet nämä nimerkin Tarja kommentit:

Tarja 4. loka 2018 Päiväkirjaosuus (10/2018) – 1

Ikävää, että sinulta ei kuitenkaan löytynyt todellista halua eikä uskallusta keskustelufoorumin perustamiseen. Olen pettynyt ja vähän surullinenkin.

Tarja 12. loka 2018 Päiväkirjaosuus (10/2018) – 1

On aika ikävää ja vähän noloakin, että tunget koko ajan sanariksen keskustelupalstalle – sinut on sieltä pois ajettu. Paljon suoraselkäisempää olisi avata se oma foorumi.

Tarja 12. loka 2018 Päiväkirjaosuus (10/2018) – 1

Sanaris saattaa pitää sinua jossain määrin kilpailijanaan ja siksi ei halua antaa sinun sivuillesi ilmaista mainostilaa. On myös vähän hassua, että joku muu, kuin laatija kirjoittelee anatomioita – mistä voit tietää, että laatija ajattelee samoin kuin sina jostain vihjeestä ja sen ratkaisusta?

Tarja 6.loka.2018 Päiväkirjaosuus (10/2018) -1

Olet selkeästi miettinyt moderointia monelta kantilta syvällistisestikin. Omasta mielestäni pohtimasi viestien editointi muuttaen alkuperäistä tekstiä on niin syvä suo, että jättäisin sen pois säännöistä. Esim. huomaat moderaattorina viestissä mielestäsi jotain poistettavaa/muutettavaa – miten teet muutoksen säilyttäen viestin alkuperäisen kirjoittajan tarkoituksen? Vastaus on: et mitenkään, koska et voi sitä tarkoitusta tietää varmasti. Mielestäni viestin moderointi on joko on tai off eli viesti joko saa tai ei saa olla foorumilla.

Ne ovat toimineet eräänlaisena ”potkimisesta” foorumin pystyttämiseksi. Kritiikki Sanariksen palstalle kirjoittamisesta on myös oikeutettua.

Huom. Ensimmäisessä kommentissa on eri avatar, eli käytetty eri s-postiosoitetta, joten kyseessä saattaa olla eri Tarja.

Yhteen kommenttiin sisältyi myös kriittinen näkökulma, minkä nimimerkki esitti aivan asiallisesti. Otin anatomioihin liittyvän kommentin huomioon enkä käytä omista ristikon vihjeiden purusta samaa nimikettä.

Reijo 18. syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Odotan innolla uutta keskustelufoorumia. Sanariksen palsta on vähän pelottava, kun siellä on niin kovatasoisia ratkojia. Ei noviisi sinne uskalla kirjoitella – heti on joku Pike tai Funny aukomassa päätään.

Vähän samaan tapaan kirjoitti joku nimimerkillä Jaska.

Jaska 18.syys 2018 Päiväkirjaosuus (9/2018) – 1

Komppaan Reijoa. On jo aikakin, että joku haastaa Sanariksen ylivallan, joka menee välillä ylimielisyyden puolelle.

Yritin luoda tässä suhteessa paremman foorumin, mutta en ole siinä ainakaan toistaiseksi onnistunut. Em. nimimerkkiä käyttäneet eivät kuitenkaan ainakaan noilla nimimerkeillä ole foorumilleni osallistuneet.

Suhteellisen asialliset kriittiset kommentit

Seuraavassa muutamia asioita, joissa on suhteellisen asiallisella tavalla kritisoitu kirjoitteluani.

Jorma Kyllänen 4. heinä 2018 Pettymyksiä (7/2018)

Oletko koskaan ajatellut, että sivustosi käsittelemät asiat ovat niin marginaalissa, että niille ei kerta kaikkiaan ole yleisöä eikä kiinnostusta? Google löytää ja esittää sivuja, joihin on kiinnostusta – mitäpä, jos sinun käsittelemiisi asioihin ei kerta kaikkiaan ole edes hakuja? Ristikon ratkonta tabletilla taitaa olla liikaa aikaansa edellä ratkontahanskoineen ja kynän äänimaailmaan syvälle uppoutumisineen. Toki tällainen sivusto on harrastajalleen kiva tapa pohdiskella kiinnostuksen kohteitaan mutta suosittua keskusteluaherättävää aihetta siitä ei saa.

Asiallinen kommentti. Olen pyrkinyt laajentamaan kävijäkuntaa. En ole siinä kyllä valitettavasti onnistunut, vaikka olen markkinoinut sivustoa Twitterissä ja s-postilla.

Jussi Halla-aho 8.joulu 2018 Intohimot ja riippuvuudet (12/2018)

On yllättävän loistavaa miten olet kehittänyt sivustoa. Täällä ei kuitenkaan ole paljolti kirjoittelua – mistähän se johtuu?

Kirjoittaja tunnustaa, että sivustollani on sisältöä, mutta samalla pakottaa miettimään, miten pitäisi kirjoittaa. En varmaan koskaan osaa kirjoittaa niin, että sivustollani olisi runsaasti kävijöitä. 

Tuo kritiikki on varmaan aina oikeutettua.

Epäasiallisen kriittiset kommentit

Reijo 3. tammi 2019 Sanaristikkokritiikkiä 2 (1/2019)

On jännittävää huomata, että ketään ei kiinnosta vanhat ilmaiset ristikot. Suurin osa ratkojista ostaa ja ratkoo ristikoita uusina ja ei muista vuosikausia vanhoja ristikoita. Tämä taitaa olla paha rasti ristikkopummeille.

Reijo 3. tammi 2019 Sanaristikkokritiikkiä 2 (1/2019)

Sinulla on niin pahoja ratkontavirheitä noissa kyselemissäsi ristkoissa, ettei kukaan viitsi ratkoa niitä puolestasi.

Nuo ovat hieman epäasialliseen sävyyn kirjoitettu, mutta kommentoija on kyllä siinä oikeassa, että voisin minä ostaa enemmän. Mutta minulla on sen verran paljoin ostamalla hankittuja ristikoita, että uusin ei ole toistaiseksi tarvetta.

Jos minulla on ratkontavirheitä, niitä voisi asiallisesti käsitellä.

Koska avatar on eri kuin toisella samaa nimimerkkiä käyttävällä, kyse on melko todennäköisesti kahdesta Reijo-nimimerkkiä käyttävästä henkilöstä.

Hannu 17. marras 2018 Päiväkirjaosuus (11/2018) – 2

”Päämääränä on, että foorumisivustoni olisi opastuksen kannalta Suomen paras foorumisivusto.”

Tää on hyvä! Olen kutsunut tänne kaikki ystäväni – täällä ei ole ketään. Mutta opastus on kunnossa!

Tällaista kommentointia kukaan ei kaipaa missään foorumissa. Vastaavaan kommenttiin törmäsin Suomi24-foorumissa.

Mysteerikommentti

Yksi todellinen mysteerikommentti blogisivustolleni on tullut. 

PekkaPouta 10.tammi 2019 Sanaristikkokritiikkiä 2 (1/2019)

”Viime aikoina muutamat henkilöt ovat pyrkineet rajoittamaan kommentointiani foorumissani. Tämä ei ole hyväksyttävää.”

Olethan jo ymmärtänyt, että kyseessä eivät ole muutamat henkilöt – koko sivustosi olemassa olon aikana viestit ovat tulleet kolmelta eri henkilöltä. Mieti itse ketkä ovat ne kaksi ”oikeaa kommentoijaa”.

Totesin, että tuo on melkein totta, vaikka uskon, että tuohon päivämäärään asti ainakin neljä henkilöä on kirjoittanut foorumisivustolleni. Joka tapauksessa tuota nimimerkkiä käyttävä on seurannut foorumikirjoitteluani hyvin tarkasti, koska hän voi noin päätellä.

Loppukommentit

Mitähän Jussi Halla-aho ja Pekka Pouta tuumaisivat, jos he tietäisivät, että joku  on käyttänyt heidän nimiään omissa nimimerkeissään. Ilmiselvästi kyse ei ole em. henkilöistä vaan sanaristikoista kiinnostuneista henkilöistä.

Vastaavalla tavalla sain Suomi24:ssä vastaani nimimerkin ReijoKyllönen. On useitakin Reijo Kyllösiä. Mitähän Kyllösen Reinot tuumaisivat, jos tietäisivät, että heidän nimeään käytetään nimimerkkinä.

Minusta tuollainen nimimerkkien käyttö ei tunnu oikealta.

Olisiko liikaa pyydetty, että itse kukin opettelisimme asiallista kommentointia foorumini ristikko-osuudessa. Itse olen tehnyt pahojakin virheitä, joten opetteluahan kaikki on.

Tervetuloa takaisin Ike niin tälle blogikirjoitussivustolleni että myös foorumisivustolleni. On aika pitkä aika siitä, kun viimeksi Ike on kirjoittanut jotain sivustoilleni. Jäin Iken hyviä kommentteja kaipaamaan. Hyvät kommentit ovat aina paikallaan.

Jos tulet takaisin, yritä seuraavan kerran olla piikittelemättä ketään.  Minulla on piikittelyyn foorumilla nollatoleranssi. Pienistä huomatan, vähän pahemmat menevät moderointiosastoon ja pahimmat poistan välittömästi kokoaan.

Tällä sivustolla kuten foorumisivustolla minulla oma näkemykseni siitä, mikä on piikittelyä ja mikä ei ja toimin sen mukaan. Menettely poikkeaa muista sivustoista. Se, mikä jollakin muulla sivustolla voi olla sallittua, ei ole minulla sallittua. Toivon että jokainen kunnioittaa asettamiani sääntöjä.

Yritän itse toimia niin, etten piikittele ketään. Jos olen piikitellyt, siitä saa huomauttaa säikeessä Moderaattorin arvostelu. Huomautuksen tulee kuitenkin olla erityisen asiallinen – vähänkin epäasialliseen sävyyn tehdyn huomauksen poistan välittömästi!

_______________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

__________________

Tätä sivua voi kuukauden ajan kommentoida alkaen 9.3.2019. Voit kommentoinnin päättymisajan  jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt).