Pandailua – 2/2019 teemaosuus

Viikolla seitsemän olimme Ähtärissä. Muutamia kuvia eläinpuiston pandoista, Lumista ja Pyrystä. (Kuukauden päiväkirjaosuus.) Muutin ne diaesitykseksi.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Tiesitkö muuten, että pandoilla on ”peukalo”. Kyseessä on ranneluun uloke. Käytännössä muistuttaa ”sirkkelimiehen peukaloa” ts. peukaloa, josta puuttuu viimeinen nivel.

Panda pystyy tarttumaan bambuihin kuin kädelliset. Yksittäisen bambukepin poimiminen maasta onnistuu kuin ihmiseltä.

Syöminen muistuttaa hyvin paljon ihmisen syömistä, jos ihminen söisi esim. hattaraa. Pandat pitivät bambuista kiinni toisinaan vain yhdellä kädellä ja syöminen sujui niinkin varsin hyvin.

Käpälät ovat siten eräänlainen välimuoto ihmisen käsistä ja harmaakarhun käpälistä.

Panda tekee hampaillaan ja ”käsillään” lehdistä näppärästi eräänlaisen patukan.

Pandat kävivät ulkonakin, mutta eivät kovin usein. Ostin vuosilipun, että saisin ainakin joitakin ulkokuvia.

____________________

Pandalive.

____________________

Esille laittamani kuvat nyt eivät ole laadultaan kaksisia, koska ne on otettu tablet-laitteellani tai vaimon kännykkäkameralla. Hukkasin viime lomalla pokkarin, jolla olisi saanut laadukkaampia kuvia.

Kuvien melko huonon laadun takia meinasin jättää kuvagallerian tekemättä.

__________________

Kuukauden päiväkirjaosuus. Voit kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt).