Päiväkirjaosuus 12/2019

Blogia kirjoittamassa

Sivun sisältö:

Päiväkirjaosuus

1.12.2019

Ratkoin yhden vanhan Teemu Pallosen laatiman ristikon. Laitoin Google Driveen.

3.12.209

Ratkoin Suomen Kuvalehden no 48  ristikot sekä IS:n Koviksen. SK:n ristikon meinasin jättää kopioimatta. IS:n kopioin, vaikka tarkoitus on jossakin vaiheessa IS Extra tilata.

Loin uuden säikeen Auttaminen IS Kovis -ristikoiden ratkonnassa. Minusta se, että apuja ei anneta ennen ratkaisuajan päättymistä ei edistä ristikoiden ratkojien lukumäärän kasvattamista.

5.12.2019

Päivitin artikkelisivuja IS Extra -ristikoiden ratkonta tulostettuna tai suoraan mobiililaitteella ratkottua ja Riittävän hyvä tablet-tietokone ristikoidenratkontaan.

Testailin eräässä kirjastossa kuvakaappauksia laitteella. Laitoin asiaa säikeeseen Ristikoiden ratkonta tablet-laitteella.

______________________

Loin satunnaisille IS:n ristikoiden ongelmille oman säikeen.

______________________

Päivitin myös säiettä Mikä mättää?

8.12.2019

IS Viikonloppu 7.-8.12.2019 Kovis oli varsin erikoinen. Se oli paljon vaikeampi kuin Ilmo Juhani Liljeroos -tiimin Suomen Kuvalehti 49/2019 ristikko. SK:n ristikko oli normaali. IS:n ristikossa tietoisesti koeteltiin ristikonlaadinnan rajoja.

Kovista ratkoessani tuli käyttöön uusi kerrosten käyttötapa. Eräs kuva oli tarkoituksella ylösalaisin. Otin ristikosta kopion, jonka käänsin ylösalaisin, että näkisin paremmin, mitä kuva esittää. Kun sain kuvasta täyden tolkun, poistin kopion.

Tässä tapauksessa lehti olisi ollut kätevämpi. Tosin kyllä tabletiltakin voi ristikkoa tarkastella toisesta suunnasta – tällöin pitää nousta sohvaltalta ja laittaa tablet-laite sohvalle. Sillä kertaa en halunnut nousta sohvalta ylös.

______________________

 Olisin valmis kyllä maksamaan koviksista lähettämällä silloin tällöin väärän vastauksen tekstiviestillä.

9.12.2019

Tuli laadittua vihjeanalyysi 7-8.12.2019 kovikseen. Sen julkaisin yksityisenä. Voin julkaista sen mahdollisesti joskus julkisenakin.

11.12.2019

IS:n Kovis olikin yllättävän haastava. Tein ajatusvirheen, jonka tänään hoksasin. Olisi ollut vähän nolo virhe tekemässäni vihjeanalyysissä.

______________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

______________________

Voit kommentoida tätä blogikirjoitusta n. kuukauden ajan alkaen 1.12.2019. Voit kommentoimisen päättymisajan jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani (ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *