Koira vedessä

Yleistä

Koirakaverimme on esiintynyt muutamalla tämän sivuston sivulla, joten ehkä on syytä kertoa siitäkin jotain. Tämä aihe tosin menee hieman ns. boksin ulkopuolelle taasen kerran, mutta menköön. Koirasta on kuvia seuraavilla sivuilla:

Koiruli lempisohvallaan
Koiruli lempisohvallaan

Kaveri on myös sivujen eräissä otsikkokuvissa. Normaalisti tällä sivulla pitäisi olla toinen otsikkokuva, mutta laitoin nyt kuvan koirulista. Yllä on valokuva koirulista. Kuten jokainen voi huomata, olen taustaa retusoinut. Rodun tunnistanee labbikseksi. Koira ei ole minun vaan koira kuuluu pojalleni, mutta koira on meillä ”päivähoidossa”.

__________________

Välihuomautus kuvasta. Piirrosohjelmalla tavallisesta valokuvasta saa mielestäni nätimmän tekemällä taustasta blur ja/tai smudge-toiminnolla ikään kuin siveltimellä tehdyn. Käsittelin taustaa ibisPaint X -ohjelmalla. Tutustu sivuun Piirtäminen, maalaaminen ja animaatiot. Asenna ohjelma, ja kokeile itse!

__________________

Se syö melkein mitä vain, terveellisiä asioita ja vähemmän terveellisiä asioita. Alla on lista, mitä marjoja ja hedelmiä koira on syönyt:

 1. Marjoja:
  1. Vadelma – herkkua.
  2. Mustikka – herkkua.
  3. Ruusunmarja – herkkua.
  4. Aronia – herkkua.
  5. Puolukka – jos mustikoita ei löydy, puolukkakin kelpaa, vaikka mustikat ovatkin mieluisampia.
  6. Orapihlaja.
  7. Pihlaja.
  8. Juolukka – ei suuremmin välittänyt.
  9. Karpalo – ei erityisemmin tykännyt.
 2. Hedelmiä:
  1. Omena – suurin herkku (jos antaa omenaa siemenet on hyvä poistaa, sillä ne ovat koiralle myrkyllisiä).
  2. Luumu – suurta herkkua.
  3. Appelsiini.
  4. Banaani.
  5. Ruusukvitteni – ihme, että söi (jos antaa omenaa siemenet on hyvä poistaa, sillä ne saattavat olla koiralle myrkyllisiä, koska hedelmä muistuttaa omenaa ja siinä on samantapaiset siemenet).

Mitä se myöskin syö, mikä ei ole kivaa:

 1. Toisten koirien ulosteita – ei enää niin paljon kuin ennen.
 2. Räkärättejä – on inhottavaa, että ihmiset heittävät niitä luontoon, sillä ne voivat tukkia koiran suolen.
 3. Nuolee roskapapereista jämiä. Saattaa syödä osia syö kokonaan, mutta niissä vaara kuitenkin.

Nuorempana koiruli söi taikinaa yhden kulhollisen. Yhtä sun toista se on myöhemminkin saanut napattua.

Vähän jekkuilee pihallamme. Kaivoi monta kertaa kesällä pergolan kasvien alle ison kuopan. Kesällä kaiketi vilvoitellakseen, mutta 11.10.2018 syksylläkin! Kesällä veijari yritti aidan alitse omenapuun kimppuun. Olemme nimittäin joutuneet aitaamaan omenapuun ja karviaiset, että koirakaveri ei söisi kaikki karviaisia eikä saisi liikaa omenia. Kaksi kertaa tänä vuonna se kaivoi itsensä aidan alitse, vaikka aidassa on tukikeppejä tiheään. Yhden vanhan puisen tukikepin se katkaisi ja pari irrotti maasta. Eräässä ohjelmassa sanottiin, että omenan siemenet ovat koiralle myrkyllisiä, joten liikasyöntiä tulee välttää. On kuitenkin varmaan kymmeniä kiloja syönyt kokonaisinakin, joten eivät omenansiemenet kovin myrkyllisiä voi olla.

Upea koira se, varsinkin lenkkeillessä. Tuntee opastukset ”suoraan”, ”vasemmalle” ja ”oikealle” – tai ainakin minusta tuntuu, että se tajuaa. Kääntelee se kivasti välillä päätänsä, kun se siten kyselee minne mennään. Ei juuri hauku sen paremmin ihmisille kuin toisille koirillekaan. Aivan ihanteellinen lenkkikoira. Jos lenkitin sitä pyöränkin kanssa laittamalla hihnan kiinni satulatolppaan. Olen nähnyt monen ajavan yhdellä kädellä ja hihna on toisessa kädessä – eikä kypärää päässä! Vaarallista touhua!

Tykkää paljon uimisesta – siksi artikkelikuvassakin on koira vedessä. Joku kertoi, että sitä voisi vieläkin käyttää uimassa, mutta emme ole sitä enää uimaan päästäneet, koska sillä on pieni virtsankarkailuongelma. Kun tulee puhe uimaan menosta, alkaa pieni uikutus ja vouhotus. Pari kilometriä ennen uimapaikkaa ja ihan sitä lähellä ulina on melkoinen. Heitin kerran sille keppiä kuusikymmentä kertaa peräkkäin. Yleensä 15-20 riittää (nykyisin sillä on myös oikea heittolelu).