Päiväkirjaosuus 5/2019

Blogia kirjoittamassa

Sivun sisältö:

Päiväkirjaosuus

1.5.2019

Uusi kuukausi aloitetettu. Suurin ärtymykseni omalla tablet-laiteellani omilla sivuillani vieraillessa on pudotusvalikko. Se toimii sormin tai kynän kanssa ärsyttävän huonosti. Suorastaan inhoan sitä.

Lisäsin lähinnä tablet-laitteita ajatellen päävalikon rinnalle mobiilivalikon tyylisen valikon. Nyt tykkään sivuista enemmän. Toivottavasti tablet-laitteilla vierailijatkin.

3.5.2019

Jätin vaihtoehtovalikon vain Android ja iPad tablet-laitteille viewportalueelle 800-1280px.

4.5.2019

Kun aika harvoin ratkoo Mirja Pihlajamäen ristikoita,  Suomen Kuvalehden ristikko 18/2019 tuntui yllättävän haastavalta. Epäonnistuin valokuvan ottamisessa ja varsinkin oikea yläkulma jäi suttuisaksi enkä ole varma, mitä kuvat esittävät. Tein siitä uuden säikeen Suomen Kuvalehti 18/2019.

5.4.2019

Loin foorumiosastolle säikeen WordPress CMS:nä. En tavoittanut foorumillani sitä kävijäkuntaa, jota halusin, mutta yritän saada foorumistani ainakin alustaa www-sivujen kehittelyä ajatellen.

_____________________

Loin uusiksi säikeen Code snippets for this theme. Kerään siihen luomiani tälle sivustolle luomiani PHP-koodeja ja joitakin CSS-määrityksiä.

_____________________

Laitoin piilosanoihin yleisellä tasolla liittyvän kommentin.

_____________________

Laitoin muutaman foorumiosaston ”naftaliiniin”. Laitoin kirjautumisen pakolliseksi, jos aikoo kommentoida.

_____________________

6.5.2019

Korjasin foorumilla sivut Valvontakäytännöt ja Kyselyt vastaamaan nykytilannetta.

__________________

Tuli katsottua PuPe 3/2019 sivun 22 ristikko, josta tein loppuarvion. Minusta kukaan ei saanut puhtaita papereita.

7.5.2019

Kirjoitin myös kuva kuvalta analyysin.

__________________

Koska poistin käytöstä eräitä foorumiosioita, päivitin sivun Sanaristikot osion tarkoitus.

8.5.2019

Lisäsin säikeen Pitkään kaivattu uusi ominaisuus ”wp_body_open”.

9.5.2019

Pitkästä aikaa tuli ratkottua kunnon kovis (laatijana Antti Skyttä). Yleisesti ottaen mainio kovis, mutta yksi vihje jätti ikävän jälkimaun.

__________________

Laitoin Suomi24:ään kommentin foorumien toimimisesta.

Tapio-Huuhaa

Aidon keskustelun suhteen tilanne on surullinen. Laadukaaseen keskusteluun ei ole oikein missään paikkaa.

Sanariksen ”kastijako” on paha paikka uudelle keskusteluun pyrkivälle henkilölle. Ennen kuin hänen kritiikkinsä otetaan täysin todesta, pitäisi pystyä osoittamaan, että kyselijä ei kuuluu ”paarialuokkaan”.

”bramiinit” saavat vapaasti kritisoida ristikoita.

Täällä suurin ongelma on provosoiva esitystapa. Jos haluaa muuten nousta Sanariksen ”kastijärjestelmässä” ylöspäin, provosoida ei kannata.

Minun ongelmani on taas, että otan tiukan linjan, mutta kuten olen kertonut, siihen on syynsä. Mutta hintana on se, että sitten ei juuri kukaan uskalla kommentoida.

Missään ei ole kunnolla toimivaa foorumia sanaristikoiden käsittelyyn. On kyllä sanaristikoiden käsittely yllättävän vaikea asia. Miten ihmeessä tähän tilanteeseen on tultu?

__________________

10.5.2019

Ratkoin 2.2.2019 IS Kovis -ristikon (ristikosta on anatomia). Kun en ole pitkään aikaan Antti viitamäen ristikoita ratkonut, oli kovasti miettimistä. 

Ristikon pääkuvalauseet oli teknisessä mielessä erittäin taitavasti laadittuja, mutta en kuitenkaan tyylistä täysin pitänyt.

11.5.2019

Lisäsin foorumille säikeen Tiedossa olevia ongelmia.

12.5.2019

Lisäsin Suomi24:ään rinnakkaiskeskustelun aiheesta Huonoa vihjeitystä.

13.5.2019

12. päivä aloittamani ristikko meni yöllä tämän päivän puolelle, koska halusin sen saada ratkottua ennen nukkumaan menoa. Yhteen kohtaan oli tullut väärä ratkaisu. Väärät ratkaisusanat olivat kunnon sanoja, mutta eivät täysin sopineet vihjeisiin. Kun näin on, pitäisi kohta miettiä uudestaan. Kaksi viimeajan kolmen tähden kovista tuli kuitenkin ratkottua oikein.

__________________

Muutin foorumiin kirjoittamista niin, että kirjoittaminen ei edellytä kirjautumista, mutta teksti tarkistetaan ennen hyväksymistä.

14.5.2019

Kun en ole pitkään aikaan ratkonut Toni Pitkälän vaikeata ristikkoa, tuntuu erityisen vaikealta. Ehkä jää hieman kesken oikeasta ylänurkasta.

15.5.2019

Täytyi laittaa foorumeihinkin kysymys tuosta ristikosta (oma, Suomi24). Oikean reunan ylänurkka oli haastava, mutta sain lopulta ratkottua. Menin Tonin harhautukseen.

16.5.2019

9.4.2019 Vuokilan ristikossa yksi ratkaisusana ihmetytti. Yhtä toista pidin huonona. Laitoin kysymyksen Suomi24:äänkin. Siinä robotin toiminta aina ihmetyttää. Poisti minulta yhden kommentin ja poistin joltakulta kommentin:

Sinulla on siinä ratkontavirhe.

Mikähän tuossa kommentissa oli robotin mukaan väärin?

17.5.2019

Itse ratkaisu oli oikein. Henkilöön liittyvä vihje oli sellainen, että vaikka viitattu henkilö on varsin tunnettu, hän ei tullut mieleen. Toisinaan vaan käy niin. Toisinaan sitä ihmettelee, miten jokin asia ihmeesti yhdistyy oikein toiseen asiaan.

________________

Viimeksi loppui musiikkitämykseni ja meni vähän väärin. Vihjeitä oli yksi vähemmän kuin ratkaisusanoja ja tulkitsin väärin, mikä vihje liittyy kahteen ratkaisusanaan. Joskus tuollaisiin tilanteisiin kaipaisi nuolet, mihinkä ratkaisusanat tulee (IS Kovis 16.3.2016).

19.5.2019

Laitoin esille mobiiliversion muutaman puutteen.

20.5.2019

Korjasin toisen puutteen laittamalla ohjeille välilehdet, joissa on tärkeimmät ohjeet.

Sain korjattua foorumilla uusien aiheiden luomiseen liittyvän pienen puutteen. Nyt myös yksittäisessä aiheessa on linkki lisätä kyseiseen foorumiin uusi aihe.

__________________

21.5.2019

Laitoin www-suunnittelusäikeen TechBBS-sivustolle.

__________________

Toni Pitkälän 8/2009 ristikko oli haastava. Jos jollakulla on mahdollisuus ladata Suomen Kuvalehden digiarkistosta kyseinen ristikko, se kannattaa tehdä.
 
Pääkuvasanat olivat varsin kekseliäitä. Hieman slangia, mitä vierastan, mutta ei mielestäni kohtuuttomasti. Harvinaisen haastava SK-ristikoksi.
 

22.5.2019

Korjasin hieman foorumisivuston sijaintilaskuria.

23.5.2019

SK 20/2008 oli varsin haastava. Oli haastavampi kuin uutena, sillä se liittyi silloiseen ajankohtaiseen poliittiseen tilanteeseen.

24.5.2019

Kännykkäversiosta aina esillä olevasta oikean reunan palkista eivät jotkut pitäneet, joten laitoin siitä avattavan/suljettavan version.

25.5.2019

Loin säikeen Aivojen metkut.

27.5.2019

Sain hieman kommentointia säikeeseen Huonoa vihjeitystä.

________________

Loin säikeen Suomen Kuvalehti 21/2019.

31.5.2019

Loin säikeen Pitkät ratkaisusanat. Asia on ollut esillä Sanariksen foorumissa. Laitoin siitä myös Suomi24:ään.

__________________

Sivuun liittyvät keskustelut ja muut sivut:

______________________

Voit kommentoida tätä blogikirjoitusta kuukauden ajan alkaen 1.5.2019. Voit kommentoimisen päättymisajan jälkeen kommentoida sivua foorumilla säikeessä Omia tarinoitani(ilmoita blogikirjoituksen nimi kommentoidessasi). Voit luoda blogikirjoitukselle tarinaosiossa haluessasi myös oman säikeen. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt).