Idea ja tavoitteet

Kynä, hanska ja tablet-tietokone

Olen tällä hetkellä eläkeläinen ja ylläpidän tätä sivustoa harrastusmielessä. En saa sivuston ylläpidosta mistään rahallista tukea eikä tarkoituksena ole eläkeläisenä hankkia tämän sivuston kautta lisäansioita. Haluan säilyä anonyyminä (valotan syitä erään blogikirjoituksen päiväkirjaosuudessa.

Toivon, ettei yksikään sivuilla vieraillut yritä selvittää henkilöllisyyttäni ja jos joku se jollakin tavalla pystyisi päättelemään, pyydän, että löytäjä pitää tiedon omana tietonaan. Minua ei voi tavoittaa sen paremmin oikealla nimelläni kuin pseudonyyminä Facebookin, Instagramin tai monen muunkaan sosiaalisen median välityksellä. Twitter-tilin loin nimimerkillä Tapio Huuhaa (@Tapio_Huuhaa).

Erikoisharrastus on netin kautta saatavien ristikoiden ratkonta tablet-laitteen avulla. Se on ollut suuri haaste n. 150 € 1280×800 px resoluutioisen halvan Huawei T1-A21L -tabletin kanssa erityisesti IS Extra palvelun kanssa (artikkeli on foorumisivustolla).

Olen kohtalaisen hyvä ratkoja, mutta kaukana mestariratkojasta. Loin myös erityisesti ristikkokysymyksiä käsittelevän foorumin. Siellä on lähinnä ristikon ratkontaan liittyvät artikkelit. Blogikirjoituksissa kerron omia ratkontakokemuksiani.

Päämäärä ristikoita käsittelevillä artikkeleilla tai blogikirjoituksilla on vain ja ainoastaan se, että haluan jakaa muiden ratkojien kanssa omia kokemuksiani ja ikään kuin kulkea toisten ratkojien rinnalla.

Harrastan hieman tablet-laitteellani myös valokuvankäsittelyäpiirtämistä ja maalaamista, joista myös kirjoitan. Koska ratkon ristikoita pääosin piirtämällä, sivustolla esitettyjä näkökulmia voi soveltaa kaikkeen tietokonepiirtämiseen ja siihen tarvittaviin apuneuvoihin. Eniten käyttämäni piirrosohjelma IbisPaint X soveltuu moneen käyttöön. Esittelen myös joitakin muita piirros- ja valokuvankäsittelyohjelmia.

Ristikkokysymysten ohella voi foorumissa osastolla Muut aiheet käsitellä myös edellä muita aiheita. Myös blogikirjoituksissa käsittelen muita aiheita, kuten piirtämistä.

Toivon, että sivuilla käsitellyt asiat olisivat hyödyllisiä niillekin, jotka eivät ratko ristikoita tai piirrä tietokoneella.

Tablet-laitteisiin voi verrata sellaisia enemmän läppäriä muistuttavia tietokoneita, joista näppäimistön saa taitettua näytön taakse ja käytössä on kosketusnäyttö.

Jossakin määrin antamiani ohjeita voi soveltaa älykännyköihinkin. Niillä voi ajatella ratkottavan ristikoita. Olen testannut ristikoiden ratkontaa Android-älykännykällä (320x480px näytön resoluutio).

Laitoin otsikoksi kuitenkin tablet-laitteet, sillä tässä sivustolla on ensisijaisesti kyse niiden käytöstä. Pöytäkoneisiin ja läppäreihin viittaan mobiililaitteen rinnalla käytettävinä laitteina.

Artikkelisivut ovat blogikirjoitusten ympärille nivoutuneita asia-artikkeleita, joissa ei ole mitään kronologiaa ja joita voi tarkastella täysin itsenäisinä artikkeleina. Sivustolla ei ole yhtenäistä teemaa vaan olen nostanut esille asioita, jotka kulloisessakin elämäntilanteessa ovat olleet itselleni kiinnostavimpia.

Päivitän tarpeen tullen kaikkia sivuja ja kerron tärkeimmät päivitykset sivulla, jossa kerron myös mitä uutta sivuilta löytyy. Sivuilta löytyvät YouTube-videot ovat esillä omana sivunaan.

Kehitän sivujani saamani palautteen perusteella. Jos joku huomaan virheellisen tiedon sivustollani, toivon, että minuun otetaan yhteyttä varsinkin tapauksissa, että sivustoon halutaan viitata. Sivuilla on myös erillinen yhteydenottolomake.

___________________

Voit kommentoida sivua foorumilla osastolla Muut aiheet tai Tarinoita. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt).