Keskustelusäännöt

Tablet kädessä

Muokkasin uuden keskustelufoorumin sääntöhahmotelmasta tälle sivustolle keskustelusäännöt. Koska sivuilla on kommenteissa ennakkotarkastus, säännöt eivät ole välttämättömät, mutta avoimuuden vuoksi kerron toimintaperiaatteeni.

 1. Sivuilla saa käsitellä kaikista esille tulleista asioista.
 2. Valitse nimimerkki, jota kukaan muu ei sivustolla käytä. Käytä vain tuota yhtä nimimerkkiä.
 3. Asioita saa käsitellä perusteellisesti ja se on jopa erittäin toivottavaa. Voin kuitenkin jättää julkaisematta kommentit, jos katson niiden olevan asian vierestä jaaritteluja, saman asian toistamista eli jankkaamista, trollaamista (tahallista häirintää) tai spämmäämistä (sama asia tuodaan esille useassa paikassa).
 4. Jos keskustelija haluaa pysyä nimettömänä, henkilöllisyyttä ei saa paljastaa eikä siitä saa arvuutella.
 5. Toisten keskustelijoiden persoonaan menevät, vähättelevät, ivalliset ja piikittelevät kommentit poistetaan.
 6. Myös muun kaltaiseen asiattomaan ja Suomen lain vastaiseen kirjoitteluun liittyvät kommentit poistetaan.
 7. Tarpeeton puuttuminen kirjoitusvirheisiin tai huonoihin ilmaisuihin voi aiheuttaa sen, etten julkaise kommenttia. Päämääränä on pitää keskusteluihin osallistumiskynnys mahdollisimman matalana. Minun kirjoitusvirheistäni kuitenkin pitää huomauttaa, varsinkin jos kirjoitusvirhe on asiatekstissä eikä kommentissa. Kommentissakin toivon huomautusta, jos olen taivuttanut sanaa väärin. Kun olen korjannut kirjoitusvirheeni, saatan poistaa siihen liittyvät kommentit. (Myös muita kirjoitusvirheiden kaltaisiin seikkoihin verrattavia kommentteja saatan poistaa, kun asiat on selvitetty.)
 8. Tehtävien laatijoita ja kuvittajia saa arvostella, mutta arvosteluun sovelletaan kohdan 5. periaatteita. Lisäksi laatijoiden tekemien virheiden kohtuuttoman pitkä käsittely ei ole suotavaa. Myös moderaattoria saa huomauttaa erillissivulla, jos hän rikkoo tätä periaatetta.
 9. Moderaattorin toimintaa saa arvostella erillissivulla ja arvostelemiseen sovelletaan kohtaa 8. Muualla kuin erillisosiossa moderaattorin arvosteleminen on kielletty. Toivon, että moderaattorin tavanomaisen arvostelemisen lisäksi erillissivulla käsiteltäisiin tilanteita, joissa on aihetta kritisoida, miksi kirjoitan jostakin asiasta. Saatan poistaa itse asiasivuilta tämän tapaiset kommentit, mutta voin niitä jossakin määrin sallia myös itse asiaa käsittelevän sivun yhteydessä. Saatan myös kopioida kommentit moderaattorisivulle ja sitten poistaa asiasivulta, jotta niistä voi keskustella moderaattorisivulla.
 10. Muista, että kirjoitat omia mielipiteitäsi.
 11. Palkintotehtäviä ei käsitellä ennen ratkaisun lähettämisen päättymisaikaa.

Omia ristikko-ongelmia voi käsitellä foorumissa.

____________________

Ongelmat, jotka kaipaavat ratkaisua/lisäselvitystä:

 • Pelisäännöisssä ei pitäisi olla suuremmin ongelmia, mutta niistä voi keskustella.

___________________

Sivuun liittyvät keskustelut foorumisivustolla:

____________________

Voit kommentoida sivua foorumilla osastolla Moderointi tai tällä sivustolla sivulla Moderaattorin ja hänen kirjoittelunsa arvostelu. Tyyliltään epäasiallisista huomatan, siirrän moderointiosastoon tai poistan kokonaan (keskustelusäännöt).